Aceste informații iți pot salva viata . E bine sa le reții si sa le spui si celor din jurul tău. Nu te gândi ca nu ești predispus la un infarct dacă ai 25 sau 30 de ani. Din cauza schimbărilor produse in stilul de viata de azi, atacul de cord apare la toate grupele de vârsta.
Deoarece multi oameni sunt singuri când fac un infarct, fără ajutor, persoana a cărei inima bate necorespunzător are doar 10 secunde la dispoziție înainte de a-si pierde. Daca simțiți o durere severa in piept ce iradiază în brat si/sau maxilar este posibil sa suferiți un infarct.
Cauzele infarctului sunt multiple, însă, cel mai des, atacul de cord are loc din cauza stresului, care este inamicul numărul 1 al bolilor de inimă, alimentației procesate și lipsită de vitamine și nutriției esențiali de care corpul nostru are nevoie, dar și oboseala, lipsa odihnei și a somnului, care sunt foarte importanți pentru organismul uman. Corpul nostru ne dă semnale și ne avertizează atunci când urmează să facem un infarct.
Învață sa recunoști semnele care anunță atacul de cord
Iata cum poți supraviețui unui infarct daca esti singur:
1. In primul rând, încearcă sa nu intri în panica și începe sa tușești repetat, cu putere.
2. Inspira adânc înaintea fiecărei reprize de tuse. Tusea trebuie sa fie adânca si prelungita, ca si cum ai vrea sa eliminați secrețiile din adâncul plămânilor.
3. Inspirația adânca si o repriza de tuse trebuie repetate la fiecare 2 secunde, fara pauza, pana sosește ajutorul sau simțiți ca inima incepe sa bata normal din nou. Învață sa previi infarctul!
4. Inspirația adânca aduce oxigen în plămâni, iar mișcările de tuse comprima cordul și fac sângele sa circule. Presiunea exercitata astfel inimii o ajuta sa-și revină la ritmul normal. In acest fel victimele unui atac de cord ar putea ajunge pana la spital.
Deoarece mulți oameni sunt singuri când suferă un atac de cord, o persoană a cărei inimă bate neregulat și începe să se simtă slăbită mai are doar 10 secunde înainte de a-și pierde cunoștința.
Cu toate acestea, aceste victime se pot ajuta singure tușind viguros iar si iar. Înainte de fiecare tuse trebuie respirată adânc, iar tusea trebuie să fie profundă și prelungită, ca atunci când se produce spută din adâncul pieptului. Respirați și tușiți (acest lucru trebuie repetat la fiecare două secunde fără pauză) până când sosesc ajutorul sau până când simțiți că inima vă bate din nou normal.
Respirațiile profunde introduc oxigen în plămâni, iar mișcările de tuse apasă asupra inimii și păstrează circulația sângelui. Acțiunea de apăsare asupra inimii o ajută să revină la ritmul normal. În acest fel, victimele infarctului pot ajunge la spital.
Ce poți face în cazul atacurilor de cord mute?
Exista si acele atacuri de cord mute, in care omul nu simte durerea, dar efectiv simte colapsul, o amețeală puternica. In acest caz, se va musca puternic vârful degetului mic. Astfel, se deblochează meridianul inimii! Energia isi reia traseul normal.
Se face si un masaj ușor sau auto masaj in zona sternului, in sensul acelor de ceas. Este indicat a se consuma ceai de paducel seara la culcare. Acesta normalizează tensiunea indiferent daca persoana este hipo sau hipertensiva.
Spuneti la cat mai multe persoane despre aceasta. Le-ar putea salva viata! Un cardiolog spune ca, daca toti cei care citesc asta, ar trimite-o la 10 persoane, putem salva cel putin o viata.
Decât sa trimiteți bancuri, contribuiți prin răspândirea acestei informații, care poate salva viata unei persoane!
Nu țineți aceasta informație doar pentru voi! Faceți-le cunoscute prietenilor! Dați mai departe.
Spune cât mai multor oameni. Le poți salva viețile!
Află mai multe despre atacul de cord de aici