joi, martie 27, 2025

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Ingredientul pe care toți românii ar trebui să-l pună în ceai. Mihaela Bilic îl recomandă „după metoda englezească”

Potrivit expertei în nutriție, Mihaela Bilic, ceaiul, în special cel negru, conține taninuri, substanțe care pot reduce semnificativ absorbția fierului din alimente sau suplimente.

Dr. Mihaela Bilic: De ce pun englezii lapte în ceai

Așadar, de ce pun englezii lapte în ceai? Ca să blocheze efectul taninurilor! Unele obiceiuri sau combinații alimentare par curioase, a comentat dr. Mihaela Bilic, însă întotdeauna în spatele unei tradiții se ascunde un argument nutrițional real.

Așa și cu ceaiul: încă din 1970 a fost semnalat efectul inhibitor al ceaiului asupra absorbției fierului. O ceașcă de ceai băută în timpul mesei scade cu 10-60% absorția de fier din alimente sau suplimente pe o perioadă de 45 minute.

Mihaela Bilic atenționează că ceaiul negru este cel mai puternic inhibitor al absorbției de fier, efect pe care ceaiul verde nu îl are. Cum putem scăpa de acest inconvenient? Punând lapte în ceai, după metoda englezească! Taninurile se vor lega de proteinele din lapte și, în felul acesta, fierul rămâne neafectat.

Citește și Mihaela Bilic dezvăluie adevărul despre conservele de ton din comerț. Ce conține, de fapt, produsul cumpărat de toți românii

Nutriționista spune că o soluție ar mai fi să evităm să bem…

Citește continuarea pe RomaniaTV.net

Foarte interesant și..  Doctorulzilei.ro * Acest ceai are de 22 de ori mai mult calciu decât laptele

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.