duminică, iunie 16, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Cu secole în urmă cei care mâncau smochine uscate în ulei de măsline reușeau să slăbească, aveau oase și dinți sănătoși

Smochinele sunt o sursa foarte buna de calciu si fibre, ceea ce le face sa aibă un uimitor efect laxativ. De asemenea, stimulează pierderea in greutate sănătoasă. Smochinele iti oferă si potasiu, un nutrient care păstrează tensiunea in echilibru, dar si acizi grași Omega-3 si 6 care ajuta la prevenirea atacurilor de cord. Smochinele uscate conțin mai multi antioxidanți fenolici decât oricare alte fructe uscate. Potrivit unui studiu, este suficient a consumați zilnic doua smochine medii pentru a stimula activitatea antioxidanta in organism.

Unele femei care au folosit acest remediu spun că este util și pentru fertilitate, că a ajutat să rămână însărcinate.

Uleiul de măsline extravirgin este cel mai bun dintre uleiuri. Acest lichid auriu își menține valorile nutriționale deoarece este presat la rece și nu are aditivi chimici. Uleiul de măsline extravirgin este foarte benefic pentru tratarea diferitelor boli

Smochinele sunt niște fructe sănătoase, cărora mulți nu le cunosc beneficiile. Sunt bogate în fibre alimentare, din această cauză, pot avea un efect laxativ. Un studiu a constatat că consumul de doar două smochine uscate medii a provocat o creștere semnificativă a activității antioxidante în organism. Smochinele sunt o sursă excelentă de potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale și a altor funcții importante ale corpului. Conțin Omega 3 și Omega 6 ajută la menținerea tensiunii arteriale normale. Prin conținutul său miraculos, smochinele uscate ajută și la scăderea nivelului de colesterol rău din sânge.

Smochinele sunt eficiente și îm promovarea pierderii în greutate. Ele satisfac nevoia de dulciuri în mod natural și cresc rata metabolică, ajutând la slăbit. Smochinele uscate, în special, sunt mai bogate în fibre, deoarece nu au apă. Ele conțin calciu și fosfor și cura cu ulei de măsline întărește sănătatea oaselor și a dinților. Protejează împotriva osteoporozei, în special în timpul menopauzei. De asemenea, constipația poate fi evitată sau chiar tratată consumând 2-3 smochine uscate înmuiate cu o lingură de ulei de măsline. Cu conținutul său fibros, smochinele ameliorează constipația și permit intestinelor să se miște rapid. Iar uleiul de măsline reînnoiește suprafața interioară a intestinului.

Foarte interesant și..  Dieta care deschide culoarea ochilor! Dacă aţi visat să aveţi ochii verzi sau albaştri, aveţi la îndemână o soluţie naturală să vă îndepliniţi visul

Acest remediu se poate prepara destul de simplu. Puneți 3 linguri de ulei de măsline intr-un borcan mic. Tăiați 2 smochine uscate si adăugați-le in uleiul de măsline. Lăsați amestecul timp de 1 zi și mâncați smochinele pe stomacul gol dimineața. Înlocuiește smochinele pe care le consumi și repetă această formulă în fiecare zi timp de o lună.

Aveți totuși grijă când începeți să consumați acest remediu, deoarece pot apărea diverse reacții adverse de la organism la organism. Informațiile din acest articol nu urmăresc să înlocuiască sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional, ci sunt doar cu scop informativ general.

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.