Acasă Recomandate INFP a lansat aplicația care te anunță cu 30 de secunde înainte...

INFP a lansat aplicația care te anunță cu 30 de secunde înainte de producerea unui seism

0

Potrivit dcnews.ro, Institutul Naţional pentru Fizica Pămânului a lansat un program online care te anunță cu 30 de secunde înainte de a se produce un cutremur, alerta apărând doar la cutremure de peste 4.5 grade pe scara Richter.

În momentul producerii unui cutremur în zona Vrancea de peste 4,5 grade pe scara Richter, în partea de sus a paginii veţi vedea fereastra secundelor rămase până la momentul resimţirii undei seismice în Bucureşti, în medie de 25- 30 de secunde.

Seismograful din imagine va oscila cu posibila magnitudine a cutremurului şi se vor afişa informaţiile specifice seismului – adică veţi şti cât de puternic este.

De asemenea, sfera va indica culoarea roşie – în lipsa unei mişcări seismice culoarea este verde.

Titlul paginii se va schimba succesiv, afişând textul „Atenţie, cutremur„, iar aplicaţia va emite un semnal sonor specific.

Ultimul cutremur major, Conform Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), s-a produs in noaptea de 27-28 decembrie 2016,  la 97,5 kilometri adâncime și a avut magnitudinea de 5,2 pe Richter, unda seismica fiind resimtita in mai multe județe din țara, inclusiv in Republica Moldova, Bulgaria si Turcia.

Aplicația este în FAZA de testare și poate fi accesată la adresa ALERTA SEISM

Foarte interesant și..  Ce trebuie să faci atunci când poliția locală se crede de la rutieră și te amendează. Este ilegală amenda și se poate anula

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentDacă ai această buruiană în curte eşti bun de plată! Legea propusă de parlamentari împotriva unei buruieni banale
Articolul următorOlandezii câștigă bani cultivând soiuri de cânepă din România. Marfa românească – afaceri europene