Connect with us

Diverse

Pregătiți-vă pentru cura cu păpădie. Tratamentul naturist de primăvară care face minuni pentru ficat și vezica biliară

Published

on

Păpădia, în denumire științifică Taraxacum officinale, are un rol important în eliminarea toxinelor, tonifică ficatul obosit și stimulează activitatea rinichilor şi a intestinelor. Primăvara devreme, frunzele şi în tulpina de păpădie conțin substanțe amare, enzime şi fitohormoni care fac adevărate minuni pentru ficatul obosit şi încărcat de toxine.

Frunzele de păpădie se recoltează în aceeași zi în care se consumă sau cu cel mult două zile înainte. Se iau doar frunzele de la plantele care încă nu au înflorit. Ele conțin colină substanță cu proprietăți drenoare şi tonice hepatice.

Se recomandă consumul a câte 10 frunze proaspete de păpădie, de 2-3 ori pe zi, cu 10 minute înaintea meselor principale, timp de 14 zile. Frunzele de păpădie se mănâncă și sub formă de salată în amestec cu mărar şi pătrunjel.

În compoziția salatei se adaugă puţin ulei presat la rece şi o jumătate de linguriţă de oţet de mere. Se lasă timp de 5 minute să se marineze, apoi se consumă simplă.

Se pot folosi şi tijele florale de păpădie în locul frunzelor, însă acestea se procură greu, culegându-se în intervalul de timp de dinaintea înfloririi plantei, care este de obicei foarte scurt (3-4 zile).

Iată și cum se prepară salata de păpădie bănățeană!

Sursa: topremediinaturiste.ro

loading...

Diverse

Descoperire uimitoare: în organismul uman există atomi proveniți din alte galaxii!

Published

on

By

Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire extraordinară. Conform unui studiu recent, publicat în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, mai mult de o jumătate din materia Căii Lactee și implicit jumătate dintre atomii care intră în componența corpurilor oamenilor, ar putea proveni din exteriorul galaxiei noastre.

Astrofizicienii de la Northwestern University (SUA, Illinois) au realizat simulări pe un supercomputer, identificând astfel un fenomen cosmic numit transfer intergalactic, care a dus la descoperirea unor aspecte neștiute din evoluția galactică, scrie sciencealert.com.

Astrofizicienii au constatat că exploziile colosale ale supernovelor pot expulza cantități imense de materie din propriile galaxii. Atomii pot fi propulsați, în acest fel, cu o forță suficient de mare pentru a parcurge distanțele imense de la o galaxie la alta. Datorită acestor fenomene, galaxia noastră, Calea Lactee, a „importat” materie provenită de la alte galaxii și, desigur, a și „exportat” gigantice cantități de atomi, în urma exploziilor propriilor supernove.

După cum remarcă conducătorul studiului, Daniel Anglés-Alcázar, în organismul fiecărui om există un număr de atomi proveniți din galaxiile vecine, deci, ne-am putea considera, fie și parțial, „călători prin spațiu” sau „imigranți extragalactici”. Citeşte mai mult pe cunoastelumea.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***