Connect with us

Diverse

Pregătiți-vă pentru cura cu păpădie. Tratamentul naturist de primăvară care face minuni pentru ficat și vezica biliară

Published

on

RECOMANDARE
Recomandare mai mult decât stranie a unui medic român: Înfometați-vă, dacă vreți să nu vă îmbolnăviți

Păpădia, în denumire științifică Taraxacum officinale, are un rol important în eliminarea toxinelor, tonifică ficatul obosit și stimulează activitatea rinichilor şi a intestinelor. Primăvara devreme, frunzele şi în tulpina de păpădie conțin substanțe amare, enzime şi fitohormoni care fac adevărate minuni pentru ficatul obosit şi încărcat de toxine.

Frunzele de păpădie se recoltează în aceeași zi în care se consumă sau cu cel mult două zile înainte. Se iau doar frunzele de la plantele care încă nu au înflorit. Ele conțin colină substanță cu proprietăți drenoare şi tonice hepatice.

Se recomandă consumul a câte 10 frunze proaspete de păpădie, de 2-3 ori pe zi, cu 10 minute înaintea meselor principale, timp de 14 zile. Frunzele de păpădie se mănâncă și sub formă de salată în amestec cu mărar şi pătrunjel.

În compoziția salatei se adaugă puţin ulei presat la rece şi o jumătate de linguriţă de oţet de mere. Se lasă timp de 5 minute să se marineze, apoi se consumă simplă.

Se pot folosi şi tijele florale de păpădie în locul frunzelor, însă acestea se procură greu, culegându-se în intervalul de timp de dinaintea înfloririi plantei, care este de obicei foarte scurt (3-4 zile).

Iată și cum se prepară salata de păpădie bănățeană!

Sursa: topremediinaturiste.ro

loading...

Diverse

Scapă definitiv de mirosul neplăcut al transpirației de la subraț cu cele mai eficiente tratamente chiar la tine acasă

Published

on

By

RECOMANDARE
Cruntul adevăr despre femeile din lagărele de concentrare, în timpul Germaniei Naziste

Mirosul neplăcut de transpirație poate fi înlăturat prin utilizarea unor preparate simple, dar eficiente și care nu irită pielea.

Publicația viatasisanatate.com ne arată cele mai eficiente tratamente împotriva transpirației.

Săpunul din lapte de capră12 este ideal, si săpunul de Castilia face minuni. Se înlătură bacteria care produce mirosul neplăcut.

Oțet de mere:

Oțetul de mere  cu putină zeamă de lămâie urmat de clătirea cu apă călduță ucide micile bacterii imediat. Ingredientele respective se pot pulveriza.

Ulei de arbore de ceai:

Aplicat în zona subrațului este un agent antibacterian și antifungic foarte bun.

Bicarbonatul de sodiu:

Menține pielea uscată și înlătură mirosul neplăcut.

Lămâia verde:

Sucul proaspăt stors al lămâii distruge până la 99% din bacterii și ajută la împrospătare pentru o săptămână.

Apa oxigenată:

Este foarte bună la uciderea mirosului de subraț. Puteți să amestecați cu puțină apă de trandafiri pentru a elimina și mai eficient mirosul.

Sursa: viatasisanatate.com

loading...
Citește mai departe>>

Facebook

Alte recomandări

Loading...

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***