Connect with us

Diverse

Pregătiți-vă pentru cura cu păpădie. Tratamentul naturist de primăvară care face minuni pentru ficat și vezica biliară

Published

on

Păpădia, în denumire științifică Taraxacum officinale, are un rol important în eliminarea toxinelor, tonifică ficatul obosit și stimulează activitatea rinichilor şi a intestinelor. Primăvara devreme, frunzele şi în tulpina de păpădie conțin substanțe amare, enzime şi fitohormoni care fac adevărate minuni pentru ficatul obosit şi încărcat de toxine.

Frunzele de păpădie se recoltează în aceeași zi în care se consumă sau cu cel mult două zile înainte. Se iau doar frunzele de la plantele care încă nu au înflorit. Ele conțin colină substanță cu proprietăți drenoare şi tonice hepatice.

Se recomandă consumul a câte 10 frunze proaspete de păpădie, de 2-3 ori pe zi, cu 10 minute înaintea meselor principale, timp de 14 zile. Frunzele de păpădie se mănâncă și sub formă de salată în amestec cu mărar şi pătrunjel.

În compoziția salatei se adaugă puţin ulei presat la rece şi o jumătate de linguriţă de oţet de mere. Se lasă timp de 5 minute să se marineze, apoi se consumă simplă.

Se pot folosi şi tijele florale de păpădie în locul frunzelor, însă acestea se procură greu, culegându-se în intervalul de timp de dinaintea înfloririi plantei, care este de obicei foarte scurt (3-4 zile).

Iată și cum se prepară salata de păpădie bănățeană!

RECOMANDARE
In funcție de poziția lui la ureche, telefonul mobil poate indica emisfera cerebrală dominantă a creierului uman

Sursa: topremediinaturiste.ro

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Agricultura si economie

Tineri din România, cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe

Published

on

By

Tineri cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe.

În mediul rural, persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, pot cere, primăriilor de care aparțin, atribuirea unei suprafețe de teren de până la 1.000 m2, fără a plăti nimic, doar pentru a-și construi o casă.

Conform  legii, tinerii își pot construi locuințe cu suprafețe cuprinse între 150-300 m2 în sectoarele municipiului București, dar și în alte municipii, între 250-400 m2 în orașe și între 250-1000 m2 în comune și sate care aparțin de unitățile administrativ teritoriale.

Cei care ar putea beneficia de a acest teren trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– vârstă între 18 și 35 de ani,

– să nu dețină nicio proprietate sau teren pe care poate fi construită o locuință în localitatea în care solicită terenul sau în alte localități din țară.

– părinții tinerilor să nu dețină sau să nu fi deținut un teren cu o suprafață mai mare de 500 mp în mediul urban, sau 5000 mp în mediul rural, în ultimii 10 ani în nicio localitate.

– cine a primit terenul, în decursul unui an trebuie să înceapă construcția cu respectarea tuturor prevederilor legale pentru executarea lucrărilor. În caz contrar, beneficiarului i se poate retrage dreptul de folosință asupra terenului primit.

Acte necesare pentru a putea primi terenul

Cererea pentru atribuirea unui teren de casa gratuit se depune la consiliul local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului in care solicitantul are domiciliul.

Cererea cuprinde numele si prenumele solicitantului si domiciliul acestuia. La cerere se anexeaza urmatoarele documente:

* o copie a certificatului de nastere;
* o copie a cartii de identitate;
* o declaratie a solicitantului, pe propria raspundere, in care se mentioneaza ca nu detine sau nu a detinut in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte;
* o declaratie similara se depune si la data rezolvarii cererii.

RECOMANDARE
În România există un sat in județul Alba unde cârciumele sunt interzise

Beneficiarul terenului este obligat sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului.

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***