duminică, septembrie 8, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

După o investiție de 1 miliard de dolari, omenirea are leacul împotriva bolii ce ucide anual intre 1 și 3 milioane de oameni

După mai mult de trei decenii de muncă şi investiții de aproape 1 miliard de dolari, GlaxoSmithKline şi partenerii săi sunt pregătiți să lanseze un vaccine pentru malarie, boala care se contactează de la țânțari şi omoară aproape jumătate de milion de persoane în fiecare an, potrivit Bloomberg.

Vaccinul este dezvoltat împreună cu organizația non-profit PATH, iar anunțul acesta marchează un moment de referința în lupta omenirii cu boala. Însă, varianta actuală este un pionier în piața farma şi încă departe de a avea succes în toate cazurile de utilizare.

Până acum, testele arată că a vindecat patru din zece cazuri în timpul testelor la care au participat copii infectați.

Luna aceasta, companiile GlaxoSmithKline şi partenerii săi dau startul unui program pilot în Africa pentru a duce acest vaccin la scară largă, ceea ce are potențialul de a salva zeci de mii de copii, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Malaria este o boală infecțioasă transmisă de țânțarul Anopheles, care se manifestă prin friguri puternice și intermitente. Malaria este larg răspândită în regiunile tropicale și subtropicale. Între 300 și 500 de milioane de persoane sunt infectate anual si circa 1 – 3 milioane mor în fiecare an, cei mai mulți fiind copii din Africa sub-sahariană.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că, în anul 2012, cazurile de malarie s-au ridicat la un număr de 207 milioane. Se estimează că, în acel an, boala ar fi cauzat decesul a între 473.000 și 789.000 oameni, mulți dintre ei fiind copii din Africa. Malaria este asociată, de obicei, cu sărăcia și are un impact negativ major asupra dezvoltării economice.În Africa, se estimează că a rezultat în pierderea a 12 milioane de dolari pe an din cauza costurilor ridicate pentru furnizarea de asistență medicală, pierderea capacității de muncă și efectele produse asupra turismului.

Foarte interesant și..  Japonezii au identificat o proteină care stopează procesul de îmbătrânire al pielii

După ce numărul cazurilor a scăzut de la an la an, în ultima perioadă malaria pare că se întoarce. Pentru a avea totuși un impact real, mai multe tari ar trebi să participe cu bani pentru o acțiune de amploare.

„Mobilizarea finanțării pentru aceste probleme majore şi pentru aceste soluții care nu vor cunoaște o oportunitate comercială în viitor reprezintă o provocare şi va deveni o provocare şi mai mare”, spune Thomas Breuer, chief medical officer, în cadrul diviziei de vaccinuri a Glaxo. Vezi mai multe pe buisnessmagazin.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.