duminică, iulie 21, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Ioane, citește asta: ” Te întorci din Italia sau Spania. Iei mașina cu încă patru români și ajungi la vamă și spui ca veniți din Germania…”

Te întorci Ioane din Italia sau Spania. Iei mașina cu încă patru români de-ai noștri. Mergeți prin Germania și ajungeți în vamă la noi și spuneți exact asta: că veniți din Germania.

Te întorci, Ioane, cu virusul. Te întorci cu virusul și cu toți ceilalți. Toți aveți Covid19, Ioane!

Ajungi acasă, îți dă maică-ta să mănânci, Ioane, te îmbrățișează, te întreabă cum ești, îți spune cât de dor i-a fost de tine. Se bucură că te-ai întors, mai ales acum, de când trebuie să facă zilnic injecții cu insulină. Sărmana are diabet. O vei ajuta și tu. Mănânci bine, îi spui cum e în Italia.

A doua zi îți cheamă rudele la masă, râdeți, glumiți, vă simțiți toți nemaipomenit. Maică-ta strânge la final mâncarea, îți spune noapte bună, dar tu vrei să vezi cum mai e pe la tine prin oraș și ieși în cluburi.

A doua zi te doare puțin gâtul, Ioane. Îți spui că-i de la berea rece de aseară. Îți face maică-ta un ceai, iar tu faci febră. Te apucă frisoanele. Ziua următoare începi să respiri tot mai greu, Ioane.

Nici acum, Ioane, nu faci ce trebuie. Te duci la spital, unde, atunci când te întreabă medicii dacă ai călătorit în străinătate, le spui că nici poveste. Te consultă medicul de gardă. Te liniștește, îți spune că probabil ai gripă. Respiri tot mai greu. Te internează. Primești oxigen, Ioane. Ești suspect acum.

Ți se face un test după trei zile. E pozitiv, Ioane. Tu ești tânăr, reziști, lupți. În toate aceste zile în care te zbați la terapie intensivă, medicii din spital se îmbolnăvesc, pe rând, Ioane. Sunt 20 de medici bolnavi.

Între timp, un vecin de-al tău, Ioane, sună la ambulanță și anunță că o femeie, maică-ta, nu poate respira și are dureri în piept. Ambulanța o ia de acasă și-o trimite departe, la câteva sute de kilometri, într-o altă localitate, căci spitalul de la tine din oraș, probabil o să ajungă sa fie închis din cauza celorlalți ca tine, Ioane. Închis deoarece provocați o epidemie și îmbolnăviți medicii. Cum e la Suceava acum.

Tu îți revii încet-încet. Te întorci pe salon, iar colegii medicilor pe care tu i-ai îmbolnăvit încearcă să te pună cu totul pe picioare. Ieși din spital și-o suni pe maică-ta. Nu îți răspunde.

Intri pe Facebook și citești o informare oficială: deces pacientă infectată, 71 de ani cu afecțiuni anterioare. E maică-ta, Ioane!

Nici n-ai apucat s-o mai vezi. Ce-ai făcut, Ioane?

Cateva zeci de mii de români au intrat in tara!

Nu e de glumă! Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar de acum vine greul! O sa le vedeți la știri. Fiti responsabili si ascultați indicațiile autorităților! O sa va țină la curent permanent!

#statiacasa

Foarte interesant și..  Una dintre cele mai la îndemână metode de a mânca sănătos pe timpul iernii este să cumperi legume și fructe congelate

PS: Dați mai departe acest text. Poate vede și Ion.

TEXT PRELUAT de pe FACEBOOK

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.