duminică, iunie 4, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Ion Iliescu a adresat un mesaj la moartea Reginei Elisabeta

Fostul preşedinte Ion Iliescu consideră că încetarea din viaţă a Reginei Elisabeta a II-a marchează sfârşitul unei epoci.

Marea Britanie a pierdut, într-un moment delicat pentru Occident şi pentru democraţie, un lider şi un liant al solidarităţii naţionale, iar România un prieten şi un reper.

Încetarea din viaţă a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a marchează sfârşitul unei epoci istorice, plină de schimbări, în care Marea Britanie a avut de jucat un rol de primă mână. Victoria Marii Britanii în cel de-al Doilea Război Mondial, la care Regina a participat direct, ca toată generaţia din care a făcut parte, a fost începutul unor reforme economice şi sociale ce au influenţat atât continentul european, cât şi întreaga lume.

Şi-a făcut datoria care-i revenea în sistemul politic britanic, fără ezitare, şi fără să se lase purtată de convingerile sale personale, oricât de greu i-a fost asta, în momente delicate din viaţă. A fost o personalitate puternică, şi complexă, dincolo de imaginea care ni se prezintă, ca de obicei, în astfel de momente”, afirmă fostul preşedinte.

Citesteai multe pe Stirile ProTV.ro

Foarte interesant și..  Posibilul ajutor militar sovietic, unul dintre misterele Revoluţiei din Decembrie 1989

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.