marți, decembrie 5, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

A fost interzisă în mai multe țări, dar în România e peste tot. Băutura care „îţi dă aripi spre MOARTE”

Se vinde în toate  magazinele din tară. Se găsește oriunde este la modă, oricine poate să-l cumpere, să-l guste, fie și numai din curiozitate… dar poate fi mortal .

Energizantele reprezinta calea cea mai facila pentru a înfrunta oboseala de peste zi sa, de ce nu, pentru a rămâne in forma la o petrecere. Indiferent de marca, acestea ascund un pericol MORTAL.

Cel putin in cluburi, energizantele sunt combinate cu alcoolul si reprezinta o adevarat bomba pentru ficat, care trebuie sa metabolizeze substante cu efecte diametral opuse: alcoolul, care moleseste si provoaca somn, si substante excitante nervos. Insa putina lume stie ca energizantele sunt deosebit de nocive si daca nu sunt combinate cu alcool!

Energizantele au fost create pentru a stimula creierul si nu pentru a fi consumate ca bautura inofensiva sau răcoritoare, iar principalii cumpărători sunt tinerii si sportivii. “Mareste rezistenta fízica, îmbunătățește capacitatea de concentrare si viteza de reacție, da energie si o stare de spirit mai buna. Iti da aaaripi” este sloganul uneia dintre cele mai cunoscute marci de energizante.

Aripi…de inger!

Da, iti da aripi, in anumite cazuri chiar aripi de inger, pentru ca nivelul deceselor raportate la nivel mondial dupa consumul acestor bauturi este in crestere.

In Franta si Danemarca a fost interzisa bautura mortala, datorita componentelor sale de vitamine amestecate cu GLUCURONOLACTONA. Glucoronolactona este un produs chimic de inalta periculozitate, folosit de catre Departamentul de Aparare din Statele Unite in anii 60 pentru stimularea moralului trupelor cantonate in Vietnam, si actiona ca un drog halucinogen care calma stresul de razboi. Totusi efectele sale in organism au fost devastatoare si administrarea a fost intrerupta datorita numarului mare de cazuri de migrene, tumori cerebrale si boli ale ficatului manifestate la soldatii “tratati”.

Efectele acestui produs chimic de sinteza sunt devastatoare pentru organism, putând duce chiar la atacuri cerebrale, infarct si implict, la deces Chiar daca este vanduta ca o bautura “energizanta”, este foarte riscant sa bei asa ceva pentru ca prin functia sa energizanta accelerează ritmul cardiac si iti poate provoca un infarct fulgerator. Mai mult, exista pericolul real al producerii unei hemoragii cerebrale, pentru ca alti compusi care determina inima sa pompeze mai putin sange.

Foarte interesant și..  Atenţie la smishing, cea mai nouă metodă care te-ar putea lăsa fără bani, direct de pe smartphone

Determina afectiuni nervoase ireversibile

Combinarea energizantelor cu alcoolul se transforma intr-o bomba chimica mortala pentru ficat distrugând anumite zone ale acestuia care nu se mai refac niciodată.

O alta substanța din băuturile energizante este vitamina B12, utilizata in medicina pentru recuperarea pacienților intrați in coma alcoolica. Astfel consumul energizantului produce hipertensiune si o stare de excitabilitate, ca si cum ai fi in stare de ebrietate, fara a fi baut alcool . Astfel, consumul de asemenea bauturi duce la apariția unei serii de afecțiuni nervoase si neuronale ireversibile.

In anul 2006, bauturile energizante au fost interzise in Franta, datorita consumului ridicat de cofeina. Producatorii au reactionat, miscorand doza acestei substante prezente in mod natural in cafea, dar s-au si plans Comisieie Europene, care a recomandat Frantei revizuirea acestei decizii.

Comitetul Stiintific pentru Alimente al CE a facut un studiu, anul trecut, din care reiese ca licorile energizante contin o cantitate nepericuloasa de cofeina, dar ca mai sunt necesare cercetari privind efectele taurinei si ale altor stimulente din aceste bauturi.

Un culturist a si-a pierdut viața la 39 de ani, datorită unei băuturi pe care mulți dintre noi o bem zilnic

CONCLUZIE: Este o bautura ce ar trebui interzisa in toata lumea. Venezuela , Republica Dominicana, Puerto Rico si alte tari din Caribe avertizeaza celelalte națiuni ca, amestecul acestui lichid cu alcool crează  o bomba cu ceas pentru corpul omenesc.

Fiind o problema de SANATATE PUBLICA, ar fi bine sa va avertizati fii si fiicele, prietenii si cunostintele.

Sursa: cancan.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.