vineri, aprilie 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Iți taie răsuflarea. Senzații tari din cel mai înalt lift construit vreodată pe Pământ – liftul Bailong

Cu cât lumea evoluează şi ideile pe care oamenii le pun practică sunt din ce în ce mai inedite. Adevărate minuni arhitecturale capătă astfel formă, unele dintre acestea impresionând profund încă de la prima vedere

Cel mai înalt lift în aer liber din lume se află Parcul Naţional Zhangjiajie, din China şi ne dovedește că lifturile nu sunt apanajul orașelor. Cabina de sticlă urcă până la înălțimea de 326 de metri de-a lungul stâncilor, dezvăluind un peisaj unic in lume. Dacă deja chinezii sunt foarte bine cunoscuți pentru clădirile impozante pe care obișnuiesc să le construiască, nici de această dată ei nu s-au lăsat mai prejos şi au dat naștere unui lift exterior de o spectaculozitate ieșită din comun.

Amplasarea unui lift între munți este o idee contestată de toţi pasionații de drumeții montane, însă pentru mulţi furia se va fi estompat odată ajunși în câteva secunde în cel mai înalt vârf. Se spune că locul în care este amplasat a fost şi unul dintre cadrele naturale care l-au inspirat pe regizorul James Cameron să filmeze pelicula „Avatar”.

Liftul a fost construit între 1999 și 2002, iar costul total al proiectului a fost de 19 milioane de dolari. Totuși, nu toată lumea a fost de acord cu acest ascensor creat special pentru turiști, mai multe ONG și activiști de mediu din China au protestat în timpul construcțiilor, asta pentru că liftul se afla chiar în mijlocul unui sit natural inclus în Patrimoniului Mondial UNESCO

Uriașul lift, cu pereți de sticlă, care oferă priveliști uimitoare asupra zonei, este botezat Bailong, ceea ce în traducere înseamnă sute de dragoni.

Ascensorul poate să urce 150 de persoane în orice moment pe cele 3 ramuri ale sale. Numeroși turiști se înghesuie să încerce senzații tari aici, deși este foarte riscant. Liftul a fost deja închis de câteva ori din cauza defecțiunilor.

Foarte interesant și..  "Colonul omului este groapa de gunoi a organismului. 90 % din boli de aici provin. Un colon intoxicat are consecințe nefaste asupra organismului"

De-a lungul anilor, liftul Bailong a doborât trei recorduri mondiale: cel mai rapid lift exterior, cel mai înalt lift cu vederi şi cel mai rapid lift cu cea mai mare încărcătură de pasageri.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.