miercuri, octombrie 4, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Jandarmul de la Costinești ar putea fi cercetat de superiori pentru atitudinea sa din timpul incidentelor de pe plajă

Jandarmul care a intervenit la Costinești este lăudat pe rețelele de socializare, dar Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța va examina atent imaginile și va lua măsuri de verificare a tuturor aspectelor legate de modul de intervenție

Un jandarm care a intervenit într-un conflict pe plaja din Costinești este lăudat pe rețelele de socializare, pentru modul în care le-a aplicat o corecție bărbaților recalcitranți.

Pe filmarea prezentată de Sindicatul Europol se poate observa cum jandarmul pare că îl scuipă pe un bărbat care îi cere explicații, cu telefonul în mână (min. 00:30).

VEZI VIDEO AICI

Cu privire la incidentul care a avut loc astăzi pe plaja din Costinești, Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța a făcut următoarele precizări:

„În timpul intervenției în stațiunea Costinești, jandarmii s-au confruntat cu situații tensionate, în care au fost expuși la comportamente agresive și injurii repetate din partea persoanelor implicate în conflict.

Menționăm faptul că Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța va examina atent imaginile pentru a evalua modul în care s-a acționat și va lua măsuri de verificare a tuturor aspectelor legate de modul de intervenție.

În situația în care vor fi constatate abateri de la normele legale, acestea vor fi supuse sancțiunilor prevăzute de regulamentele militare“.

Zeci de oameni au asistat la bătaia dintre polițiști, jandarmi și turiști. Iată de la ce a pornit totul.

Alertate de doi tineri că au fost bătuți de niște necunoscuți, două patrule formate din polițiști și jandarmi – identifică pe plajă agresorii. Sunt 6 bărbați. Unul dintre aceștia schițează o lovitură cu capul înspre un jandarm, iar acesta ripostează.

Agenții folosesc la un moment dat un spray iritant și urmează momentul în care jandarmul continuă să îl lovească pe bărbat în timp ce acesta a căzut pe nisip. Situația escaladează. Unui alt bărbat i se pun cătușele, agenții primesc nisip în ochi iar în confruntarea apare și o femeie. De pe margine, mai mulți turiști dezaprobă intervenția polițiștilor și jandarmilor.

Foarte interesant și..  „Dumnezeu există și acționează, iar eu pot demonstra acest lucru”

În imaginile filmate de martori, un jandarm apare cu tricoul rupt. În scenă apare din nou femeia. În spate se iscă o nouă bătaie. Femeia se repede să tragă de un polițist. Este și o a doua, la fel de agresivă. Într-un final, mai multor bărbați li s-au pus catușele și au fost duși la audieri.

După întâmplarea de pe plajă, poliția a deschis dosare penale pentru ultraj, lovire și tulburarea ordinii și liniștii publice. Se verifică și modul în care au intervenit jandarmii.

Cei patru scandalagii care s-au bătut, mai întâi, cu doi tineri în bazarul din Costineşti, iar apoi pe plajă, cu poliţiştii, nu au avut niciun cuvânt de spus după ce au fost conduşi de la audieri, în arestul poliţiei.

Însă cei doi bărbaţi lăsaţi liberi au acuzat jandarmii şi poliţiştii de exces de zel.

Incidentul de la Costinești a stârnit reacții aprinse pe rețelele de socializare. Unii internauți îl laudă pe jandarm pentru curajul și profesionalismul de care a dat dovadă, în timp ce alții îl critică pentru violența folosită.

„Jandarmul a făcut ceea ce trebuia să facă. A protejat turiștii de acești agresori”, a scris un internaut.

„Jandarmul a fost prea violent. Nu trebuia să-i lovească pe acești oameni”, a scris un alt internaut.

Poliția și Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte ale incidentului și pentru a lua măsurile legale care se impun.

Sursa

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.