Jihadiștii Statului Islamic au fost umiliți pe străzile din Mosul de către armata irakiană - Infoalert.ro
Connect with us

Din lume

Jihadiștii Statului Islamic au fost umiliți pe străzile din Mosul de către armata irakiană

Published

on

RECOMANDARE
Cel mai norocos primar! Soția primește cadouri cash, iar „ăla micu” câștigă la păcănele

Victoria forțelor irakiene împotriva Statului Islamic și eliberarea orașului Mosul au fost sărbătorite cu mare fast de către soldați, dar și de civilii eliberați de sub opresiunea luptătorilor jihadiști.

Luni, premierul irakian Haider al-Abadi a declarat o „victorie toatală” împotriva Statului Islamic din Mosul, care acaparase orașul în vara lui 2014.

Bătălia condusă de forțele irakiene ajutate de coaliția internațională pentru eliberarea orașului a început în octombrie 2016, iar în operațiunile de amploare au murit sute de mii de oameni. Cartiere întregi din Mosul au fost distruse complet, iar 900.000 de oameni au rămas pe drumuri. Organizația Amnesty International a numit conflictul „o catastrofă civilă”, după ce peste 5.800 de civili și-au pierdut viața în altercațiile dintre cele două tabere.

Imaginile surprinse în Mosul arată cum soldații irakieni au scos pe stradă un luptător jihadist, pe jumătate dezbrăcat și cu fața plină de noroi. Pentru jihadiștii ISIS capturați, urmează un șir lung de umilințe și abuzuri din partea trupelor irakiene, relatează presa locală, ca o răzbunare pentru violențele și abuzurile la care au supus civilii, în special femeile.

Coaliţia antijihadistă condusă de SUA anunţă că forţele irakiene au recucerit Mosulul de la Statul Islamic

Coaliţia internaţională antijihadistă condusă de Statele Unite a felicitat luni forţele irakiene pentru recucerirea Mosului de la gruparea Statul Islamic, după ce premierul irakian a declarat victoria în acest oraş în nordul ţării, relatează The Associated Press.

Comandamentul Central american a anunţat că ”în pofida faptului că mai există zone în vechiul oraş Mosul care este necesar să fie curăţate de dispozitive explozive şi eventuali luptători ai Statului Islamic care se ascund”, forţele irakiene ”deţin acum ferm controlul asupra Mosulului”.

Coaliţia a asigurat un sprijin aerian crucial forţelor irakiene după lansarea ofensivei la Mosul, în octombrie.

Locotenent-generalul Stephen Townsend a îndemnat ”să nu se facă nicio greşeală, numai această victorie nu elimină Statul Islamic şi există în continuare lupte dure de înfruntat”.

Însă el a subliniat că pierderea oraşului de către jihadişti reprezintă o ”o lovitură decisivă”.

Premierul irakian s-a întors la Mosul luni şi a declarat victoria împotriva grupării Statul Islamic în acest oraş din nordul ţării, după nouă luni de lupte urbane epuizante.

Haider al-Abadi a declarat luni, într-o mică tabără, la periferia oraşului vechi Mosul – unde s-au purat lupte crâncene în ultimele zile -, că forţele irakiene au obţinut victoria ”prin sângele martirilor noştri”.

El a făcut mai multe anunţuri asemănătoare în ultimele zile, în pofida faptului că luptele continuau, şi a vizitat Mosul duminică pentru a felicita trupele.

Lupte sângeroase se purtau luni, cu doar câteva ore mai înainte de declaraţia lui al-Abadi şi era neclar dacă ultimii jihadişti au fost înfrânţi.

Mii de oameni au fost ucişi în bătălia de la Mosul, iar peste 897.000 de persoane au fugit din calea confruntărilor.

Sursa: digi24.ro

loading...

Din lume

Şoferiță româncă găsită fără suflare în cabina TIR-ului său, în Italia. Avea doar 33 de ani

Published

on

By

RECOMANDARE
Un loc unic în lume. DA, se află în România și este un colț de rai ce merită văzut și promovat

Gabriela Aiban, șoferiță de TIR, a fost găsită moartă, la volan, într-o benzinărie din Italia. Cel mai probabil, victima în vârstă de 33 de ani a făcut un infarct.

Gabriela era din Jibou, județul Sălaj și a fost găsită fără suflare într-o benzinărie din Italia, în cabina TIR-ului său, având capul pe volan. Tragedia s-a petrecut miercuri spre joi, 24 mai, la ora 2:00 noaptea, într-o zonă de serviciu din localitatea Imperia, situată în apropierea graniței cu Franța.

Gabriela Aiban a lucrat timp de 3 ani pe camion pentru o firmă din Ungaria iar din luna septembrie a anului trecut, s-a angajat la o firmă de transport din Baia Mare, de unde făcea expediţii peste graniţă.

Cam aşa s-a întâmplat şi în această săptămână, când şoferiţa româncă făcea un transport în Italia, de unde nu s-a mai întors. Lasă în urma sa două fete de 11 și respectiv 13 ani.

O cunoscută a femeii decedate a făcut un apel umanitar pentru ca trupul neînsuflețit al Gabrielei să poată fi repatriat.

Sub titlul „Un înger a plecat la Dumnezeu!”, Julia Stănescu scrie:

„… Oare să fi fost obosită? Să fi fost ea extenuată? Nu se ştie încă, deoarece se aşteaptă autopsia, dar pentru fetiţe şi pentru toţi cei care o cunosc şi o iubesc, nimic nu mai contează. Ea nu va mai reveni niciodată la fetiţele ei, nu le va mai îmbrăţisa, săruta sau alina. Nimic nu va înlocui mama pe care ele au pierdut-o. Sora Gabrielei o defineşte ca fiind o luptătoare, un om puternic şi plin de viaţă şi care a plecat pe drumuri să îşi ajute familia ca orice alt om care doreşte să asigure un trai decent celor dragi.” scrie în tulburătorul mesaj postat de Julia Stănescu.

Sursa: rotalianul.com

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***