miercuri, aprilie 10, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Job de „vis”! Primești 16.000 de euro ca să stai 2 luni în pat

Oamenii de stiinta francezi care studiaza microgravitatia cauta 24 de barbati dispusi doar sa manance si sa stea in pat timp de 60 de zile.

Un anunt al cercetatorilor francezi suna in felul urmator: ,,Se cauta barbati tineri, atletici si sanatosi care sa stea pe spate si sa nu faca absolut nimic timp de doua luni.’’ Suma primita la finalul acestui experiment este de 16,000 de euro.

Cercetatorii de la Institutul Medical Spatial francez cauta oameni pentru ceea ce ar putea fi numit un loc de munca de vis. Potentialii voluntari vor petrece 60 de zile stand pe spate intr-o zona in care gravitatia nu mai exista, iar corpul nu are nicio greutate.

Cei 24 de candidati, care trebuie sa aiba intre 25 si 45 de ani, sa nu fumeze si sa nu prezinte alergii, vor deveni subiectii unor teste care se vor desfasura in primele si in ultimele doua saptamani ale experimentului.

,,In timpul primelor doua sapatamani, cercetatorii vor efectua o serie de teste si masuratori asupra voluntarilor. Vor urma apoi 60 de zile in care acestia vor ramane in paturi, cu capul usor inclinat la sase grade sau mai putin’’, spune doctoral Arnaud Beck, coordonatorul experimentului.

In ciuda faptului ca multi sunt tentati de aceasta oferta, doctorul avertizeaza ca nu este o munca tocmai usoara. In timpul celor 60 de zile, voluntarii trebuie sa manance, sa se spele, sa mearga la toaleta in timp ce stau intinsi pe spate. Regula stricta este ca macar un brat sa fie in permanenta in contact cu patul.

Foarte interesant și..  Părțile corpului uman care vor dispărea in viitor. De ce omul nu va mai avea degete la picioare?

In ultimele saptamani se vor face teste pentru a se constata eventualele consecinte survenite in urma petrecerii timpului intr-un spatiu fara gravitatie. Sistemul cardiovascular este de cele mai multe ori afectat, iar tensiunea arterial are tendinta sa scada. Asta explica de ce astronatutii care petrec mai mult timp in spatiu au densitatea oaselor mai scazuta si reusesc cu greu sa stea in picioare apoi.

Coordonatorul afirma ca experimentul cauta sa stabileasca efectele negative ale expunerii indelungate a corpului uman intr-un mediu fara gravitatie si sa caute metode de a le combate.

Potentialii candidati sunt avertizati ca vor simti cum muschii din partea inferioara a corpului se vor lasa odata cu sfarsitul experimentului si ca se vor tine foarte greu pe picioare.

Sursa: stirileprotv.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.