miercuri, octombrie 4, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Topul celor mai ciudate meserii și joburi din lume. Vei ramâne mască la ce sunt în stare să facă unii pentru bani

Multe ciudățenii ne este dat să vedem în zilele noastre, iar pe lista acestora se numără şi câteva meserii ale căror denumiri te duc cu gândul la cu totul altceva sau despre care nu ţi-ai fi închipuit vreodată că ar putea exista.

Cele mai ciudate joburi din lume ar putea să îi inspire pe tinerii nehotărâţi în privinţa viitorului sau pe cei care vor să îşi schimbe meseria, scriu jurnaliştii de la AOl Jobs, care au realizat un top al celor mai ciudate profesii:

Omul care pune fructele în iaurt. În fabricile alimentare unde liniile de producţie nu sunt 100% tehnologizate, există tot felul de posturi repetitive. Un astfel de caz este cel al muncitorului din fabrica de iaurt care nu are altceva de făcut decât să insereze fructele în fiecare cutie.

Omul care aşteaptă la rând în locul tău. Când nu ai timp să stai la coadă, plăteşti pe altcineva să o facă. Este un serviciu destul de profitabil în marile oraşe din SUA unde anumite cozi sunt inevitabile şi “time is money”. În Washington există o astfel de agenţie de line-waiting, iar cele mai multe solicitări le vin la evenimente majore, cum au fost şi audierile de la Curtea Supremă în cazul programului Obamacare.

Consultantul în materie de nume de naştere. Specialiştii în branding sunt solicitaţi de familiile americane să le găsească cel mai potrivit nume pentru bebeluşul lor. Un raport al Wall Street Journal arată că acest trend a luat amploare după 2007, părinţii fiind convinşi că de alegerea numelui depinde succesul în viaţă al copilului lor.

Persoana care te îmbrăţişează. În Japonia există cafenele speciale în care clienţii primesc, pe lângă cafea, şi un strop de afecţiune. În timp ce barmanul îţi prepară băutura pe care o doreşti, o chelneriţă îmbrăcată într-un costum de asistentă maternală te ţine în braţe şi îţi şopteşte vorbe calde şi încurajatoare. Un serviciu suplimentar oferit de restaurant Soineya din Tokyo este să te lase să adormi în braţele “îmbrăţişătoarei”. 3 minute de somn costă 1.000 de yeni (11 dolari).

Specialistul în sexul puilor de găină. Se pare că unele ferme de păsări angajează oameni care nu fac altceva decât să separe puişorii după s3x – găinile vor fi crescute într-un regim special de producere de ouă, iar cocoşii vor fi pregătiţi pentru tăiere. Tot în Japonia a fost inventat acest job, iar un astfel de expert poate câştiga 15.000 de dolari pe lună, conform unui raport Reuters.

Foarte interesant și..  Unic în lume! Copacul care face și prune și piersici și nectarine și cireșe și alune în același timp

Inspectorul de poze și de filme pentru adulți. Un astfel de job există la Google, unde sunt oameni care trebuie să cureţe rezultatele căutărilor de orice imagine sau filmuleţ cu conţinut sexual explicit. Un fost angajat pe această poziţie spune că vedea în fiecare zi 15.000 de poze cu pornografie infantilă în fiecare zi. Să fii plătit să te uiţi la filme pentru adulti pare pentru mulţi jobul ideal, însă nu si pentru ex-angajatul de la Google.

Îndesător de persoane în metrou. Împinge tare și cu determinare, calitate ce trebuie să o ai dacă vrei să lucrezi în Japonia la gura metroului. Guvernul japonez angajează personal ca să îndese oamenii în metrou la orele de vârf pentru a exploata la maxim tot spațiul liber.

Testerul de mirosuri. Nicio tehnologie nu poate înlocui nasul omenesc când este vorba de producţia de cosmetice. Unii „specialişti” în mirosuri sunt angajaţi să testeze cum se combină parfumul creat cu diverse tipuri de piele.

Mulgător de șerpi. Veninul de șarpe este esențial pentru cercetările din domeniul medical și științific pentru elaborarea anumitor vaccinuri și medicamente. Poate ești puțin nervos când vii la muncă, este o meserie riscantă, dar și plină de satisfacții pentru care trebuie să ai o mână fermă.

In galeria foto de mai jos puteti urmări si o selectie cu cele mai aiurite joburi din lume.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: www.realitatea.net/

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.