Acasă DE ACTUALITATE Jurnalistul britanic care a făcut România celebră în toată lumea: „Mulţi străini...

Jurnalistul britanic care a făcut România celebră în toată lumea: „Mulţi străini au idei preconcepute şi nu realizează ce destinaţie fantastică este România“

0

Seria de documentare „Flavours of Romania”, care totalizează sute de ore de filmare în zonele istorice ale țării – fiecare cu specificul ei, tradițiile, mâncărurile, oamenii și istoria proprie – va debuta în 23 martie la TVR.

Seria este realizată de jurnalistul britanic Charlie Ottley, autorul faimoasei serii „Wild Carpathia“, prin care România a fost promovată în întreaga lume. Charlie Ottley a acordat un interviu în exclusivitate pentru „Adevărul“, un interviu în care vorbeşte la superlativ despre locurile din România.

Britanicul a vizitat pentru prima data România în 2011, iar de atunci se întoarce in fiecare an. Pentru seria „Flavours of Romania”, jurnalistul a străbătut toate regiunile României. Seria este alcătuită din 9 episoade şi prezintă unele dintre cele mai frumoase şi putin cunoscute locuri ale României. „Flavours of Romania“ militează pentru conservarea patrimoniului natural şi cultural al României.

Charlie Ottley, care a studiat teologia şi filosofia la Universitatea din Bristol, s-a îndrăgostit de frumuseţile României în timp ce filma seria de documentare „Wild Carpathia“, serie ce avea să facă înconjurul lumii. O serie prin care Charlie Ottley a făcut mai multă reclamă României peste hotare decât au reuşit toate guvernele de după 1990.  „Wild Carpathia“ a avut un mare impact peste hotare, audienţa cumulată în cele 110 ţări în care s-au difuzat documentarele ridicându-se la 100 de milioane de telespectatori.

Jurnalistul britanic crede că România este una dintre cele mai frumoase ţări din lume. „Mulţi vest-europeni şi americani au idei preconcepute despre România, idei bazate pe ignoranţă şi toţi aceşti oameni nu realizează ce destinaţie fantastică este România. Şi mai cred că România promovează aceleaşi locuri, tot timpul, precum Castelul Bran sau mănăstirile din Moldova. Însă sunt multe alte locuri minunate de văzut în România. Am vrut să arăt românilor şi lumii cât de multe are de oferit această ţară, a declarat Charlie Ottley pentru sursa citată.

Foarte interesant și..  Metoda prin care aflăm dacă legumele sau fructele din comerț sunt tratate cu pesticide. Cum putem elimina simplu aceste substanțe chimice?

Dacă ar fi să creaţi o frază pentru a atrage turişti în România, care ar fi acea frază?

Rugat să creeze o frază pentru a atrage turişti în România, jurnalistul a spus:  „Aş spune poate <<România, ultima ţară nedescoperită a Europei, ultima sălbăticie nedescoperită, ultimul peisaj istoric nedescoperit>>. Oamenii nu ştiu cât de frumoasă e România, au idei preconcepute despre orfani, Transilvania, Dracula, ţigani, toate aceste mizerii. Sunt destui americani care cred că Transilvania e o ţară, ei nu au auzit de România. Sunt şi destui britanici care cred că România şi romii sunt acelaşi lucru. Şi nu sunt! Sunt multe idei preconcepute pe care eu vreau să le schimb. Vreau ca oamenii să înţeleagă faptul că România este o ţară foarte complexă din punct de vedere cultural. România are o diversitate culturală şi istorică uriaşă. Prin Flavours of Romania încercăm să arătăm oamenilor din întreaga lume cum e România, să surprindem spiritul acestei ţări şi să arătăm cât de minunaţi sunt românii. Cred că cei care vor urmări Flavours of Romania se vor îndrăgosti de români când vor vedea ce oameni minunaţi sunt.”

Citeste mai mult: Adevarul.ro


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentCât de dăunătoare sunt pentru creier, sistemul nervos, ficat, rinichi şi inimă becurile economice
Articolul următorStrigător la cer. „Dăm ajutor social unor persoane integre fizic 100% și nu dăm o amărâtă de pensie unuia care s-a nenorocit la muncă”. Confesiunea zdrobitoare a unui chirurg din Braşov, dezamăgit de deciziile colegilor