Connect with us

Din lume

Justiţiarul de pe TIR! Acest şofer român a ajutat la prinderea unor hoţi în Elveţia. Spărgătorii au fost filmați în acțiune(VIDEO)

Published

on

Un şofer de TIR român a contribuit la prinderea unei bande de hoţi care teroriza Elveţia. Daniel Gheorghe Stănescu (41 de ani), din Mioveni, era în parcarea unui supermarket din oraşul Dudingen, când a observat spărgătorii „la muncă”, i-a filmat şi a chemat Poliţia.

Eram în pauză şi de unde mă aflam se vedea foarte bine parcarea unui supermarket Aldi, aflat chiar lângă benzinărie. La un moment dat mi-a atras atenţia o tânără frumoasă, care s-a suit într-un SUV Nissan. Din aceeaşi maşină s-a dat jos un bărbat mai în vârstă, care s-a dus la o altă maşină, s-a uitat în jurul său şi a încercat să o deschidă. Nu a reuşit şi s-a dus la o altă maşină. Am sunat imediat la 112 şi am început să îl filmez pe bărbat în timp ce spărgea a doua maşină“, a declarat Daniel Gheorghe Stănescu.

El le-a dat, prin telefon, poliţiştilor toate detaliile, inclusiv  numărul de înmatriculare şi marca vehiculului din care coborâse hoţul.

„În timp ce filmam, am văzut cum respectivul bărbat a reuşit să intre într-o maşină care avea geamul deschis, a luat ceva de acolo şi s-a dus la SUV-ul în care îl aştepta femeia. Apoi s-a dus la o Dacie, pe care nu a reuşit să o deschidă.

A intrat apoi însă în altă maşină şi a început să caute în ea. Poliţiştii elveţieni au venit extrem de repede, în mai puţin de cinci minute, s-au dus la maşina în care se afla fata care era complice cu hoţul şi i-au pus cătuşele.

Poliţiştii s-au dus apoi la bărbat şi l-au prins, după care i-au pus cătuşele. Ambii erau elveţieni şi acţionau de foarte mult timp în parcările supermarketurilor din Elveţia, având numeroase spargeri la activ. Poliţia încerca să îi prindă de mai mulţi ani“, spune Daniel Gheorghe Stănescu.

RECOMANDARE
Tineri din România, cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe

Afla detalii despre viața șoferului de tir la:adevarul.ro

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Agricultura si economie

Tineri din România, cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe

Published

on

By

Tineri cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe.

În mediul rural, persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, pot cere, primăriilor de care aparțin, atribuirea unei suprafețe de teren de până la 1.000 m2, fără a plăti nimic, doar pentru a-și construi o casă.

Conform  legii, tinerii își pot construi locuințe cu suprafețe cuprinse între 150-300 m2 în sectoarele municipiului București, dar și în alte municipii, între 250-400 m2 în orașe și între 250-1000 m2 în comune și sate care aparțin de unitățile administrativ teritoriale.

Cei care ar putea beneficia de a acest teren trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– vârstă între 18 și 35 de ani,

– să nu dețină nicio proprietate sau teren pe care poate fi construită o locuință în localitatea în care solicită terenul sau în alte localități din țară.

– părinții tinerilor să nu dețină sau să nu fi deținut un teren cu o suprafață mai mare de 500 mp în mediul urban, sau 5000 mp în mediul rural, în ultimii 10 ani în nicio localitate.

– cine a primit terenul, în decursul unui an trebuie să înceapă construcția cu respectarea tuturor prevederilor legale pentru executarea lucrărilor. În caz contrar, beneficiarului i se poate retrage dreptul de folosință asupra terenului primit.

Acte necesare pentru a putea primi terenul

Cererea pentru atribuirea unui teren de casa gratuit se depune la consiliul local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului in care solicitantul are domiciliul.

Cererea cuprinde numele si prenumele solicitantului si domiciliul acestuia. La cerere se anexeaza urmatoarele documente:

* o copie a certificatului de nastere;
* o copie a cartii de identitate;
* o declaratie a solicitantului, pe propria raspundere, in care se mentioneaza ca nu detine sau nu a detinut in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte;
* o declaratie similara se depune si la data rezolvarii cererii.

RECOMANDARE
Cum se poate păstra carnea de porc proaspătă și fără congelare până la vară? Metoda folosită de bunicii nostri

Beneficiarul terenului este obligat sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului.

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***