Connect with us

Din lume

Kap Dwa, mumia misterioasă de peste 3,5 metri, cu două capete, cea mai ciudată descoperire de pe Terra

Published

on

Kap Dwa este una dintre cele mai ciudate mumii descoperite pe Terra. Aceasta demonstrează încă o dată că în trecutul îndepărtat pe Pământ au existat ființe uriașe, dar cel mai ciudat este că aveau două capete.

Povestea mumiei Kap Dwa a început în 1673, când un echipaj de marinari spanioli a reușit să captureze o creatură gigantică cu două capete. Ființa ciudată este ținută în captivitate până în ziua în care încearcă să fugă și atunci este ucisă cu cruzime.

Nu se știe ceea ce s-a întâmplat cu corpul acestei ființe pentru mai bine de 150 de ani, dar este interesant faptul că la începutul secolului al XIX-lea apare la Weston Birnbeck Pier. Acolo stă pentru circa 45 de ani, până în momentul în care Lord Thomas Howard cumpără mumia sau ceea ce mai rămăsese din ea.

Câțiva ani mai târziu, mumia Kap Dwa uimește pe toată lumea pentru că se află în Baltimore, SUA, în proprietatea colecționarului Robert Gerber, unde se află și în prezent.

Kap Dwa este un fals sau nu?

La prima vedere mumia Kap Dwa poate părea un fals grosolan. Nu s-a mai descoperit niciodată o asemenea ființă pe Terra, cu o înălțime de peste 3.5 metri și cu două capete.

Cu toate acestea, există numeroase însemnări care dovedesc autenticitatea sa. În 1673, un echipaj de marinari spanioli capturează în Patagonia o ființă ciudată. Aceasta este extrem de violentă și cu greu marinarii reușesc s-o prindă. Căpitanul, consemnează în jurnalul de bord că ființa uriașă este ținută în captivitate.

Nu se poate spune cu exactitate unde a fost dus acest gigant, dar se cunoaște faptul că a încercat să scape și atunci o suliță i-a străpuns pieptul și astfel și-a găsit moartea.

De-a lungul timpului, mumia a fost analizată de diverși specialiști. Prima dată, în 1930, doi medici au confirmat că este reală și nu este vorba despre niciun trucaj. Mai târziu, alți medici au confirmat același lucru. Cu toate acestea există numeroase voci care susțin că Kap Dwa nu are cum să existe.

Uriaşii mâncători de oameni, patagonezii şi giganţii primordiali

Miturile despre uriaşi au persistat până în lumea contemporană. Mai mult decât atât astăzi se caută explicaţii ştiinţifice, iar o întreagă comunitate, mai mult pseudoştiinţifică susţine că există şi dovezi privind existenţa acestor oameni cu staturi impresionante. Mediul virtual este împânzit cu imagini ale unor schelete uriaşe descoperite.

Mitologia contemporană atestă descoperirea unor uriaşi cu părul roşu în peşterile din Lovelock situate în deşertul Nevada pe teritoriul Statelor Unite. Se spune că aceste schelete au fost descoperite în 1911 şi că în special craniile au ar fi fost păstrate o vreme în muzeul Humbolt din Winnemucca.

Despre aceşti uriaşi ”cu părul roşu” din Nevada vorbesc legendele amerindienilor din tribul Paiute care îi numeau Numa Ticutta. Bătrânii tribului Paiute spuneau, după cum a cules legendele Ione Allen, că aceşti uriaşi, aveau părul roşu şi că mâncau oameni. De altfel Numa Ticutta în graiul Paiute înseamnă mâncători de oameni.

RECOMANDARE
Modalități naturale de a scăpa de mirosul neplăcut al picioarelor

Totodată se presupune că în toată America au fost descoperite urme ale unor uriaşi. Rămăşiţele lor nu se află astăzi însă la niciun muzeu şi nu există nicio documentare ştiinţifică oficială despre aceste schelete sau cranii. Mai mult decât atât un raport al descoperirilor de la peşterile din Lovelock este publicat, dar nici urmă de uriaşi, doar de comunităţi paleolitice şi mai târziu neolitice.

RECOMANDARE
Studiu: Persoanele vârstnice incapabile să identifice mirosuri simple, prezintă un risc crescut de mortalitate în decurs de cinci ani

Sursa: efemeride.ro

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Agricultura si economie

Tineri din România, cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe

Published

on

By

Tineri cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe.

În mediul rural, persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, pot cere, primăriilor de care aparțin, atribuirea unei suprafețe de teren de până la 1.000 m2, fără a plăti nimic, doar pentru a-și construi o casă.

Conform  legii, tinerii își pot construi locuințe cu suprafețe cuprinse între 150-300 m2 în sectoarele municipiului București, dar și în alte municipii, între 250-400 m2 în orașe și între 250-1000 m2 în comune și sate care aparțin de unitățile administrativ teritoriale.

Cei care ar putea beneficia de a acest teren trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– vârstă între 18 și 35 de ani,

– să nu dețină nicio proprietate sau teren pe care poate fi construită o locuință în localitatea în care solicită terenul sau în alte localități din țară.

– părinții tinerilor să nu dețină sau să nu fi deținut un teren cu o suprafață mai mare de 500 mp în mediul urban, sau 5000 mp în mediul rural, în ultimii 10 ani în nicio localitate.

– cine a primit terenul, în decursul unui an trebuie să înceapă construcția cu respectarea tuturor prevederilor legale pentru executarea lucrărilor. În caz contrar, beneficiarului i se poate retrage dreptul de folosință asupra terenului primit.

Acte necesare pentru a putea primi terenul

Cererea pentru atribuirea unui teren de casa gratuit se depune la consiliul local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului in care solicitantul are domiciliul.

Cererea cuprinde numele si prenumele solicitantului si domiciliul acestuia. La cerere se anexeaza urmatoarele documente:

* o copie a certificatului de nastere;
* o copie a cartii de identitate;
* o declaratie a solicitantului, pe propria raspundere, in care se mentioneaza ca nu detine sau nu a detinut in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte;
* o declaratie similara se depune si la data rezolvarii cererii.

RECOMANDARE
Modalități naturale de a scăpa de mirosul neplăcut al picioarelor

Beneficiarul terenului este obligat sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului.

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***