Acasă Agricultura si economie Kevazingo – o esență lemnoasă rară și prețioasă este în pericol

Kevazingo – o esență lemnoasă rară și prețioasă este în pericol

0

Lemnul de Kevazingo repezintă o adevărată bogăție națională într-un stat din continentul negru. Kevazingo este o specie rară din Africa Centrală. Statul Gabon se mândrește cu o astfel de resursă naturală, care a ajuns să fie jefuită de tăietorii ilegali.

În nord-estul Gabonului, 26 de persoane (din care 5 chinezi), au fost arestate în cadrul luptei contre exploatărilor ilegale de Kevazingo, o esență de lemn prețios.

Doi reprezentanți ai Ministerului Apelor și Pădurilor din regiunea Ogooue-Ivido precum și vicepreședintele departamentului regional au fost puși sub acuzare, relatează publicația Eagle.

Noul procuror de Makokou, Alain-Georges Makokou î-a pus în gardă pe cei care se gândesc să încalce legea și care devastează pădurea fără a se teme de urmări.

Gabonul reprezintă unul dintre principalii exportatori de această esență rară din Africa Centrală.

Lemnul este foarte căutat pe piețele asiatice. Se folosește la fabricarea obiectelor de mobilier, a parchetului și a instrumentelor muzicale.

În Africa Centrală abanosul și lemnul de trandafir sunt de asemenea amenințate de exploatările forestiere ilegale.

Sursa: www.bbc.com

Foarte interesant și..  Sunt șanse mari ca Lenin să fie îngropat, după 92 de ani! Cât se plătește anual pentru întreținerea fostului lider bolșevic?

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentCasa din povești construită de un pensionar
Articolul următorCum poţi prepara singur penicilina?