Connect with us

Din lume

Cojile portocalelor, lămâilor și mandarinelor nu trebuie aruncate. Ele sunt benefice omului în anumite cazuri

Published

on

Citricele sunt  pentru români, în anotimpul rece, principalele surse de vitamine, dar ce putem face cu cojile acestora?

Coaja unei portocale poate avea și utilizări mai puțin cunoscute. În fiecare sărbătoare de iarnă avem la masă ca desert sau în coșuri pentru decor portocale și mandarine. Puțini știu că ne sunt de folos și cojile lor.

Află câteva întrebuințări inedite:

Conform casa-gradina.ro, coaja de portocală stopează întărirea zahărului brun. Răzuite, cojile de portocale și lămâie reprezintă pentru gospodine un condiment ce se adăugă în dulciuri, salate și marinate: gustul acestor preparate va deveni rafinat.

Înainte de a stoarce lămâia, este bine să-i cureți coaja, pe care o poți introduce la cuptor până capătă o culoare aurie (coaja devine mai dulce). Praful  obținut prin măcinare se amestecă cu zahăr sau piper negru. Se folosește în apa de baie: vitalizează și contribuie la creșterea imunității organismului.

RECOMANDARE
Klaus Iohannis, apel disperat catre natiune: inlocuirea acestui "accident al democratiei romanesti" care este Guvernul Dragnea-Dancila

Se pot pune coji uscate de mandarine sau portocale în șemineu – aroma plăcută va da prospețime încăperii.

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Agricultura si economie

Tineri din România, cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe

Published

on

By

Tineri cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe.

În mediul rural, persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, pot cere, primăriilor de care aparțin, atribuirea unei suprafețe de teren de până la 1.000 m2, fără a plăti nimic, doar pentru a-și construi o casă.

Conform  legii, tinerii își pot construi locuințe cu suprafețe cuprinse între 150-300 m2 în sectoarele municipiului București, dar și în alte municipii, între 250-400 m2 în orașe și între 250-1000 m2 în comune și sate care aparțin de unitățile administrativ teritoriale.

Cei care ar putea beneficia de a acest teren trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– vârstă între 18 și 35 de ani,

– să nu dețină nicio proprietate sau teren pe care poate fi construită o locuință în localitatea în care solicită terenul sau în alte localități din țară.

– părinții tinerilor să nu dețină sau să nu fi deținut un teren cu o suprafață mai mare de 500 mp în mediul urban, sau 5000 mp în mediul rural, în ultimii 10 ani în nicio localitate.

– cine a primit terenul, în decursul unui an trebuie să înceapă construcția cu respectarea tuturor prevederilor legale pentru executarea lucrărilor. În caz contrar, beneficiarului i se poate retrage dreptul de folosință asupra terenului primit.

Acte necesare pentru a putea primi terenul

Cererea pentru atribuirea unui teren de casa gratuit se depune la consiliul local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului in care solicitantul are domiciliul.

Cererea cuprinde numele si prenumele solicitantului si domiciliul acestuia. La cerere se anexeaza urmatoarele documente:

* o copie a certificatului de nastere;
* o copie a cartii de identitate;
* o declaratie a solicitantului, pe propria raspundere, in care se mentioneaza ca nu detine sau nu a detinut in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte;
* o declaratie similara se depune si la data rezolvarii cererii.

RECOMANDARE
Romani de poveste. Un medic clujean a făcut o descoperire revoluționară la nivel mondial

Beneficiarul terenului este obligat sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului.

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***