La Iași, un preot s-a „infiltrat“ la maternitate pentru a convinge mamele să nu-şi vaccineze copiii, să nu avorteze şi să nu utilizeze cardurile! - Infoalert.ro
Connect with us

Din lume

La Iași, un preot s-a „infiltrat“ la maternitate pentru a convinge mamele să nu-şi vaccineze copiii, să nu avorteze şi să nu utilizeze cardurile!

Published

on

RECOMANDARE
Plaja ascunsă - cel mai ciudat loc din lume. Teritoriul este protejat prin lege și este ferit de ochii turiștilor

Răzvan Ioan Scurtu, un preot misionar de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Elena Doamna“ din Iaşi a fost decăzut din funcție de către reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Faptul s-a datorat reclamației conduceri spitalului la Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, pentru că preotul încearca să convingă mamele să nu-şi vaccineze copiii, să nu avorteze şi să nu folosească cardurile bancare.

Preotul desfășura o activitate de consiliere spirituală în maternitate, timp  de 13 ani. Publicația „Ziarul de Iaşi”arată că preotul a ajuns într-o comisie a MMB, după ce conducerea spitalului l-a reclamat superiorilor săi.

„Am sesizat la Mitropolie anumite aspecte care ne deranjau în colaborarea cu dumnealui pe care i le-am adus la cunoştinţă. Am remarcat chiar o sfidare din partea dumnealui în condiţiile în care era chemat să se întâlnească cu conducerea maternităţii şi nu putea niciodată să vină, deşi era în timpul programului.

Am avut discuţii cu mamele şi le-a abordat pe tema vaccinurilor, a cardurile bancare, că nu sunt bune, că sunt lucrurile diavolului. Şi-a depăşit din atribuţiile sale şi nu a vrut să schimbe atitudinea, şi de aceea ne-am adresat superiorilor săi pe linie bisericească“, a preciza dr. Cristina Dobre, managerul maternităţii, pentru „Ziarul de Iaşi”.

Preotul a spus că el nu a intervenit în desfăşurarea actului medical, ci doar a răspuns conform crezului său întrebărilor puse de paciente.

 „Din punct de vedere al activităţii mele, nu pot fi acuzat în vreun fel. Ceea ce v-a spus doamna manager sau părinţii de la Mitropolie este o forţare a acuzelor pentru că nu le puteam forţa libertatea de alegere a mamelor. Doar dacă eram întrebat le explicam poziţia, crezul şi părerea mea faţă de aceste lucruri.

Nu aş fi putut să intervin în actul medical. Conducerea spitalului nu m-a acuzat niciodată şi niciodată nu mi-a venit vreo înştiinţare să fiu chemat în Comisia de Disciplină că stau de vorbă cu mamele de aceste chestiuni“, afirma preotul .

Răzvan Scurtu a fost oprit de la slujire şi decăzut din treaptă de pe 14 martie. Decizia MMB nu este definitivă, preotul a atacat-o deja la forurile superioare.

„Demersul nu s-a încheiat, are dreptul să se adreseze la alte foruri. Este o sesizare din partea conducerii spitalului, s-a întrunit o comisie numită Consistoriu Eparhial care cercetează aceste fapte. Este un număr de abateri care i-au fost imputate părintelui, a fost chemat în faţa acesteia şi se va continua cu procedura”, a menționat pr. Marian Timofte, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Dacă sentinţa va rămâne definitivă, preotul Răzvan Ioan Scurtu nu va mai putea purta veşminte preoţeşti şi nici să oficieze slujbe religioase. Spre deosebire de caterisire, preotul decăzut din treaptă se poate reabilita şi îşi poate relua activitatea, dacă demonstrează Arhiepiscopiei că şi-a revizuit comportamentul.

Citește mai mult la: adevarul.ro

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Din lume

Şoferiță româncă găsită fără suflare în cabina TIR-ului său, în Italia. Avea doar 33 de ani

Published

on

By

RECOMANDARE
Şoferiță româncă găsită fără suflare în cabina TIR-ului său, în Italia. Avea doar 33 de ani

Gabriela Aiban, șoferiță de TIR, a fost găsită moartă, la volan, într-o benzinărie din Italia. Cel mai probabil, victima în vârstă de 33 de ani a făcut un infarct.

Gabriela era din Jibou, județul Sălaj și a fost găsită fără suflare într-o benzinărie din Italia, în cabina TIR-ului său, având capul pe volan. Tragedia s-a petrecut miercuri spre joi, 24 mai, la ora 2:00 noaptea, într-o zonă de serviciu din localitatea Imperia, situată în apropierea graniței cu Franța.

Gabriela Aiban a lucrat timp de 3 ani pe camion pentru o firmă din Ungaria iar din luna septembrie a anului trecut, s-a angajat la o firmă de transport din Baia Mare, de unde făcea expediţii peste graniţă.

Cam aşa s-a întâmplat şi în această săptămână, când şoferiţa româncă făcea un transport în Italia, de unde nu s-a mai întors. Lasă în urma sa două fete de 11 și respectiv 13 ani.

O cunoscută a femeii decedate a făcut un apel umanitar pentru ca trupul neînsuflețit al Gabrielei să poată fi repatriat.

Sub titlul „Un înger a plecat la Dumnezeu!”, Julia Stănescu scrie:

„… Oare să fi fost obosită? Să fi fost ea extenuată? Nu se ştie încă, deoarece se aşteaptă autopsia, dar pentru fetiţe şi pentru toţi cei care o cunosc şi o iubesc, nimic nu mai contează. Ea nu va mai reveni niciodată la fetiţele ei, nu le va mai îmbrăţisa, săruta sau alina. Nimic nu va înlocui mama pe care ele au pierdut-o. Sora Gabrielei o defineşte ca fiind o luptătoare, un om puternic şi plin de viaţă şi care a plecat pe drumuri să îşi ajute familia ca orice alt om care doreşte să asigure un trai decent celor dragi.” scrie în tulburătorul mesaj postat de Julia Stănescu.

Sursa: rotalianul.com

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***