Connect with us

INEDIT news

La trei zile de la ieşirea din închisoare, a violat o femeie în centrul Capitalei. Cine ne apără de criminalii, violatorii şi tâlharii „iertaţi” de Legea recursului compensatoriu

Published

on

Din cauza recursului compensatoriu au ieșit din pușcării cei mai periculoși infractori din România. În top se află criminali, hoți, tâlhari și violatori. Un condamnat pentru viol care a stat în penitenciar în ultimii 9 ani a atacat o femeie şi a violat-o la doar trei zile de la momentul în care a fost liberat în baza Legii recursului compensatoriu. S-a întâmplat în centrul Capitalei, scrie Adevărul.

Marius Florin Georgescu (32 de ani) a ajuns înapoi în spatele gratiilor la doar câteva zile de la momentul în care a fost liberat din penitenciar pe motiv că a fost deţinut în condiţii improprii. Fusese închis în urmă cu 9 ani pentru că violase o fetiţă de 13 ani. Acum se află în arest tot pentru viol. La doar trei zile de la momentul în care a părăsit penitenciarul în baza recursului compensatoriu, Georgescu a atacat şi violat o femeie de 33 de ani. Scena a avut loc în centrul Capitalei, pe Calea Moşilor din sectorul 2.

În prima zi în care Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare, pe 19 octombrie 2017, au fost eliberaţi 529 de deţinuţi. „În baza acestei legi, prin adăugarea celor şase zile (..) – au ieşit 529 de detinuţi. Nu credeam că impactul va fi atât de mare”, a declarat atunci Tudorel Toader. Din cei 529 de deţinuţi eliberaţi în prima zi în care Legea a intrat în vigoare 184 au fost condamnaţi pentru furt, 135 pentru tâlhărie, 47 pentru viol şi 33 pentru omor, dintre care şase au fost condamnaţi pentru omor deosebit de grav. În viitorul apropiat vor fi puşi în libertate alţi 3000 de deţinuţi.

„Rata de recidivă este cea mai mare la violuri şi pedofilie. Oamenii ăştia nu au cum să se vindece, chiar dacă în penitenciar au dat semne de îndreptare. Au aratat-o psihologii şi sociologii. Aceşti indivizi trebuie supravegheaţi în permanenţă. Brăţările de supraveghere în cazul lor trebuie să fie obligatorii. Acestea au dublu rol: de monitorizare şi de descurajare“, a explicat, pentru Adevărul, criminologul Dan Antonescu.

La rândul lui, psihologul Mihai Copăceanu spune că eliberarea violatorilor reprezintă un real pericol nu doar pentru potenţialele victime, ci şi pentru fostele victime. „Din acest motiv, persoanele respective trebuie protejate de autorităţile statului, chiar dacă agresiunea sexuală s-a întâmplat în urmă cu ani de zile. Agresorul ar putea oricând să abuzeze din nou de ele, din răzbunare, un motiv des întâlnit. O victimă care a trecut printr-o astfel de experienţă, statistic dovedit, poate suferi consecinţe precum depresie, anxietate, tulburări de alimentaţie, sindrom de stres post traumatic, tulburări de somn, disfuncţii sexuale şi tentative de suicid, indiferent de vârsta la care a suferit violul”, arată Copăceanu.

Citeste mai mult: adev.ro/oysh8b

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Diverse

Descoperire uimitoare: în organismul uman există atomi proveniți din alte galaxii!

Published

on

By

Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire extraordinară. Conform unui studiu recent, publicat în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, mai mult de o jumătate din materia Căii Lactee și implicit jumătate dintre atomii care intră în componența corpurilor oamenilor, ar putea proveni din exteriorul galaxiei noastre.

Astrofizicienii de la Northwestern University (SUA, Illinois) au realizat simulări pe un supercomputer, identificând astfel un fenomen cosmic numit transfer intergalactic, care a dus la descoperirea unor aspecte neștiute din evoluția galactică, scrie sciencealert.com.

Astrofizicienii au constatat că exploziile colosale ale supernovelor pot expulza cantități imense de materie din propriile galaxii. Atomii pot fi propulsați, în acest fel, cu o forță suficient de mare pentru a parcurge distanțele imense de la o galaxie la alta. Datorită acestor fenomene, galaxia noastră, Calea Lactee, a „importat” materie provenită de la alte galaxii și, desigur, a și „exportat” gigantice cantități de atomi, în urma exploziilor propriilor supernove.

După cum remarcă conducătorul studiului, Daniel Anglés-Alcázar, în organismul fiecărui om există un număr de atomi proveniți din galaxiile vecine, deci, ne-am putea considera, fie și parțial, „călători prin spațiu” sau „imigranți extragalactici”. Citeşte mai mult pe cunoastelumea.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***