Connect with us

INEDIT news

La trei zile de la ieşirea din închisoare, a violat o femeie în centrul Capitalei. Cine ne apără de criminalii, violatorii şi tâlharii „iertaţi” de Legea recursului compensatoriu

Published

on

Din cauza recursului compensatoriu au ieșit din pușcării cei mai periculoși infractori din România. În top se află criminali, hoți, tâlhari și violatori. Un condamnat pentru viol care a stat în penitenciar în ultimii 9 ani a atacat o femeie şi a violat-o la doar trei zile de la momentul în care a fost liberat în baza Legii recursului compensatoriu. S-a întâmplat în centrul Capitalei, scrie Adevărul.

Marius Florin Georgescu (32 de ani) a ajuns înapoi în spatele gratiilor la doar câteva zile de la momentul în care a fost liberat din penitenciar pe motiv că a fost deţinut în condiţii improprii. Fusese închis în urmă cu 9 ani pentru că violase o fetiţă de 13 ani. Acum se află în arest tot pentru viol. La doar trei zile de la momentul în care a părăsit penitenciarul în baza recursului compensatoriu, Georgescu a atacat şi violat o femeie de 33 de ani. Scena a avut loc în centrul Capitalei, pe Calea Moşilor din sectorul 2.

În prima zi în care Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare, pe 19 octombrie 2017, au fost eliberaţi 529 de deţinuţi. „În baza acestei legi, prin adăugarea celor şase zile (..) – au ieşit 529 de detinuţi. Nu credeam că impactul va fi atât de mare”, a declarat atunci Tudorel Toader. Din cei 529 de deţinuţi eliberaţi în prima zi în care Legea a intrat în vigoare 184 au fost condamnaţi pentru furt, 135 pentru tâlhărie, 47 pentru viol şi 33 pentru omor, dintre care şase au fost condamnaţi pentru omor deosebit de grav. În viitorul apropiat vor fi puşi în libertate alţi 3000 de deţinuţi.

„Rata de recidivă este cea mai mare la violuri şi pedofilie. Oamenii ăştia nu au cum să se vindece, chiar dacă în penitenciar au dat semne de îndreptare. Au aratat-o psihologii şi sociologii. Aceşti indivizi trebuie supravegheaţi în permanenţă. Brăţările de supraveghere în cazul lor trebuie să fie obligatorii. Acestea au dublu rol: de monitorizare şi de descurajare“, a explicat, pentru Adevărul, criminologul Dan Antonescu.

La rândul lui, psihologul Mihai Copăceanu spune că eliberarea violatorilor reprezintă un real pericol nu doar pentru potenţialele victime, ci şi pentru fostele victime. „Din acest motiv, persoanele respective trebuie protejate de autorităţile statului, chiar dacă agresiunea sexuală s-a întâmplat în urmă cu ani de zile. Agresorul ar putea oricând să abuzeze din nou de ele, din răzbunare, un motiv des întâlnit. O victimă care a trecut printr-o astfel de experienţă, statistic dovedit, poate suferi consecinţe precum depresie, anxietate, tulburări de alimentaţie, sindrom de stres post traumatic, tulburări de somn, disfuncţii sexuale şi tentative de suicid, indiferent de vârsta la care a suferit violul”, arată Copăceanu.

RECOMANDARE
Accident rutier grav. Cinci tineri au murit după ce mașina în care se aflau s-a ciocnit cu un TIR

Citeste mai mult: adev.ro/oysh8b

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Din lume

Enigma vasului EDUARD BOHLEN! O navă lungă de 100 de metri îngropată în nisipul Deșertului Namib!

Published

on

By

Nava EDUARD BOHLEN este ambarcațiunea misterioasă  care a eșuat în Atlantic  și se află în prezent în deșert.Vasul ”Eduard Bohlen” a fost construit în anul 1891.

Era o navă rezistentă pentru acele vremuri, având un  tonaj (volumul spatiilor interioare ale navei exprimate în tone registru) de 2.300 și o lungime de 94 de metri. Naviga cu un echipaj de 43 de persoane la bord. 

După 20 de ani de activitate, la  5 septembrie 1909, sub pavilion german, urma să facă o deplasare din Swakopmund (Namibia) la Table Bay, Cape Town (Africa de Sud). Ceața densă de pe coastele Skeleton,a făcut ca  ambarcațiunea să  se ciocnească de stânci. ”Eduard Bohlen” s-a scufundat în Oceanul Atlantic, în Conception Bay.

De la acel eveniment nefast au trecut peste 100 de ani și, deoarece deșertul namibian a înaintat vertiginos în apele Oceanului Atlantic, vasul a ajuns între dunele de nisip, la o distanță de mai bine de 400 de metri de țărm. Astăzi ne  oferă imagini incredibile.

RECOMANDARE
METEO. Revin ninsorile. Cum se schimbă vremea în următoarele zile

Sursa: a1.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***