Acasă Din lume Labirint antic subteran descoperit în Egipt: 3000 de camere pline cu hieroglife

Labirint antic subteran descoperit în Egipt: 3000 de camere pline cu hieroglife

0

O echipă mixtă de arheologi belgieni şi egipteni a mers la Hawara, în Egipt (55 de mile la sud de Cairo) pentru a dezlega enigma unui labirint subteran pierdut, descris de mulți autori clasici ca Herodot și Strabo.

Expediţia numită „Mataha” (Mataha = „labirint” în limba arabă) a avut loc în anul 2008 şi a confirmat prezența unui templu subteran la sud de piramida lui Amenemhat III. Acest faraon a domnit între anii 1860 – 1814 î.e.n. Perioada sa de domnie este considerată „Epoca de Aur” a Regatului de Mijloc.

Piramida lui Amenemhat III are o înălţime de 58 de metri, iar părţile laterale au o lungime de aproximativ 100 de metri. Marele templu mortuar care se afla iniţial în apropierea acestei piramide, se crede că a format baza „labirintului”.

Templul legendar descoperit conţine 3000 de camere pline de hieroglife și picturi.

Nisipul din Hawara a fost scanat folosindu-se cel mai înalt nivel de tehnologie pentru a dezvălui secretele din trecut şi pentru a găsi clădirea legendară pierdută de două milenii în nisipurile Egiptului antic.

Deşi tehnicile de penetrare a solului sunt utilizate de arheologi de ani de zile, echipa expediţiei „Mataha” a fost prima care a aplicat această tehnologie la Hawara.

Detalii privind expediţia puteţi urmări în materialul video următor:

Labirintul din Egipt reconstruit digital:

Sursa: The Seven Tales

 

Foarte interesant și..  Peștera, una dintre cele mai frumoase comune din România. Nicăieri în țara noastră nu mai este asa

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentCum funcționează terapia prin frig, o metodă modernă de imunizare şi autovindecare a organismului
Articolul următorO ipoteză despre misterioasa trecătoare de la Posada, locul celebrei bătălii din secolul al XIV-lea