Acasă Diverse Lacrimile vieții! Seva viţei-de-vie te scapă de 100 de boli. Află o...

Lacrimile vieții! Seva viţei-de-vie te scapă de 100 de boli. Află o metodă simplă de păstrare a lichidului prețios

0

Din bătrâni se spune  că, cine bea primăvara „lacrimi” de viţă-de-vie nu va plânge tot anul şi va avea noroc şi belşug în casă. Viticultorii știu că la tăierile de primăvară ale viţei-de-vie, din ramuri curge picătură cu picătură, un lichid transparent cu gust dulce-sălciu.

Se numește „plânsul” viei. Aceste picături de sevă sunt numite popular şi „lacrimi”.

Viţa-de-vie îşi vindecă ramurile amputate, cu ajutorul unei răşini similare unui lichid ce se scurge picătură cu picătură, sub forma unor mici lacrimi.

Reprezintă mult mai mult decât niște picături de apă. lichidul se poate strânge în sticluţe, care se leagă la capătul ramurilor tăiate şi seva recoltată se folosește în scopuri terapeutice.

Produsul se poate păstra în sticle curate, închise la culoare și astupate ermetic. Seva viţei-de-vie este un leac tradiţional cunoscut de mii de ani.

În medicina tradiţională românească este numită „apă vie”. Încă din cele mai vechi timpuri se folosea pentru a proteja sănătatea ochilor.

Chiar și medicii oftalmologi recunosc proprietățile antihemoragice, antiinflamatoare și nontoxice ale sevei . Lichidul are efect antiseptic, crește rezistența ochilor și pielii la infecții. Conține viniferin A€” un antioxidant de 62 ori mai eficient decât vitamina C, un remediu excelent pentru ochi dar și pentru piele, ten, buze. De aceea seva viței-de-vie este folosită pentru tratamentul bolilor de ochi și pentru spălarea feței.

Lacrimile viei sunt utile şi în cazuri de dischinezie biliară, colecistită şi litiază biliară. Cu seva de la viţa-de-vie pot fi vindecate şi unele leziuni ale pielii, iar în amestec cu usturoi pisat, lichidul întăreşte rădăcina părului şi împiedică formarea cheliei.

Foarte interesant și..  Ce efect au câteva cești de cafea pe zi pentru ficatul dumneavoastră?

Sursa: romaniatv.net


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentChinezii ne vor distruge pe toți! Această construcție a sfidat legile Pământului. Barajul celor Trei Defileuri
Articolul următorEroi de POVESTE. Românul care a cumpărat Alaska de la ruși pentru americani