joi, octombrie 5, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Lanț de supermarket-uri românești. Aici totul se vinde la prețuri mult mai mici decât în marile HIPER-MARKET-uri din România

În statele dezvoltate consumatorii cumpără, în primul rând, mărfurile locale si doar dacă nu găsesc ce caută se uita după mărci consacrate. Trei antreprenori români din judeţul Dolj dovedesc că se poate.

Au creat un lanţ de magazine tip cash and carry, după ce şi-au încercat forţele cu un supermarket. Vor să promoveze produse romanești de calitate si mai puțin brand-uri străine.

Claudiu şi Ionel Zglobiu şi Marius Mierlă din Craiova au dezvoltat, începând din 1989, compania de distribuţie de bunuri de larg consum Exflor, un business de 25 de milioane de euro anual.

La Târgu Jiu cu inaugurat al doilea magazin propriu şi se pregătesc să deschidă un altul  în Craiova.

„Noi ne-a orientat de mult către acest tip de magazin (tip cash&carry n.red). Am stabilit de mult această direcţie întrucât se creează o sinergie cu activitatea de distribuţie”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Marius Mierlă, directorul companiei. După spusele sale, noua unitate are o suprafaţă de 2.700 de metri pătraţi, iar magazinul ce se va deschide luna viitoare în Craiova va avea 2.100 de metri pătraţi.

Magazinul Exflor din Târgu Jiu ”nu are competiţie”, după spusele managerului. Se vând 8.000 de produse alimentare ambalate şi nealimentare, cosmetice, detergenţi, chiar scule şi unelte, majoritatea de provenienţă locală, iar marfa este aşezată pe paleţi pentru a diminua spaţiul necesar şi a reduce costurile cu manipularea ei.

„Magazinul are un specific aparte faţă de piaţa pe care activăm. Marfa se vinde pe paleţi, adică pe un fel de rafturi mari de depozitare, ceea ce ne permite să reducem costurile cu angajaţii şi cu manipularea. Este mai degrabă un depozit inspirat din nevoia de business, iar cumpărăturile se pot face foarte rapid, având patru case”, declară domnul Mierlă.

Foarte interesant și..  Cât valorează astăzi în bani, pentru statul român, suferința unui veteran de război de 102 ani, rănit în cel de-al Doilea Război Mondial

„Noi suntem distribuitori şi de aceea putem oferi preţuri de discounter. La noi nu este nevoie de card de client (pentru a putea cumpăra) şi ne adresăm mai mult persoanelor fizice”, mai spune managerul.

Sursa: stireazilei.com

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.