miercuri, aprilie 10, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Mămăligă cu lapte, ajută și ficatul, scade și colesterolul. Da, e Mâncarea Săracului, dar ajută enorm organismul uman

Mămăligă cu lapte. Nimic spectaculos, însă plin de culoarea copilăriei unei generații.

Experții susțin că protejează ficatul și o consideră elixirul tinereții – Mămăliga şi fierturile din porumb sunt consumate încă de pe vremea lui Columb. La români, a fost şi este în continuare considerată mâncarea săracilor, deşi studii recente, efectuate în sânul unor triburi amerindiene, au demonstrat că media de viață a celor ce se hrăneau cu produse din porumb era mult mai mare decât a celor care nu le includeau în alimentația lor.

Protejează stomacul şi ficatul

Specialiștii germani în biologie celulară vegetală de la Universitatea din Koln au descoperit recent prezenta unor substanțe derivate ale acizilor arihidici şi palmitici în boabele de porumb Din punct de vedere chimic, aceste substanţe sunt acizi grasi, ceto-acizi, rezultaţi din oxidarea acidului palmitic şi arahidic şi sunt produşi numai şi numai în rădăcina plantei de porumb.

Aceşti ceto-acizi ignoră legile chimiei şi biologiei clasice, absorbindu-se în intestin cu mare uşurinţă, fără a suferi transformări chimice decât în proportie de 22-28%. Ajunşi în sânge, se transformă în hidroxiacizi care se pot combina chimic cu cel puţin 57 de specii de otrăvuri existente în organism.

Efectul detoxifiant al substanţelor din porumb uşurează efortul ficatului de neutralizare a substanţelor toxice, reducând considerabil riscul la insuficienţe şi ciroze hepatice. Gastrita şi ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă caldă în loc de pâine, mălaiul având efect de reducere a acidităţii şi de calmare.

Prelungeşte viaţa

Cercetătorii endocrinologi consideră că un consum zilnic de mămăligă scade cu 60% riscul de boli psihice generate de disfuncţii tiroidiene.

De asemenea, reglează concentraţia de glucoză în sânge, fiind de folos diabeticilor, şi reduce cantitatea de colesterol din sânge, scăzând astfel riscul de ateroscleroză şi, implicit, de infarct. Consumul acestui aliment este răspunzător şi pentru longevitate, fiind folosită ca leac încă de pe vremea romanilor.

Dezvoltă musculatura

Un fiziolog spaniol a observat că cei mai apţi copii pentru sporturi de performanţă din Ecuador şi Columbia aveau o bogată alimentaţie în „terciuri de porumb”. Ulterior, a iniţiat un amplu program de cercetare în medicina sportiva, descoperind că aceleaşi substanţe derivate ale acidului palmitic şi arahidonic au rol în dezvoltarea fibrei musculare, prin modificarea modalităţii de acţiune a hormonilor tiroidieni.

Scade colesterolul

Mămăliga are capacitatea să scadă cantitatea de colesterol din organism, reducând implicit riscul de ateroscleroză şi de infarct.

Prelungeşte viaţa ovarelor

Mămăliga revitalizează funcţiile sexuale, în special pe cele ale femeilor. Antropologii români au efectuat cercetări în zona Rucăr-Bran, unde mămăliga se află mai des pe masa românilor şi au descoperit că 9% din femeile de peste 65 de ani au avut o activitate ovariană foarte intensă, manifestată prin prelungirea vieţii sexuale chiar şi dupa varsta de 72 de ani.

Benefică obezilor

Acest preparat din porumb este util şi celor care suferă de obezitate, deoarece oferp o senzaţie de saţietate extrem de rapidă, datorită fibrelor alimentare din compoziţia sa.

Foarte interesant și..  Lucruri neștiute despre mămăligă - este leac pentru viață lungă. Bunicii tratau zeci de boli cu mălai

Modalitate de preparare a rețetei de mămăliga cu lapte

Mod de preparare:
Imediat ce ai răsturnat mămăliga pune laptele la fiert în acel vas. Adaugă un pic de sare şi câteva bucăţele de mămăligă. Servește direct din oală/ceaun răzuind, cu energie, marginile uscate ale oalei; sau toarnă totul într-un castron din lut ars.

Ce vezi în imagine e un ceaun de fapt. Mămăligă făcută la soba cu lemne. Lapte direct de la vacă, proaspăt. Senzaţiile ce simţi sunt nepreţuite. Totul biologic/natural.

De curând, marii descoperitori ai lumii au făcut o legătură între Alzeihmer și ceaunul din tuci (fontă). Am rămas trăsnită. Nu zic că nu, nu sunt un geniu, dar, LA NAIBA, să bagi spaima-n oameni aiurea este atât de simplu!!!
Alzheimer-ul se ține la distanță ținând creierul OCUPAT toată viața. Citind, chiar și numai subtitrările telenovelelor!
Oameni buni… lăsați pe cei ce vor să mânce din ce naiba au chef și poftă. Nu de asta își vor pierde mințile, dar pentru că-s leneși!!! Asta ar trebui să se spună!!! Vezi mai multe aici

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.