duminică, iulie 21, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

LEAC UIMITOR pentru BOLI GRAVE. Varza murată este un medicament de care nu a știut nimeni multă vreme

Sunt o sursă importantă de fibre pe perioada iernii alături de cereale integrale şi fructe.

Deși se consideră că legumele își schimbă proprietățile gustative prin acrire sau murare, varza, gogonelele, castraveții murați și pepenele sunt importante pentru că detoxifică organismul, îl apără de boli și îl întărește în lupta cu virușii.

Murăturile sunt făcute prin fermentarea acidolactică, naturală, cu tulpini de bacterii probiotice sălbatice ale și fructelor și legumelor proaspete, sănătoase, în saramură. Sub influența microflorei de fermentație ele au valoare nutrițională deosebită, devenind alimente funcționale probiotice informează doctorulzilei

Nutriționiștii le recomandă, mai ales, după o masă bogată în carne şi grăsimi. Chiar și oamenii simt nevoia unei acrituri după ce mănâncă ceva gras. Castraveţii muraţi sau alte legume sunt bogate în fibre necesare procesului digestiv şi luptei împotriva cancerului.
Murăturile asigură vitamine pe perioada de iarnă.

„Sunt o sursă importantă de fibre pe perioada iernii alături de cereale integrale şi fructe. Sunt utile astfel pentru reglarea tranzitului intestinal. În plus, conţin în urmă fermentaţiei cantităţi crescute de drojdie cu conţinut bogat în vitamine din grupul B”, afirmă nutriţionistul Ştefan Ionuţ.

Broccoli, varza murată şi conopida sunt alimente care ajută la prevenirea cancerului. Finlandezii au demonstrat că varza murată, prin  intermediul procesului de fermentaţie, produce izotiocianații care joacă un rol important în eliminarea substanţelor cancerigene din organism.
Aceeași varză este o sursă excelenţă de vitamina U și ajută la vindecare ulcerului peptic.
Varza murată reprezintă singurul produs vegetal care conține vitamina B12, care are rolul de a încetini procesul de îmbătrânire, protejează sistemul nervos și împiedică pierderile de memorie.

Deoarece stimulează arderea grăsimilor și normalizează apetitul, varza și zeama de varză murată se recomandă în stare crudă, și în curele de slăbire.

Foarte interesant și..  Doctorulzilei.ro * Pepenele roșu reduce riscul acestor BOLI. Proprietăți...

Persoanelor hipotensive li se recomandă zilnic, un pahar de moare de varză. Câteva pahare de moare pe zi, mai multe zile la rând, ajută la normalizarea digestiei, în special previne constipația.

Sursa:sanatoszidezi.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.