Connect with us

Diverse

Lecție de viață! „Dacă învățam să fur, probabil eram în Parlament acum!” (VIDEO)

Published

on

În orașul de pe malurile Begăi stau, la colț de stradă, cântăreți, liber profesioniști sau artişti. ”Muzica nu are vârstă”, spune Teo, menestrelul. El ne dă o lecție de viață.  Pentru un trai decent, Emanuil Constantin cântă pe stradă în Timisoara si in alte câteva orașe din țară. Mulți îl consideră un cerșetor,dar cântărețul își spune povestea din spatele chitarei, cu seninătate.

El își descrie munca pe care o face, fără a-i fi rușine de cei din jur, unii dintre ei au încercat chiar să-l alunge.

„Eu sunt Teo menestrelul, omul cu chitara. La început mi s-a părut stânjenitor. Acum însă am îmbrățișat acest nume și l-am adaptat și pe site-urile de socializare. Se pare că lumea apreciază ceea ce fac.

În primul rând pentru mine este o pasiune. Atât doar că trebuie să mai și mâncăm și să alimentăm corpul cu cele necesare. Reușesc să am un trai foarte decent.

 Dacă îmi lipsesc bani, am ieșit pe stradă, am cântat și am reușit să cumpăr ceva de mâncare. Unii oameni sunt darnici, alții mai puțin, iar unii îmi spun cu răutate: ”Du-te bă la muncă”. Îmi aduc aminte, acum câțiva ani când o doamnă îmi spunea pe străzile din Deva: Du-te bă la muncă.

Am acceptat asta timp de câteva zile. Într-o zi am oprit-o și i-am spus: Nu vă supărați, pentru dumneavoastră ce înseamnă a munci? Dumneaei îmi răspunde: ”Să mergi să sapi șanțuri”. Continui și îi spun: ”Primarul sapă șanțuri? Nu.

Asta înseamnă că nu muncește. Profesorii sapă șanțuri?. Nu, deci nici ei nu muncesc. Marii artiști precum Benone Sinulescu sau Dan Spătaru sapă șanțuri?  Ei bine, și eu sunt un om care cântă la fel ca și ei, doar că eu cânt în stradă, nu pe scenă. Și eu muncesc, să știți!”

În perioada de glorie a cochetat cu actoria. Era apreciat pentru ceea ce știe să facă și nu pentru diplome.

„Teatrul din Deva a fost o conjunctură fericită pentru mine, fiind pasionat de literatură și de artă. Prin anii 1993-1994 ziarul local avea un anunț cu un concurs pentru postul de actor la teatrul din Deva.

Un prieten, profesor, m-a încurajat să încerc, spunându-mi că sunt talentat. Am câștigat postul de actor și am întrebat, spre surprinderea mea, un domn regizor, cum de m-a selecționat? Răspunsul m-a uimit: ”Pentru că avem nevoie de talent, nu de diplomă”.

Vara eram plecat cu Teatrul de Revistă 2 – 3 luni. Susțineam spectacole pe întregul litoralul românesc. Erau alte vremuri, era frumos, duceam o viață frumoasă, în care banii sau distracția nu lipseau.

Soția mea mă ruga să stau mai mult acasă și să mai renunț la spectacole. I-am explicat încă de atunci că eu sunt artist. Atunci lumea nu era atât de încordată și afundată în probleme. Cu toate astea optimismul e cel mai important și… mergem mai departe.”

Sursa: banatulazi.ro

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Din lume

Mesaje amuzante și nu numai pentru Noul An! Dacă ești în pană de inspirație intra aici

Published

on

By

O publicație online redă mai multe urări pentru Noul An, dintre care le-am selectat pe cele din rândurile de mai jos:

“Viaţa mea ar fi goală fără tine, iar contul meu bancar ar fi plin. Un an nou fericit!”;

“Multă sănătate şi La Mulţi Ani, să ai mai mulţi fani decât duşmani!”;

„Căţeluş cu părul creţ
Să ai jeep-ul în coteţ
Să ai vilă cu piscină
Pe Madonna ca vecină
O lopată pentru bani
La anul şi la mulţi ani!”;

„Momentele speciale ale sfârşitului de an să-ţi aducă veselia în casă, bani în buzunar şi poate un Merţan!”;

”Fie-vă verde dolarul,
Şi de whisky plin paharul,
Şi încă unul cu vin,
Pentr-un 2017 plin!”;

„Fără fiţe, fără poante, la mulţi ani cu sănătate! Criza vine, criza trece, noi mereu vom petrece!”;

”Ieri e istorie, mâine e mister, azi este un dar. Un dar de împărţit cu cei dragi. La mulţi ani şi un an nou fericit!”;

”Bate-n uşă. Bate-n geam. Cine este? Noul an!”;

”Înainte să mă îmbăt şi să încep să dansez pe mese, permite-mi să-ţi urez La Mulţi Ani!”;

”Prietenilor mei le urez pace, sănătate şi multă dragoste. Glumesc, le urez cât mai puţină muncă şi mulţi bani. La mulţi ani!”;

Lovite-ar trenul fericirii / Trăsni-te-ar fulgerul iubirii / Sa-ti cada in cap un sac cu bani /Şi un bilet cu La mulți ani!

”Angelina Jolie, Brad Pitt, Kim Kardashian, Beyoncé, George Clooney şi EU! Oamenii celebri îţi urează La Mulţi Ani!”;

”Fie ca toate rezoluţiile de Anul Nou să dureze la fel de mult ca necazurile! La mulţi ani!”;

”Într-adevăr vei fi mai bătrân, mai plinuţ, dar nu îţi vei pierde din înţelepciune! La mulţi ani!”.
Dintre cele serioase puteți alege:

 “E cumpăna dintre ani! Sa privim înapoi cu iertare, înainte cu speranță, in jos cu înțelegere si in sus cu recunoștință! Speranța ta va deschide poarta spre un An Nou plin de bucurii si împliniri. La mulți ani!”

Îți urez, ție si familiei tale, multa sănătate, fericire si MULT NOROC in viitor! LA MULTI ANI! Sper ca aceasta sărbătoare sa va aducă numai fericire in casa si familie!

„Un an mai bogat in împliniri, mai înalt in aspirații si plin de succese. La mulți ani!”

„Gânduri bune fug spre voi, sănătate si noroc! Sărbători fericite si un An Nou de poveste! La mulți ani!”

„Gândiți-vă la trecerea dintre ani ca la o poarta. Puteți sa treceți prin aceasta poarta in noul an si sa luați cu voi doar lucrurile si gândurile bune. LA MULTI ANI!”

„Pentru anul ce vine iți doresc: pace in suflet, bucurie fără margini, sănătate cat cuprinde, credința in bine si săruturi o mie!”

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***