Cu siguranță o să spunem că vederea ne joacă feste când în fața ochilor ne apar roșii de culoare mov, porumb mov, usturoi negru sau vinete albe. Ei bine vederea nu ne joacă feste iar acest lucru este cât se poate de real.
1.Roșii mov
Pigmentul purpuriu este rezultatul unui transfer al unei gene de la planta gura-leului. Acest pigment cunoscut sub numele de antocianina este un antioxidant despre care studiile arată că poate luptă împotrivă cancerului. În Canada producția pe scară largă a acestor roșii mov este în plină desfășurare,oamenii de știință pregătindu-se intens să îmbutelieze spre comercializare primii 1.200 de litrii de suc de roșii mov.
Porumbul mov este originar din zona Anzilor, din America de Sud,Datorită culorii sale este folosit în obținerea unui colorant natural dar este folosit și în alimentatieacesta având un gust dulce.
3.Unsturoi negru
Usturoiul negru a fost introdus pe piețele internaționale încă de acum 5 ani de către coreeni. El este usturoi obișnuit dar fermentat dimp de o lună în condiții foarte bine controlat fapt care îi produce această culore. Acest procedeu nu îi oferă doar culoare ci și o consistentă de jeleu iar aroma puternică a usturoiului alb este foarte redusă la usturoiul negru acesta putând fi consumat în cantiăți mult mai mari.
Usturoiul negru te ajută să lupţi cu infecţiile din corp. Cu toţii ştim că usturoiul alb, obişnuit are efecte antimicrobiene, antibiotice şi antimicotice, datorită conţinutului de alicină. S-alicisteina din usturoiul negru ajută la absorbirea mai rapidă a acestui compus.
Usturoiul negru te protejează de cancer şi reduce colesterolul rău. Procesul de fermentare care durează o lună de zile face din usturoi un super aliment. Usturoiul negru are o concentraţie mai mare la 100 de grame de S-alicisteină, un derivat de aminoacid care ajută la reducerea colesterolului şi reduce riscul apariţiei unor tipuri de cancer.
In primul rand, usturoiul negru contine o cantitate dubla de antioxidanti fata de usturoiul alb, este bogat in zaharuri naturale si aminoacizi. Nu este un „produs” al cercetatorilor – nu contine niciun aditiv.
Apoi, se pare ca usturoiul negru este mai usor de digerat decat cel alb, ceea ce inseamna ca organismul absoarbe mult mai usor nutrientii continuti. Usturoiul negru are un gust dulce, are o toxtura ca de jeleu, mai moale, si poate fi mancat si direct, ca un snack. Iar ceea ce ne place cel mai mult este ca usturoiul negru nu lasa acel miros puternic in gura de care ne ferim cu totii.
Nu va mai trece mult timp şi în piețele din toată ţara vor fi vândute vinete din soiul Camelia. Acestea sunt albe, au un gust mai bun şi sunt mai cremoase decât cele tradiţionale. Soiul se află încă în faza de omologare la Staţiunea de Cercetare Legumicolă Buzău. Vinetele albe au fost botezate după prenumele tinerei cercetătoare care s-a preocupat de crearea acestui soi.
Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Legumicolă Buzău deţine o colecţie bogată de vinete. Are în lucru peste 280 de varietăţi de pătlăgele vinete, albe, tigrate, mov, negre, indigo sau roşii, care nu au fost cultivate niciodată pe teritoriul României. O parte dintre aceste varietăţi au fost stabilizate şi propuse pentru omologare, aşa cum este şi vânăta Camelia.
Despre acest subiect puteți citii mai multe pe realitatea.net, sau frunza-verde.ro