duminică, iulie 21, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Te cutremuri vazând asta. Legumicultorii români își otrăvesc cu bună știință consumatorii. Un reportaj cu camera ascunsă arată cum sunt coapte forțat roșiile țuguiate cu o substanță cancerigenă – VIDEO

Producătorii de legume din România intenționat adaugă substanțe toxice pentru a otrăvi consumatorii. Cu toate că Uniunea Europeană a interzis acest lucru, fermierii încă pot cumpăra substanța numită „ethrel” din farmacii fără prescripție medicală. Un magazin din comuna Vidra a fost descoperit de o echipă România TV, unde se vinde această soluție care accelerează coacerea roșiilor.

Această substanță toxică este adusă în țară de contrabandiști din Bulgaria. Un material video realizat cu o cameră ascunsă dezvăluie metodele folosite de fermieri, iar dialogurile dintre reporter și cei implicați sunt șocante. Legumicultorii nu au nicio remușcare atunci când otrăvesc cu buna știință consumatorii.

Roșiile coapte cu ethrel conțin substanțe toxice care duc la creșterea riscului de cancer la sân la femei, cancer testicular sau de prostată la bărbați, boli hipertensive, diabet și boli cardiovasculare. Aceste legume au și un efect perturbator asupra hormonilor: scade fertilitatea la băieți și declanșează pubertatea precoce la fete.

În cazul în care doriți să identificați dacă o legumă a fost coaptă natural sau forțată cu ajutorul acestui produs toxic, singura metodă este să priviți cu atenție. Tomatele coapte cu ethrel, deși au o culoare roșie la exterior, vor fi de fapt verzi în interior și miezul lor va fi mai tare decât în mod normal și va avea un gust necopt.

Unele roșii pot fi deformate sau chiar arse din cauza utilizării produsului. Acestea nu vor avea codițe, iar forma lor va fi inegală. Pentru a evita consumul de roșii tratate cu hormoni de creștere, trebuie să alegeți legumele care încă mai au ciorchine sau frunze verzi.

 

Maturarea forțată a legumelor, inclusiv a roșiilor, este o practică cunoscută și utilizată de către cultivatorii de legume. Aceasta se referă la procesul de forțare a maturizării legumelor pentru a le face să pară mai mature, mai frumoase și mai atrăgătoare înainte de a fi vândute. Cu toate acestea, această practică poate avea consecințe grave pentru sănătatea consumatorilor și pentru mediu.

Există mai multe modalități de a accelera procesul de maturare al legumelor, inclusiv al roșiilor. Una dintre cele mai frecvente metode este folosirea de substanțe chimice stimulatoare, cunoscute și sub numele de hormoni de creștere. Aceste substanțe sunt extrem de periculoase pentru sănătatea umană și pentru mediu, iar printre cele mai utilizate se numără Ethrel.

Chimicalele, cum ar fi Ethrel, sunt interzise în multe țări pentru a fi utilizate în legumicultură din cauza impactului lor negativ asupra sănătății umane și a mediului înconjurător. În ciuda acestor interdicții, mulți cultivatori de legume încă utilizează aceste substanțe pentru a obține roșii coapte mai rapid și mai uniforme.

Acest proces începe prin stropirea plantelor cu substanțe chimice, urmată de închiderea serelor pentru a împiedica substanța să iasă în mediul înconjurător. În mai puțin de trei zile, roșiile sunt coapte, dar și celelalte plante sunt deteriorate sau uscate. Acest lucru poate fi de natură financiară pentru cultivatori, deoarece vânderea roșiilor coapte forțat la început de sezon poate aduce prețuri mai mari.

Cu toate acestea, utilizarea de substanțe chimice, cum ar fi Ethrel, poate avea consecințe grave pentru sănătatea consumatorilor. Aceste substanțe pot fi toxice și pot provoca arsuri ale mucoaselor și iritații gastrointestinale. De asemenea, Ethrel poate fi coroziv și poate cauza răni ale ochilor și ale pielii. Consumatorii care consumă astfel de legume, pot fi expuși la un nivel ridicat de Ethrel, ceea ce poate duce la probleme de sănătate grave.

Cu toate acestea, există modalități de a detecta legumele coapte forțat. În cazul roșiilor, acestea pot fi de culoare roșie, dar miezul lor va fi verde și tare la atingere. De asemenea, forma roșiilor poate fi malformată și nu vor avea codițe, deoarece acestea au fost arse.

Cu toate acestea, există modalități de a detecta legumele coapte forțat. În cazul roșiilor, acestea pot fi de culoare roșie, dar miezul lor va fi verde și tare la atingere. De asemenea, forma roșiilor poate fi malformată și nu vor avea codițe, deoarece acestea au fost arse. Este important să se verifice aspectul legumelor și să se evite cumpărarea celor care prezintă semne de a fi fost tratate cu substanțe chimice sau forțate să ajungă la maturitatea dorită. O altă metodă de a verifica dacă legumele sunt coapte forțat este să le mirosiți. În cazul roșiilor, acestea ar trebui să aibă un miros dulce și fructat, în timp ce cele coapte forțat vor avea un miros slab și neplăcut.

Foarte interesant și..  Un român a ajuns în spital după ce a mâncat roșii din piață. ,,Mă tăvăleam de durere, cât sunt de lung"

Pentru a evita consumul de legume coapte forțat, este recomandat să cumpărați produse de la producători de încredere sau să cultivați propriile legume în grădină. Dacă cumpărați legume de la piață sau supermarket, verificați cu atenție aspectul și mirosul produselor înainte de a le cumpăra. De asemenea, puteți să cereți sfaturi și recomandări de la fermieri sau vânzători cu experiență, care vă pot ajuta să alegeți cele mai bune produse.

În plus, este important să fiți conștienți de riscurile pentru sănătate asociate cu consumul de legume coapte forțat. Substanțele chimice utilizate în procesul de forțare a maturării pot fi toxice și pot avea efecte negative asupra sănătății, inclusiv iritații ale pielii și ale ochilor, arsuri ale mucoasei și iritații gastro-intestinale. De aceea, este recomandat să evitați consumul de legume coapte forțat sau să le consumați cu precauție și în cantități moderate.

În concluzie, maturarea forțată a legumelor, inclusiv a roșiilor, poate afecta aroma și gustul acestora și poate prezenta riscuri pentru sănătate. Este important să verificați aspectul și mirosul legumelor înainte de a le cumpăra și să evitați consumul de legume coapte forțat sau să le consumați cu precauție. De asemenea, este recomandat să cumpărați produse de la producători de încredere sau să cultivați propriile legume în grădină pentru a fi siguri că acestea sunt proaspete și sănătoase.

Foarte interesant și..  Din verzi se fac peste noapte roșii. Cum sunt colorate peste noapte cu vopsea, roșiile care ajung în supermarket-urile din România

Articole asemănătoare

31 COMENTARII

  1. Daca esti prost/proasta si nu sti, documenteaza-te! dar eu cred ca aici e rea vointa combinata cu invidie, adica daca nu esti in stare sa faci NIMIC bun, atunci fa rau ca sa te crezi vedeta!!! asta e un soi hibrid bulgaresc si nu e nicidecum toxic… PACAT CA FB A VACUT O DIVA DIN PROASTA SATULUI!!!!

    • Rosiile cu tugui sunt un soi deosebit, nu sunt deloc verzi sau necoapte in interior, dimpotriva, sunt coapte, gustoase si zemoase, spre deosebire de rosiile gigant, de o jumatate de kilogram rosia, care sunt tari si n-au nici un gust si care au invadat piata (din import). Mananc rosii cu tugui de ani de zile si, har Domnului, nu m-am imbolnavit. mai nocive sunt mezelurile facute din prafuri de la fabrica de prafuri, la care nu vezi fibra carnii, fiindca nu exista carne in ele, sau painea cu conservanti, sau sarea iodata obligatoriu, desi nu traim toti in zona de gusati (cu deficit de iod) etc.

  2. Unde este filmul cu marea deconspirare ? Ethrel este un hormon care ajuta plantele sa se dezvolte mai bine in conditii de stres (lipsa luminii) care odata absorbit de catre planta este metabolizat si descompus in produsi mai simpli , printre care etilena. Acesti produsi se gasesc in plante cu sau fara voia lui Liviu sau a altor ,,postaci,, Aduceti ca dovada ca este atat de toxic, cancerigen, afecteaza functia de reproducere si favorizeaza cancerul aparatului reproducator un studiu ? Apoi, ce legatura are Dragnea cu folosirea unor substante care s-au descoperit si sintetizat cu mult inainte de nasterea sa ? Este drept ca in ultimii ani consumam alimente tot mai toxice si fara valoare nutritiva dar nu putem invinui pentru toate relele pamantului doar pe cineva. Noi suntem vinovati ca in loc de gradinita de legume am semanat gazon, ca facem agricultura prin corespondenta, ca luam de bune afirmatii fara acoperire (vezi si articolul de mai sus) Marile companii au cheltuit mai mult decat bugetul anual al Romaniei pentru impunerea tehnologiilor prin care isi pot valorifica descoperirile. Credeti ca sunt usor de oprit ? Eu va asigur ca un mare producator nu-si permite sa cheltuiasca de 5-6 ori mai mult decat este necesar pentru protectia culturilor deoarece ar ajunge la faliment. Ce credeti despre un gradinar care citind recomandarea pe un produs mareste de 2-3 ori doza pentru siguranta tratamentului ? Fara produsele chimice de sinteza ar fi greu sa putem trai. Putem insa sa invatam sa le utilizam cu discernamant, in dozele acceptabile si in situatiile recomandate.

      • stai linistit, a fost interzis pentru ca face concurenta legumelor de sera (culturile hidroponice olandeze!) care n’au nici-un gust! ethrelul se foloseste din anii ’70!! puneti mana pe carte, nu mai puneti botu’ la manipulari ordinare!!

      • Prostii…ptr proști…! Manipulare….mizerie… Mănânc zilnic mezeluri contrafăcute, mănânc zilnic fructe și legume UE fără gust….am parte și de dulciuri, congelate și recongelate…„PATISERIE URBANĂ”. EU VĂ ASIGUR CĂ PUTEM SCHIMBA LUMEA GĂTIND ACASĂ…ȘI CU CONVINGERE AFIRM…-PREFER ROȘIA NOASTRĂ, PREFER BUCĂTĂRIA NOASTRĂ ȘI OBICEIURILE NOASTRE…Românii gătesc!! IUBESC BUCĂTĂRIA ROMÂNEASCĂ!!!

    • Acest tip de rosii l-am vazut si in gradina bunicilor, in urma cu 40 de Ani. Se coc foarte bine si in afara solarului. Acum, daca si ai nostri fac asa ceva, sincer si din pacate, nu m-ar mira. Democratia asta, care a dat liber la orice, care nu are de a face nimic cu constiinta fiecaruia, este prezenta in România .
      Daca anumiti producatori sunt incorecti, inumani, noi avem datoria sa-i amendam pe loc. Incerci rosia, vezi ca nu corespunde? Faci imediat sesizare si nu te lasi pâna nu vezi raspunsul negru pe alb de la autoritati. Si uite asa, se va eradica si boala unora de a însela publicul.
      Dupa mine, daca vezi asa ceva si treci mai departe, fara sa cumperi si fara sa spui nimic, este ca si cum ai spune:”dupa mine potopul!”.Asadar , chiar daca alegi sa nu cumperi TREBUIE SA faci ceva!

  3. Legumicultorii din Rusanesti -Olt,folosesc erbicid pentru a grabi coacerea rosiiilor….il baga prin instalatia de irigat sau il pulverizeaza pe plante…. nu respecta dozele, atunci cand fac tratamente, si nici timpul de pauză până la recoltare…

  4. Sunteti niste tampiti! e un soi bulgaresc si nu doar ca e foarte gustos, e si lipsit de toxicitate; pacat ca nu se poate obtine decat in solar… dusmanii Romaniei care isi vad amenintate afacerile de import cu rosii „de carton” pline de pesticide, lanseaza asa articole FALSE si voi, prosti, luati de buna ideea lor… HALAL DESTEPTACIUNE!!!!

    • Grety, cred că ești ori în afara problemei, ori ești și tu din gașca unor astfel de „legumicultori”Du-te pe câmp și vezi cum sunt tratați pepenii din Gheorghe Doja Ialomița dar și din alte localități și apoi vorbește.Vezi cum sunt cultivați cartofii cu doi pumni de fosfat direct pe cartof la plantare, vezi cum sunt tratate roșiile, vinetele și castraveții ,și apoi vorbește.

      • Cred ca in orice tara din lumea asta se folosesc chimicalele in legumicultura.Traiesc in Austria si noi mancam din import majoritatea legumelor.Austriecii nu prea sunt consumatori de rosii..ei consuma multa salata verde…din curiozitate am intrebat de ce nu maninca rosii…majoritatea au spus ca sunt periculoase din cauza chimicalelor cu care sunt stropite.Eu consum rosii,dar sunt atenta ca sa fie din Austia si sa fie rosii micute care se coc repede.Rosiile romanesti cu tugui sunt foarte gustoase…cind eram in tara consumam …dar nu stiam ca se folosesc fel si fel de chimicale pentru a fi mai colorate.Dar ce sa mai mincam??? Totul este contrafacut.Banul este primordial,cistigul,restul nu conteaza.

  5. Rosiile cu tugui sunt cele mai gustoase! Pentru cei care nu inghit usor manipularile de orice fel, recomand sa consumati toate acele produse care tocmai pentru ca sunt cele mai gustoase, sunt si cele mai criticate!Iar cei care se bazeaza pe informatii false, documentate prea putin sau deloc, n-au decat sa manance numai ce li se recomanda de catre ,,binevoitorii dezinteresati,,, care vor numai si numai binele oamenilor.Ha-ha-ha

  6. Indiferent de aprobarile sau dezaprobarile UE, orice produs de tip chimic poate fi riscant pentru persoanele cu sensibilitate chimica. Orice fisa a unui produs chimic din categoriile deja recunoscute ca fiind sensibilizante chimic care apare pe piata, trebuie sa contina o avertizare cu privire la asta, avertizare care nu poate fi eliminata la nici un fel de concentratie. Din pacate, am vazut ca exista chiar si fise ale produselor avizate de Ministerul Sanatatii, cum sunt cele folosite in dezinsectiile obligatorii – Aqua K-Othrine sau K-Othrine (Bayer), de exemplu, care sunt aplicate in forme foarte periculoase (avio sau ceata), in care nu exista nici o referire la RISCUL INEVITABIL (la orice concentratie) reprezentat de acele produse pentru cei sensibili la substante chimice (un grup de populatie care ajunge azi in lume pana la 40%). O concentratie limita nu reprezinta nici o garantie, mai ales pentru formele extreme de sensibilitate, in care concentratia cu efecte nocive poate fi si de 1000 de ori mai mica decat cea admisa. Faptul ca o substanta e pe piata de zeci de ani nu o face sigura (vezi cazul DDT – a fost folosit zeci de ani inainte sa fie interzis prin conventie internationala). Sunt deja atat de multe chimicale in mediu si alimentatie ca orice picatura de substanta chimica ar trebui sa fie folosita doar cu avertizari severe si prudenta extrema. Dupa atata chimizare, au explodat in ultimii zeci de ani bolile care rezulta din intoleranta la substante chimice, care sunt nenumarate: de la cele care mimeaza prin simptome probleme de comune de genul virozelor, gripelor, alergiilor, stresului, pana la boli cardiace, pulmonare, autoimune, neurologice, cancere si chiar meningite chimice. Cine spune ca fara produsele chimice de sinteza ar fi greu sa putem trai, nu se numara printre cei care au dezvoltat sensibilitate chimica extrema la substante chimice (vreo 3-15% din populatia planetei si in crestere) sau nu sunt constienti de asta. E bine ca multi inca le tolereaza dar pentru unii a devenit prea mult, asa ca sa nu generalizam. In cazul unora, pur si simplu nu se mai poate continua asa!

  7. Niste dobitoci si analfabeti.
    Problema nu sta in soiul de rosii ci in substanta cancerigena folosita pe aceste rosii. Mai bine votati PSD ul ca articolele astea va cer prea multa materie cenusie pentru a le intelege.

  8. Dupa cate stiu orice leguma, fruct…, inainte de a se consuma, se spala !
    Nu cred ca aceasta rosie este cancerigena pentru faptul ca a fost stropita pentru a se coace mai repede.

  9. Propaganda ,anti producatori de legume si fructe din Romania ,sigur cei care au postat imaginea cu Rosi vopsite au facuto tendentios ,sau de ce nu intentionat a corupt un legumicultor amator de castig periculos.

  10. Această substanță se folosește și aici în sudul Italiei, am avut băiatul care se ocupa cu seriile de roși și mereu îmi spunea că era obligat de către patron să stropească cu această soluție. Efectul se vedea imediat la o zi doua le și culegea și este foarte adevărat ca cele stropite cu această substanță fac roșiile țuguiate și sunt verzi în interior și foarte roși la exterior neavând nici un fel de gust. Eu doar de curiozitate am tăiat 2 roși și asta fii știam că sunt periculoase nu mâncăm și asta fii băiatul îmi aducea alt soi care nu era tratat.

  11. Articolul asta apare de cativa ani. (2016) Rosiile tuguiate nu sunt de la substanta pentru coacere. E soiul! Pekos! soi hibrid. Nu exista studii stiintifice asupra incidentei cancerelor provocate de rosii tratate, cancerele au sute de probabile cauze. Spalati bine fructele si legumele! (Ati ramas fara subiecte?) Articol de pe Antena 3, ca sa se vanda rosiile de import si taranii nostri sa nu isi poata vinde marfa pe piata!

  12. Daaaaa, ce sa spun.
    Dar vaccinele pline de metale grele, fetusi avortati si lte porcarii, nu dau cancer, nuuu ca asa o zis gates.
    Creduli si prosti mai sunteti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.