Connect with us

DE ACTUALITATE

Cel mai influent om al planetei anunță ca zilele Facebook si Google sunt numărate. Libertatea internetului pe cale să ia sfârșit. Cât timp mai avem?

Published

on

RECOMANDARE
Colonel român: Românii au devenit „carne de tun în Afganistan" pentru interesele și afacerile SUA

Marele păpușar George Soros, apostolul islamizării Europei și ideolog al Noii Ordini Mondiale conduse de grupul ocult din care face parte, s-a arătat foarte supărat pe Facebook și pe Google? Cică cei doi giganți IT sunt un pericol pentru democrație!

În realitate, supărarea rechinului financiar este dată de faptul că încă e loc pentru mesaje antisistem pe cele două platforme, că încă se pot promova idei și mesaje diferite de cele ale presei aflate sub controlul păpușarilor. Și cum foarte repede, totul se mută pe internet – televiziuni, radiouri, ziare și reviste, este clar că păpușarii doresc controlul internetului, introducerea cenzurii, izolarea site-urilor și televiziunilor care nu sunt CORECTE POLITIC.

Iată ce a declarat el la reuniunea de la Davos care a avut loc în urmă cu câteva zile, potrivit Capital.ro

„Facebook şi Google exploatează mediile sociale şi provoacă mai multe probleme. Proprietarii acestor platforme gigant se consideră stăpâni ai universului, dar, de fapt, ei sunt sclavii ideei de a-şi păstra poziţia dominantă.

Este doar o chestiune de timp până când dominarea globală a monopolurilor din industria IT americană va fi întreruptă. Davos este un loc bun pentru a anunţa că zilele lor sunt numărate. Reglementarea şi impozitarea le vor duce la pierzanie, iar comisarul UE pentru Concurenţă, [Margrethe] Vestager, va fi Nemesisul lor. (…)

Companiile de media sociale îi determină pe oameni să renunțe la autonomia lor de gândire. Acest lucru are consecințe negative de mare anvergură asupra funcționarii democrației, în special asupra integrității alegerilor. Puterea de a modela atenţia oamenilor este concentrată în mâinile câtorva companii. Este necesar un efort real pentru a evalua şi apăra ceea ce John Stuart Mill numea <<libertatea de gândire>>. Există posibilitatea ca, odată pierdută, oamenii care cresc în era digitală să aibă dificultăți în recâștigarea acestei libertăți. Oamenii fără libertate de gândire pot fi uşor manipulaţi. Acest pericol nu este valabil doar pentru viitor; a jucat deja un rol important în alegerile prezidenţiale americane din 2016”.

În ultimele zile, din cauza înăspririi cenzurii pe criterii ideologice și în urma apariției a tot mai multe măsuri restrictive pe Facebook, tot mai mulți români au anunțat că își vor crea profiluri în rețeaua rusească de socializare VKontakte, unde ar exista o atmosferă mai liberă pentru discuții.

Nota redacției infoalert.ro.

„Ceea ce ați citit mai sus este cât se poate de adevarat. De mai bine de o luna site-ul nostru, care v-a obișnuit cu articole interesante, preluate din surse credibile, a fost trecut pe lista neagra a FACEBOOK, tocmai datorita faptului că v-a prezentat ADEVARUL, adevăr care a fost catalogat drept FAKE NEWS.”

 

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Agricultura si economie

Olandezii câștigă bani cultivând soiuri de cânepă din România. Marfa românească – afaceri europene

Published

on

By

RECOMANDARE
Ştiai că există 12 tipuri de păr? Află ce tip de păr ai și cum trebuie să-l îngrijești

Cânepa reprezenta o cultură a cărei producție situa țara noastră înainte de Revoluție, pe locuri fruntașe în lume. Astăzi este valorificată din nou într-un județ din Transilvania. Olandezii de la HempFlax investesc 5 milioane de euro în culturile de cânepă.

Prima fabrică de prelucrare s-a deschis în județul Alba în luna octombrie 2015. Reprezentanții companiei olandeze nu au investit doar în facilități de prelucrare industrială a cânepei, ci au și cultivat această plantă tehnică pe circa 500 ha, în arealul Sebeș, Pianu și Petrești.

Ei doresc o creștere a suprafeței cu circa 300 ha în fiecare an. Fabrica poate procesa 4 tone de tulpini pe oră.
Compania olandeză anunță că achiziționează materia primă și de la fermierii români(sub formă de baloți).

„Prin viziunea și vigoarea inovatoare a companiei, HempFlax își aduce aportul la conceptul de agrification în România. Punând la dispoziție resurse regenerabile, fibrele sintetice fabricate din resurse fosile – precum nailonul, fibra de sticlă și materialele plastice – pot fi înlocuite de fibrele din aceste resurse naturale, precum cânepa”, declara Oana Suciu, director general. Înainte de anul 1989, România ocupa locul 4 la exportul de cânepă în lume, dar treptat, producția a scăzut. Cu investițiile olandeze se așteaptă o revigorare a culturii acestei plante textile.
Din cânepă sunt folosite fibrele pentru obținerea hârtiei. Cânepa mai folosește la izolațiilor și fabricarea profilelor de uși în industria auto.

Lemnul de cânepă este utilizat în industria construcțiilor în amestec cu var hidratat pentru obținerea unei zidării izolante potrivită atât pentru case, cât și pentru clădiri industriale, fiind înlocuitorul cărămizii tradiționale și al betonului.

Semințele de cânepă au și ele o mare valoare nutritivă.
Sursa: ziarulunirea

loading...
Citește mai departe>>

Facebook

Alte recomandări

Loading...

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***