Deși, în restul anului, ceaiul nu este o băutură preferată de mulți români, odată cu venirea frigului, o ceașcă fierbinte devine o alegere populară. Infuziile de plante sau fructe ajută la relaxare, combat simptomele răcelii și reprezintă un motiv de socializare.
Sezonul rece aduce ceaiul în prim-plan pentru români
Ștefan, un pasionat de ceaiuri, a transformat această băutură într-o rutină zilnică: „Nu sunt băutor de cafea, nu m-am înţeles niciodată cu cafeaua şi uşor, uşor am dezvoltat o pasiune pentru ceaiuri. Am mers din ceainărie, în ceainărie, am încercat cât mai multe până când am descoperit ceaiul care îmi place cu adevărat”.
Ceaiul, mai mult decât o băutură
În marile orașe, ceaiul nu mai este doar un remediu terapeutic, ci și o experiență gastronomică și socială: „În ultimul timp am văzut atracţie în rândul tinerilor. Încep să guste ceaiul, în special infuziile de fructe. Pe fiecare categorie sunt consumatori foarte bine definiţi. Oameni pe propriile picioare, cu venituri stabile, care consumă ceaiuri negre, ceaiuri verzi. Sunt consumatori care consumă un singur tip de ceai”, a precizat Robert Voicu, proprietar de ceainărie, pentru Observator News.
Ceaiuri de lux disponibile și în…
Citește continuarea pe RomaniaTV.net