joi, aprilie 11, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Lista bacteriilor rezistente la antibiotice, care amenință umanitatea. Care sunt acestea

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au redactat o lista a bacteriilor rezistente la antibiotice care prezintă cea mai mare amenințare pentru umanitate.

Această listă este condusă de bacteriile Gram negative, precum E.coli sau Pseudomonas aeruginosă, care pot cauza infecții letale sau pneumonie pentru pacienții spitalizați, transmite BBC.

Lista bacteriilor rezistente la antibiotice va fi discutată înainte de întâlnirea șefiilor de stat, care va avea loc la summitul G20 din Hamburg.

OMS susține că vrea să atragă atenția guvernanților asupra necesității descoperirii unor antibiotice capabile să lupte împotriva infecțiilor rezistente.

Experții au avertizat în mod constant că lumea este în pragul unei ere ”post-antibiotice”, în care anumite infecții nu vor mai putea să fie tratate cu medicamentele existente în acest moment.

„Rămânem fără opțiuni de tratament. Dacă ne bazăm pe piață, atunci noile antibiotice de care avem nevoie urgent nu vor fi niciodată dezvoltate la timp”, a declarat dr. Marie-Paule Kieny.

Tuberculoza nu a fost inclusă pe lista bacteriilor, întrucat deja există programe pentru descoperirea unor noi tratamente. Însă, una dintre bacteriile din listă este Klebsiella, care a dezvoltat recent o rezistență la cea mai puternică clasă de antibiotice.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Foarte interesant și..  Deși multi nu cred, studiile au arătat ca dacă te înfometezi o zi pe săptămână sau ții post negru, întinerești cu 3 luni

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.