Connect with us

Diverse

Locuitorii unei comune constănţene se închină la… primăriţă! Biserica din Cumpăna a pus la vânzare icoane cu edilul Mariana Gâju. „Pentru noi e o sfântă!“

Published

on

A fost o zi mare pentru enoriaşii din comuna constănţeană Cumpăna, care s-au dus la biserică în ziua de duminică. Mare le-a fost uimirea şi bucuria cumpănenilor să vadă că în curtea lăcaşului de cult au fost puse la vânzare icoane cu mult prea iubita primăriţă, Mariana Gâju.

Reporterii publicaţiei „Constanţa de azi”, unde a apărut informaţia, au făcut precizarea că aceasta nu este o ştire reală, textul fiind încadrat la rubrica de satiră și umor, fiind un pamflet.

„Nu că mi-ar fi spus doamna primar să vă spun asta, dacă mă întreabă de la presă, dar noi am considerat că e important ca oamenii din Cumpăna, cei care au votat-o şi o iubesc sincer pe fiica satului, să se roage pentru ea, pentru sănătatea ei. Prin rugăciunea noastră necontenită, Dumnezeu îi va da putere şi o va ţine cât mai mult printre noi“, a explicat preotul Eilăn Predatorescu, după care şi-a pupat evlavios mâna dreaptă.

Entuziasmaţi, localnicii nu s-au uitat la bani când au fost îndemnaţi să cumpere icoane şi alte produse bisericeşti cu extraordinar de iubita şi stimata primăriţă.

„Noi oricum ne rugăm la ea în fiecare seară şi ne bucurăm că în sfârşit acum o putem face aşa cum se cuvine, folosind aceste icoane sfinţite. Până acum, în loc de icoană am mai tot folosit ba un afiş electoral cu poza doamnei, ba un fluturaş, că deh, astea erau la îndemână. Să-i dea Dumnezeu sănătate şi s-o ţină-n pază pentru noi toţi! Pentru noi e o sfântă!“, a spuns, cu lacrimi în ochi, Liliana Factap, în timp ce căra la braţ o icoană pe lemn, de dimensiune A2.

Cumpănenii au avut de ales dintr-o gamă largă de produse bisericeşi cu chipul Marianei Gâju. De la clasicele icoane, de toate dimensiunile, până la candele, pandantive, mătănii şi cărţi cu rugăciuni scurte şi eficiente. Iată cum arată una dintre rugăciuni:

„Doamne, Dumnezeule, Maică Precistă şi Sfinte Hristoase,

Ascultă ruga umilului tău cumpănean, să nu mă ia vâju

Dă-i, Doamne, sănătate şi putere doamnei primar, Mariana Gâju

Amin!“

Foto: „Constanţa de Azi”

RECOMANDARE
In funcție de poziția lui la ureche, telefonul mobil poate indica emisfera cerebrală dominantă a creierului uman

Sursa: constantadeazi.ro

loading...

Agricultura si economie

Tineri din România, cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe

Published

on

By

Tineri cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe.

În mediul rural, persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, pot cere, primăriilor de care aparțin, atribuirea unei suprafețe de teren de până la 1.000 m2, fără a plăti nimic, doar pentru a-și construi o casă.

Conform  legii, tinerii își pot construi locuințe cu suprafețe cuprinse între 150-300 m2 în sectoarele municipiului București, dar și în alte municipii, între 250-400 m2 în orașe și între 250-1000 m2 în comune și sate care aparțin de unitățile administrativ teritoriale.

Cei care ar putea beneficia de a acest teren trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– vârstă între 18 și 35 de ani,

– să nu dețină nicio proprietate sau teren pe care poate fi construită o locuință în localitatea în care solicită terenul sau în alte localități din țară.

– părinții tinerilor să nu dețină sau să nu fi deținut un teren cu o suprafață mai mare de 500 mp în mediul urban, sau 5000 mp în mediul rural, în ultimii 10 ani în nicio localitate.

– cine a primit terenul, în decursul unui an trebuie să înceapă construcția cu respectarea tuturor prevederilor legale pentru executarea lucrărilor. În caz contrar, beneficiarului i se poate retrage dreptul de folosință asupra terenului primit.

Acte necesare pentru a putea primi terenul

Cererea pentru atribuirea unui teren de casa gratuit se depune la consiliul local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului in care solicitantul are domiciliul.

Cererea cuprinde numele si prenumele solicitantului si domiciliul acestuia. La cerere se anexeaza urmatoarele documente:

* o copie a certificatului de nastere;
* o copie a cartii de identitate;
* o declaratie a solicitantului, pe propria raspundere, in care se mentioneaza ca nu detine sau nu a detinut in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte;
* o declaratie similara se depune si la data rezolvarii cererii.

RECOMANDARE
O metodă folosită de mulți șoferi pentru a scăpa de stratul de gheață de pe parbriz

Beneficiarul terenului este obligat sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului.

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***