Connect with us

Agricultura si economie

Locul de unde poți cumpăra roșia cu gust de ananas sau pepenele cu gust de coniac

Published

on

Cercetătorii români fac experimente din ce în ce mai neobișnuite. Roşia în formă de banană ori cu gust de ananas, castravetele amar, recomandat pentru diabetici, sau pepenele cu gust de… coniac. Toate sunt rodul Staţiunii de Cercetare din Buzău.

Seminţele din care s-a obţinut castravetele amar au fost aduse din Tibet în urmă cu 25 de ani, scrie romaniatv.net. Cercetările au început în 1996 și s-au finalizat 10 ani mai târziu.

La începutul acestui an produsul a fost omologat și a primit și brevet. Cei care vor să mânânce acest soi de castravete îl pot cumpăra cu un 1 leu kg de la magazinul Stațiunii.

„O să cumpăr pentru soția mea pentru că are diabet și cred că o să fie foarte bun” spune un cumpărător.

O altă legumă aclimatizată în serele stațiunii este roșia cu gust de ananas.

„Este deosebită prin gust, deci numai putem să-i spunem roșie. Îi spunem tomată tip ananas datorită gustulului deosebit. Din păcate gustul, aroma nu pot fi filmate, deci ar trebui să mă credeți pe cuvânt” spune o buzoiancă.

De gustul plăcut al roșiei au rămas uimiți și clienții fideli ai Stațiunii.

„E foarte bună, are gust de ananas și e excepțională. Nu am mai mâncat astfel de roșii, e prima dată. Îmi plac foarte mult” declară o clientă.

De-a lungul timpului cercetătorii stațiunii buzoiene au reușit să aclimatizeze peste 1.000 specii de legume și plante precum busuiocul pentru limonadă, roșia gogoșar, roșia neagră, roșia tip banană cu un conținut bogat de vitamina C, vânăta albă, ardeiul negru și pepenele cu gust de coniac.

„Fructul este lung și se termină mucron. Este foarte gustos. Aceasta are forma de gogoșar și de ardei și ceea ce este important, poate fi decapat și folosit în locul ardeiului” spune un angajat al staţiunii.

„Miroase frumos. Nu știu…A lămâie.. ..A lămâie și a busuioc” declară un client.

Chiar dacă aceste legume au fost adaptate la un mediul din ţara noastră, cultivatorii sunt reticenți și preferă să cumpere de la Stațiune produsele tradiționale. Asta deoarece lipsește piața de desfacere.

Adrian Pandele, agricultor: „Aș fi tentant doar pentru sănătatea familiei mele. Dacă aș găsi cumpărători cu siguranță aș face, dar pentru noi este o afacere, o plăcere combinată cu afacere, dar nu cred nu că pot să vând așa ceva, nu am cui, aș fi tentat”.

În prezent, cercetătorii stațiunii au în lucru alte 6 produse noi pentru a fi omolgate. Lipsește, însă, finanțarea.

Costel Vânătoru, cercetător Stațiunea Legumicolă Buzău: „Noi vorbim de aceste creații însă nu avem posibilitatea să le omologăm pe toate. După cum știți cercetarea este lăsată de isbeliște, nu este finanțată de la bugetul de stat”.

În această primăvară Stațiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău a vândut cinci miliarde de fire de material săditor în toată țara.

 

loading...
Loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Agricultura si economie

Modalități neobișnuite pentru creșterea capitalului de afaceri pentru o campanie startup

Published

on

Ai nevoie de mai mulți bani pentru capitalul afacerii tale startup? Descoperă câteva metode neobișnuite pentru a-l crește cu rapiditate.

Afacerea ta este provocarea căreia trebuie să îi faci față zilnic!

În momentul în care ai pornit la drum afacerea ta se va confrunta cu multe provocări, dar nici una nu este la fel de intensă precum găsirea de bani pentru a menține totul la un nivel echilibrat. Dacă nu ai jucat până acum poker ca la aparate, vei constata că trebuie să știi când să-ți maschezi adevărate intenții, când este timpul să blufezi, să crești miza sau să te retragi. De la închirierea spațiului de birou și producție până la cumpărarea de bunuri și angajarea personalului, tot ceea ce trebuie să faci pentru a-ți transforma ideea într-o afacere viabilă necesită bani.

În cazul în care nu ești independent din punct de vedere financiar și îți permiți să susții afacerea din resursele financiare proprii, va trebui să te întrebuințezi în mod serios pentru a obține finanțarea necesară asigurării dezvoltării propice a companiei tale. În acest caz, ce-ai spune de câteva modalități mai puțin obișnuite de a obține finanțarea dorită?

Platformele online de tip crowdfunding

Există o mulțime de site-uri foarte bune de publicitate care au devenit foarte populare în rândul inventatorilor, antreprenorilor și publicului larg în ultimii doi ani. Chiar dacă în România acestea nu sunt atât de prezente, piața internațională îți oferă posibilitatea de a obține finanțare în cazul în care ideea ta de afaceri este una bună, printre aceste platforme online de crowdfunding numărându-se Kickstarter, Fundly, Indiegogo, Fundabile și RocketHub. Fiecare are propriile avantaje și dezavantaje, deci este mai bine să investighezi pe deplin detaliile asociate fiecărui site, pentru a descoperi care este platforma potrivită pentru nevoile și obiectivele tale.

Obținerea de capital din pre-vânzarea produselo

Dacă afacerea ta se bazează exclusiv pe vânzarea unui singur produs, cea mai ușoară modalitate de a obține mai mulți bani pentru a produce produsul este de a scoate la vânzare câteva mostre. Prin pre-vânzarea produselor tale, poți fi sigur să nu trebuie să faci prea multe și să rămâi cu un depozit de bunuri nevândute. În plus, vei putea observa care este reacția pieței la produsul tău, care sunt șansele ca acesta să fie din ce în ce mai solicitat pe piață și care este perspectiva de viitor a afacerii tale.

Acest tip de obținere de capital financiar poate fi puțin intimidant pentru unii antreprenori, dat fiind faptul că se expus unei presiuni a timpului, așa că trebuie să iei în considerare toate aspectele implicate de colectarea banilor înainte de a oferi produsul la pre-vânzare. Va trebui să te bazezi pe respectarea termenelor-limita de livrare a produsului, în caz contrar, clienții ar putea cere banii înapoi, ceea ce ar putea duce la o varietate de probleme.

Întrecerile și competițiile de idei de afaceri

Crezi sau nu, există organizații care oferă recompense financiare – sau chiar finanțare – pentru antreprenorii care acceptă să participe la concursurile lor de idei de afaceri. Cerințele de eligibilitate, taxele de participare și criteriile de jurizare variază în funcție de organizator. Dar dacă ai încredere în ideea și în alegerea ta, aceasta ar putea fi o modalitate bună  (chiar dacă este mai neobișnuită) de a obține bani pentru afacerea ta.

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***