Connect with us

Educație

Lovitură dură pentru profesorii titulari. Ministrul Educaţiei face schimbări pe bandă rulantă

Published

on

Mii de profesori titulari nu vor mai fi protejaţi de sistem. Aceasta reiese din recentele declaraţii ale ministrului Educaţiei, Liviu Pop, care a modificat calendarul mişcării ccadrelor didactice. Astfel, de anul viitor, etapa de transfer va fi după etapa de titularizare, ceea ce înseamnă că profesorii titulari se vor afla în situația de a da din nou concurs, dacă-și doresc un anumit post titularizabil, întrucât, prioritate vor avea cei care dau examenul.

În acest context, se anunță un an plin de hârtii și dosare sau posturi aranjate pentru a se titulariza la nivelul școlii, profesorii protejați, pilele directorilor. Pop a decis acest fapt din cauza numărului mare de profesori necalificați. Numai că ministrul „Genunche”, nu a înțeles, se pare, mai nimic din sistemul educațional, deoarece a da titularizarea înaintea transferului va duce și mai mult la blamarea sistemului și în nici un caz la mai puțin personal necalificat.

RECOMANDARE
Klaus Iohannis, apel disperat catre natiune: inlocuirea acestui "accident al democratiei romanesti" care este Guvernul Dragnea-Dancila

Iată declarația lui Pop:

„Am discutat şi despre metodologia de mişcare a personalului, pentru că până în 15 noiembrie, tot ce înseamnă mişcare de personal în sistemul de învăţământ trebuie reglementat pentru anul viitor. Avem un număr nepermis de mare de profesori necalificaţi în sistem. Şi asta nu este bine. Obiectivul nostru este acela de a avea cât mai puţini necalificaţi, chiar deloc, în următorii trei ani, să dispară noţiunea de necalificat (…) Să fie înţeles de toată lumea. Dacă se eliberează un post la un liceu, acel post poate fi ocupat în prima fază prin concurs. Orice profesor sau absolvent din sistem se prezintă la concurs, cel cu cea mai mare notă ia postul. Dacă nu se ocupă se poate veni la etapa de transfer“, a afirmat Pop.

Sursa articolului: reperis.ro

Loading...

Educație

Din seria „partidul te vrea prost”, greseli grave in manualul de biologie pentru clasa a VI-a. Unde a ajuns sa fie pozitionat ficatul

Published

on

By

Greșeli grave în manualul de Biologie de clasa a VI-a. Inima și ficatul sunt puse greșit într-o fotografie care le explică elevilor sistemul de organe al corpului uman.

Elevii de clasa a VI-a vor învăța peste o săptămână de pe manuale făcute de editura unică a Ministerului Educației. Manuale care, însă, sunt pline de greșeli. După ce în presă au fost prezentate greșelile grave pe care le conțin cărțile de Geografie și de Istorie, acum au fost descoperite multe greșeli și în manualul de Biologie pentru clasa a VI-a.

RECOMANDARE
Florin Iordache, imagini inedite in care apare vorbind in fata unei sali goale: "Votaţi-mă pe mine, votaţi...pentru a fi aproape de Uniunea Europeană"

De exemplu, inima și ficatul sunt puse greșit, în fotografia care prezintă sistemul de organe al omului, la pagina 19. Concret, imaginea este pusă în oglindă, iar organele plasate pe partea greșită, scrie Hotnews.ro.


Manualul face confuzie între mucegai și paraziți. La pagina 37, elevii de clasa a VI-a sunt puși să răspundă la următoarea întrebare: „2. Paraziţii care alterează pâinea sunt: a. țânțarii; b. mucegaiurile; c. viermii intestinali; d. puricii”. Mucegaiul, cel care alterează pâinea, este saprofit, nu parazit. De altfel, manualul definește corect mucegaiul de pe pâine, la pagina 35, drept „fung saprofit”, care se instalează pe organisme „moarte”.

La pagina 78, elevii de clasa a VI-a sunt întrebați: „Cine și cum se produce urina?”

citeste mai mult pe hotnews.ro

Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***