Lovitură pentru toți cetățenii britanici care vor călători în UE, după Brexit. Ce taxe vrea să introducă Bruxelles-ul - Infoalert.ro
Connect with us

Din lume

Lovitură pentru toți cetățenii britanici care vor călători în UE, după Brexit. Ce taxe vrea să introducă Bruxelles-ul

Published

on

RECOMANDARE
Beneficiile uleiului de mac: împiedică apariția cancerului

Executivul de la Bruxelles vrea sa introduca un sistem de vize pentru cetatenii extracomunitari, care ar urma sa se aplice si britanicilor, dupa Brexit, titreaza presa de la Londra.

Proiectul prevede introducerea unei taxe de 10 lire sterline (11,5 euro) pentru extracomunitarii care vor vrea sa calatoreasca in Uniunea Europeana ar urma sa li se aplice si cetatenilor britanici, dupa Brexit, relateaza The Guardian, citat de Mediafax.ro.Planul prevede introducerea unui sistem de vize asemanator cu cel al Statelor Unite, in cadrul masurilor de securitate adoptate pe fondul amenintarilor teroriste.

Proiectul urmeaza sa fie discutat zilele urmatoare de ministrii de Interne ai statelor UE si a primit deja avizul britanicului Julian King, comisarul UE pentru Securitate.

„Credem ca va fi un instrument eficient, deoarece ne va permite sa stim mai mult despre persoanele care intentioneaza sa vina in Uniunea Europeana, inclusiv in materie de securitate si imigratie”, a explicat Julian King.

,Propunerile Comisiei Europene prevad crearea unui sistem de aplicatii online pentru vize de calatorie in spatiul UE. Va exista si o taxa de viza, echivalentul a 10 lire (11,5 euro). In momentul de fata, cetatenii britanici pot calatori liber in spatiul Uniunii Europene, dar situatia s-ar putea schimba dupa iesirea Marii Britanii din Blocul comunitar.

Intrebata in septembrie daca britanicii vor risca sa plateasca taxe pentru calatoriile in UE, Amber Rudd, ministrul britanic de Interne, declara: „Nu cred ca acest lucru este de dorit, dar nu putem exclude posibilitatea.”

loading...

Din lume

Şoferiță româncă găsită fără suflare în cabina TIR-ului său, în Italia. Avea doar 33 de ani

Published

on

By

RECOMANDARE
Beneficiile uleiului de mac: împiedică apariția cancerului

Gabriela Aiban, șoferiță de TIR, a fost găsită moartă, la volan, într-o benzinărie din Italia. Cel mai probabil, victima în vârstă de 33 de ani a făcut un infarct.

Gabriela era din Jibou, județul Sălaj și a fost găsită fără suflare într-o benzinărie din Italia, în cabina TIR-ului său, având capul pe volan. Tragedia s-a petrecut miercuri spre joi, 24 mai, la ora 2:00 noaptea, într-o zonă de serviciu din localitatea Imperia, situată în apropierea graniței cu Franța.

Gabriela Aiban a lucrat timp de 3 ani pe camion pentru o firmă din Ungaria iar din luna septembrie a anului trecut, s-a angajat la o firmă de transport din Baia Mare, de unde făcea expediţii peste graniţă.

Cam aşa s-a întâmplat şi în această săptămână, când şoferiţa româncă făcea un transport în Italia, de unde nu s-a mai întors. Lasă în urma sa două fete de 11 și respectiv 13 ani.

O cunoscută a femeii decedate a făcut un apel umanitar pentru ca trupul neînsuflețit al Gabrielei să poată fi repatriat.

Sub titlul „Un înger a plecat la Dumnezeu!”, Julia Stănescu scrie:

„… Oare să fi fost obosită? Să fi fost ea extenuată? Nu se ştie încă, deoarece se aşteaptă autopsia, dar pentru fetiţe şi pentru toţi cei care o cunosc şi o iubesc, nimic nu mai contează. Ea nu va mai reveni niciodată la fetiţele ei, nu le va mai îmbrăţisa, săruta sau alina. Nimic nu va înlocui mama pe care ele au pierdut-o. Sora Gabrielei o defineşte ca fiind o luptătoare, un om puternic şi plin de viaţă şi care a plecat pe drumuri să îşi ajute familia ca orice alt om care doreşte să asigure un trai decent celor dragi.” scrie în tulburătorul mesaj postat de Julia Stănescu.

Sursa: rotalianul.com

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***