Connect with us

INEDIT news

Luca, bebeluşul abandonat într-un sac, creştinat în spital. Nașii de botez au fost chiar salvatorii săi

Published

on

RECOMANDARE
Din seria "Eu pup poala popii, popa pupă poala mea". Mașină de lux indisponibilizată de la un clan de romi care au mituit un judecător

Micuțul Luca, bebeluşul abandonat într-un sac pe malul unui pârâu din Maramureș,  a fost creștinat  de preotul Călin din satul Hovrila, la Spitalul Județean din Baia Mare. Nașii de botez i-au fost Anca Teglaș, inimoasa asistentă medicală,  și Mihai Dunca, agent de poliție, scrie Jurnalmm.ro.

Cei doi nași sunt legați sufletește de Luca, care a rămas în viață datorită lor. În 12 septembrie, Anca Teglaș asistent medical la SAJ Maramureș, se întorcea acasă când în drum a auzit niște  sunete ciudate.

Așa l-a găsit pe nou-născut, băgat într-o pungă și aruncat într-un șanț. Aceasta a anunțat imediat poliția și colegii de la ambulanță, iar primul care a sosit la fața locului a fost Mihai Dunca, agentul de la Poliția din Șomcuta.

Deși micuțul era în hipotermie acesta a fost salvat, iar de Sfânta Parascheva, micuțul a fost creștinat și a primit numele de Luca.

„Luca este bine, are o lună, azi, a crescut 1 kg şi 180 de gr şi o să ne pară rău şi o să plângem după el, fiindcă toată secţia s-a ataşat de el. Toată secţia suntem părinţi spirituali”, a declarat Margareta Pîrvănoiu, şefa secţiei Neonatologie, citată de Știrile Pro TV.

Luca a primit hăinuţe noi de la naşi şi a fost pregătit pentru botez.

„Sunt foarte mulţumită că am reuşit să creştinez un copil, atât eu cât şi colegul, dacă familia ne va da voie aşa cum am făcut în spital aşa vom face de acum încolo”, a declarat Anca Teglaș, asistentă medicală.

„Să crească mare şi sănătos. Sunt foarte emoţionat, e primul copil botezat. Mai am o fetiţă acasă şi mă gândesc ce fericită e că are părinţii lângă ea”, a spus și celălalt naș, agent șef Mihai Dunca, de la poliţia Șomcuta Mare.

Săptămâna viitoare Luca va fi încredinţat unui asistent maternal care îl va îngriji până va fi adoptat. Mama băiatului nu a fost găsită pentru a fi trasă la răspundere.

Sursa: JurnalMM, Stirile Pro TV

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultura si educatie

Recomandare mai mult decât stranie a unui medic român: Înfometați-vă, dacă vreți să nu vă îmbolnăviți

Published

on

By

RECOMANDARE
Revoluţia fiscală ar putea închide cabinetele medicilor de familie: „Guvernanţii nu vor să audă şi să înţeleagă. Parcă vorbim în pustiu!”

Petru a trăi o viață îndelungată, având un organism sănătos și rezistent la boli, sunt medicii care ne recomandă puțină hrană.

Profesorul dr. 26 arată că din studii efectuate în cazul unui post în primele 24 de ore se consumă glucide, apoi în două-trei săptămâni rezervele de lipide. Organismul omului se descurcă mult mai bine să gestioneze lipsa de alimente, decât să prelucreze excesul de hrană. Multe Boli ni se trag de la excesul de alimente.

„Postul nu este periculos, mii de studii dovedesc acest lucru. Vreau să vă dau argumente ştiinţifice. Regimul hipocaloric este într-adevăr o resursă terapeutică foarte bine studiată – şi postul nu este înfometare, pentru că postul generează satisfacţia pe care o obţii din a te abţine de la alimentaţie -, fiindcă organismul are mult mai multe resurse de a gestiona problema aportului redus de calorii şi nutrienţi decât excesul. Bolile ni se trag de la excesul de alimentaţie. Avem dovezi foarte clare şi studii ştiinţifice în acest sens”, a declarat profesor dr. Dafin Mureşanu, preşedintele Societăţii de Neurologie din România (SNR) şi al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii.

Același doctor ne arată că terapia-post a fost iniţiată în Rusia, la începutul secolului XX, într-o clinică din Goriacinsk, şi se bazează pe principiile medicului rus Iuri Nikolaev. În anii ’60-’70, la Spitalul Korsakov din Moscova, postul a fost aplicat cu succes la bolnavii cu depresii care nu mai răspundeau la alte tratamente. S-au tratat inclusiv bolnavi de cancer.

“În Germania, există o clinică sofisticată, specializată în tratamentul prin post controlat, Clinica Buchinger, pe malul lacului Konstantz (Boden). În această clinică, statul german rambursează serviciile medicale pentru cei care fac terapie prin post. Este foarte important, pentru că este o terapie de comutare”, spunea Dafin Mureşanu.

“Singura metodă sigură de prelungire a vieţii este înfometarea, o lozincă pe care am văzut-o scrisă la un simpozion în America”, a declarat academician dr. Laurenţiu Popescu.

Doctorul Mureşanu ne arată cum ne alimentăm în prezent. “Noi încărcăm organismul bazat pe dorinţe cu mai multe alimente decât este necesar, pe care nu le poate prelucra. Prin post, se obţine un grafic de consum al resurselor interne care nu sunt alocate biologic corespunzător. El a confirmat că, potrivit unor studii, celula tumorală nu se poate adapta la regimul hipocaloric, iar chimioterapia este foarte mult uşurată cu post.  După post  omul este mult mai viguros, capacitatea lui de reacţie este mult mai bună”.

RECOMANDARE
Revoluţia fiscală ar putea închide cabinetele medicilor de familie: „Guvernanţii nu vor să audă şi să înţeleagă. Parcă vorbim în pustiu!”

„Ştiinţa ne arată că pinguinul poate să reziste fără mâncare o sută de zile, ursul când hibernează nu mănâncă. Omul după post este mult mai viguros, are o capacitate de reacţie mult mai bună. Rămâne doar reglarea noastră de a nu consuma mai mult decât avem nevoie, pentru că organismul se adaptează mult mai bine la post. Putem ajunge să scriem pe pâine: «Ai grijă, dacă mănânci prea mult, ai putea avea probleme de sănătate! Postul presupune şi un pic de voinţă. Postul nu este o problemă controversată. Vedeţi cum poate fi folosit, ca o intervenţie în anumite situaţii”, a mai precizat profesorul Dafin Mureşanu.

Sursa:safiisanatos.ro

loading...
Citește mai departe>>

Facebook

Alte recomandări

Loading...

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***