joi, mai 23, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Lygia, jumătatea mai bună a lui Gellu Naum. S-a ras în cap când scriitorul a făcut infarct. 60 de ani de iubire pură

Unele povești de dragoste merită consemnate pentru posteritate, demonstrându-le, astfel, generațiilor mai tinere că iubirea adevărată nu cunoaște limite și depășește barierele superficiale ale timpului și ale vieții. Lygia și Gellu Naum s-au iubit timp de 60 de ani și au fost alături unul de celălalt în cele mai negre și sumbre momente. Două suflete pereche care s-au regăsit, cu siguranță, în Eternitate.

Se apucă de poezie după ce pierde un pariu

București. 1 august 1915. Într-o rezervă de spital din Capitală vine pe lume un băiețel oacheș, simpatic și cu gropițe în obraz. Scriitorul Andrei Naum și soția lui sunt extrem de fericiți când îi aud primul scâncet și decid să-l numească, pe cel mic, Gellu.

Anii trec, iar băiatul ajunge la școală. E pasionat de literatură, le are cu vorbele. În anii de liceu, elev fiind la Colegiul Național Dimitrie Cantemir din București, se apucă de compus poezii, în urma unui pariu pus cu ai săi colegi de clasă. Ajunge să publice două creații în revista ”Cuvântul”, prinde gustul scriiturii.

Se dedică, apoi, studiului filosofiei la Universitatea Bucureşti, iar în 1938 pleacă la Paris pentru a-şi continua studiile la Sorbonna.

Un an mai târziu, Gellu Naum revine în țara…

Continuarea articolului pe playtech.ro

Foarte interesant și..  Cei care aveți peste 40 de ani și luați acest medicament, foarte folosit în România, riscați să faceți infarct sau accident vascular cerebral

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.