luni, mai 29, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Este mai ieftină decât una din cărămidă. Casa perfect izolată, care se construiește în doar 6 zile este invenția unui român

Te-ai gândit să te muți la casă? Un român din Zalău a reușit sa facă mare vâlva pe internet cu ideea sa revoluționara din domeniul construcțiilor. Mathe Laszlo, dupa ani de muncă și cercetare a inventat un sistem revoluționar, care îți permite să construiești, în DOAR 6 ZILE, o casă perfect izolată.

Românul care a inventat acest sistem a rămas modest și atent la nevoile oamenilor în materie e sisteme de izolare. Sistemul revoluționar se numește Thermodul System si garantează până la 90% conservarea energiei prin izolarea termină, fiind deja tot mai folosit în America, și Africa, dar și Germania și Austria.

„Sunt foarte multe lucruri de care clienții trebuie să țină cont atunci când construiesc o casă. Din nefericire, dezvoltatorii imobiliari merg de cele mai multe ori pe variantele cele mai ieftine, lucru care automat nu poate satisface așteptările clientului pe termen lung. O casă sănătoasă, trebuie să fie realizată, încă din faza de proiectare, ținând cont de nevoile fiecărui om în parte. Ideea de izolare corectă și eficientă, este mai mult decât importantă. O casă corect izolată te ajută să scapi de facturile umflate, de ziduri crăpate și mucegăite, sau de căldura insuportabilă din casă, în lipsa aerului condiționat, despre care nu trebuie să fi specialist ca să îți dai seama că este extrem de dăunător”, spune inventorul Mathe Laszlo.

Dacă avem terenul bine pregătit, și aici mă refer la o fundație dreaptă, cu ajutorul cofrajelor modulare Thermodul System putem construi casa în doar 6 zile. Asamblarea zidurilor si a planșeului, apoi turnarea se fac în maxim 3-4 zile. Pregătirea zidurilor pentru geamuri și montarea lor, mai durează 1-2 zile. Deci în 6 zile avem casa construită și perfect izolată. Dacă avem și etaj mai durează încă 6 zile. Evident că apoi urmează câteva săptămâni în care se face acoperișul, finisajele și instalația, mai spune inventatorul.

În ce constă acest sistem?

“Sistemul Thermodul este o tehnologie de construcție folosită de mai multi ani în lume pentru locuințe energo-economice, care se impune pe piață din ce în ce mai mult. Panourile Thermodul sunt realizate din două plăci de Neopor sau polistiren expandat cu densitatea de 24 kg/mc, cu lățimea de 1 m şi înălţimea de 3 m, în funcţie de natura peretelui.

Plăcile panoului sunt spaţiate la 15 cm. distanţă una faţă de cealaltă, printr-un sistem mecanic propriu, realizat cu elemente din pvc, fără conductivitate termică, pentru a nu favoriza apariţia punţilor termice. Interspațiul dintre plăcile panoului se umple cu beton prin turnare, după ce s-a montat armatură necesara (stâlpi, grinzi, centuri, boiandrugi). Nu există operațiuni de decofrare.

Cofragul rămâne înglobat în lucrare, iar cei 28 de cm de Neopor ai panoului TN28 vor constitui izolaţia termofonică în dublă cochilie a clădirii. O soluție inovatoare este adoptată pentru realizarea planşeelor. Similar execuţiei pereţilor, polistirenul este folosit şi aici drept cofrag pentru turnarea betonului, iar apoi ca izolaţie termofonică, ne-a dezvăluit pentru realitatea.net, Mathe Laszlo, inventorul Thermodul System.

Avantajele Thermodul:
– este „verde” – consum mic de energie, reducere energetica de minim 70%, în comparație cu alte sisteme de construcții de pe piata
– este rapid, aproximtiv 30% economie de timp la construcție
– este masiv si rezistent la calamitați naturale
– este monolitic

– este foarte versatil, se poate construi in orice forma architecturala
– ofera o clima placuta in casa/apartament
– necesita mai putine reparati / nu se crapa pereti
– pe termen lung ofera o economisire imensa la încălzire

Foarte interesant și..  Pompa de căldură - soluția eficientă de încălzire a caselor pe timp de iarnă. Bate centrala termică pe gaze, lemne sau peleți

Mathe Laszlo si-a dorit să găsească o soluție fiabilă atât pentru mediul înconjurător cât și pentru noi ca oameni, înțelegând nevoile generației Y și nevoia lor scăzută de a deține proprietăți scumpe ale caror ipoteci le-ar seca mai mult de jumătate din venituri.

E mai ieftin decât o casă normală?

“Categoric DA. Când vorbim de o casa la cheie, cu Thermodul System putem obține costuri cu 20-30% mai mici decât la o casa tradiționala. Si aici vorbim de o construcție ecologică, fără lemn, prielnică mediului înconjurător, dar nu in ultimul rând perfect izolată. Îmi e milă de oamenii care cred că dacă au lipit polistiren de 10 cm. pe exteriorul casei au o locuință izolată.

Da, este mai bine decat nimic, dar diferenta nu este foarte mare. Dacă iarna îmi iau o haină dar nu îmi pun ciorapi si căciulă, am toate șansele să îngheț. Nu fac reclamă la mașini, dar dacă îți cumperi Logan, mergi cu Logan, dacă iți cumperi un Mercedes, ai alt confort. Și atenție! La preturi mai mici decât o casa din cărămidă (care a fost inventată cu aproape 100 de ani în urmă), izolată de formă”, a mărturisit Mathe Laszlo, inventorul tehnologiei Thermodul System.

Casele viitorului par a îndeplini perfect o mare parte a principiilor generatiei Y: grija sporită față de mediu, costuri reduse și utilizarea la maximul a spațiului destinat unei locuințe. Ca de obicei piata americană a fost extrem de deschisă la invenția lui Mathe Laszlo, rămâne de văzut dacă Romania se va adapta la schimbările si nevoile noii generații. Află mai multe despre această casă direct de pe site-ul producătorului aici

Articole asemănătoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.