Maica stareță Antonia din Elveția, invitată în cadrul podcastului ALTCEVA cu Adrian Artene, a făcut o incursiune în lumea spirituală, atingând un subiect de care multe persoane se tem: moarte. Ce se întâmplă cu noi, după ce trecem în neființă? Este moartea înfricoșătoare? Ce reprezintă, de fapt, această plecare dintre cei vii? Vă invităm să urmăriți nou episod al podcastului, care este disponibil deja de sâmbătă, 6 aprilie 2024!
Trăim într-o lume efemeră și, uneori, ne putem gândi la ce se află dincolo de lumea pământeană. Practic, dincolo de noi – de tot ce putem vedea, auzi sau simți. Maica Antonia din Elveția, invitată în cadrul Podcastului ALTCEVA cu Adrian Artene, a oferit o lecție deschisă despre ce reprezintă moartea și ce se întâmplă după ce trecem în neființă.
Este moartea privită drept o plecare care ar putea să provoace teamă? Cum ar putea fi privită moartea? Dar ce se întâmplă după ce murim? – sunt câteva întrebări la care Maica Antonia, stareța singurei mănăstiri ortodoxe din Elveția, va oferi răspunsuri.
„Mărturiseați minunile care au avut loc în interiorul obștii și mă refeream și eu la acea mare minune a Învierii. În contextul Învierii, moartea mai este o plecare înfricoșătoare, așa ar trebui să o privim? Sau dacă ne punem credința în Înviere și în Dumnezeu ar trebui să privim moartea ca pe o trecere a noastră?”, a întrebat jurnalistul Adrian Artene.
Maica stareță Antonia din Elveția: „Moartea e o ultimă taină a bisericii pe care o trăim”
Maica Antonia, stareța singurei mănăstiri ortodoxe din Elveția, și-a deschis sufletul și a oferit o povață spirituală despre moarte. A susținut că, pentru stareță, trecerea în neființă reprezintă „ultima taină a bisericii” pe care fiecare persoană o trăiește, în parte. Poate fi privită drept „nuntirea sufletului cu Hristos”. Fiecare om se pregătește pentru acest final, care poate veni oricând din momentul nașterii.
„Iarăși vorbesc din punct de vedere personal, pentru mine… moartea e o ultimă taină a bisericii pe care o trăim, de fapt. Trecerea noastră în veșnicie este un moment foarte important, este nuntirea sufletului cu Mirele, cu Hristos. Și așa cum atunci când ne naștem părăsim pântecele Maicii și e o moarte acelei lumi în care noi suntem confortabili, la fel când trecem către Domnul, murim lumii acesteia, dar noi ne naștem către adevărata viață, pentru că viața pe care am petrecut-o aici pe pământ, pe această Vale a Plângerii, e doar o pregătire pentru întâlnirea cu Domnul și omul. Nu, omul nu poate muri. Omul e veșnic.
Deci, noi trebuie să ne pregătim de acest moment al morții care poate veni oricând, de când ne naștem. Și, pentru mine personal, după…..
Articolul complet îl puteti citi AICI