miercuri, aprilie 17, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Lucruri pe care nu trebuie sa le faci pe 1 martie pentru că aduc ghinion

Începe primăvara şi prima zi este cea a mărţişorului. Luna Martie are mai multe denumiri populare. Sătenii îi mai spun Germănar, Mărţişor sau Făurel. Această lună a primăverii este plină de superstiţii.

Pentru zilele între 1 şi 9 martie există mai multe superstiţii. În prima zi oamenii trebuie să îşi aleagă aşa-zisele babe care le arată cum va fi viaţa lor în anul respectiv, 2017 în cazul de faţă.

Zilele Babelor sunt în număr de 9. Superstiţia spune că dacă vremea este rea în aceste zile înseamnă că Baba Dochia îşi scutură cojoacele. La 9 martie este sărbătoarea Mucenicilor. Potrivit tradiţiei populare, femeile fac în această zi mucenici în formă de opturi. Aceştia sunt duşi la biserică pentru a fi binecuvântaşi, iar apoi sunt consumaţi în familie.

Femeile trebuie să poarte mărţişoare începând cu prima zi a lunii. Se spune că va proteja casa de primejdii şi reprezintă simboluri pentru purtate, sănătate, spor, împlinire şi prietenie.

Conform unor credințe străvechi românești, se crede că mărțișorul este investit cu puteri deosebite, magice, fiind un adevarat taliman, purtător de noroc, apărându-te de rele, prevenind îmbolnăvirile și deochiul.

Dăruieşte mărţişoare

Să dăruiești mărțișoare celor dragi aduce, conform credințelor din bătrâni, sănătate, frumusețe, veselie, iubire și pofta de viața. Parcă ai îndupleca soarele să aducă toate aceste binefaceri asupra ta. Astfel veți avea parte de armonie, uniune și bună înțelegere.

O superstiţie de care majoritatea umii ţine cont este cea care spune că pe cât este de capricioasă vremea în luna martie, pe atât de bine va fi în lunile următoare.

Se mai spune în popor că luna Martie este benefică ritualurilor de magie. Acum se fac cele mai puternice descântece, iar şarpele prins în luna martie este descântător şi fermecător.

Foarte interesant și..  Imagini inedite! Mircea Badea pionier în Epoca de Aur

Ce să faci şi ce să nu faci pe 1 martie

  • pe 1 martie se bea vin roşu pentru că este asociat cu prosperitatea
  • pe 1 martie nu trebuie să te cerţi. Este o zi specială, iar dacă vei face asta o să ai parte de certuri până la toamnă
  • nu trebuie să arunci vreun mărţişor
  • nu trebuie să oferi mărţişoare persoanelor pe care nu le ai la suflet. Acesta se oferă doar celor dragi

Sursa: spynews.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.