Există mai multe descoperiri, pentru care oamenii de știință mai au încă nelămuriri și fac cercetări inclusiv în străinătate. De ce nu se vorbeste despre aceste enigme asa cum s-ar cuveni? Aici este o cu totul alta problema. Asadar, cine va dori sa creadă va crede, cine nu, poate sa ia in seama doar cu titlu informativ aspecte referitoare la unele dintre aceste „minuni”.
Cel mai vechi schelet de humanoid cunoscut în prezent găsit în Vâlcea, supranumit „pescarul de la lacul Getic”(datat la 1 milion de ani).
Povestea „Pescarului de pe Lacul Getic“ începe în 1962, când o echipa de cercetători condusă de istoricul, antropologul şi arheologul Constantin Nicolae-Plopşor avea să facă o descoperire remarcabilă pentru lumea ştiinţifică. La scurt timp de la deschiderea şantierului de la Bugiuleşti, din comuna vâlceana Tetoiu, specialiştii români au scos la iveală un depozit osteologic impresionant de la 23 de mamifere, despre care s-a spus ca are o vechime de 1,8-2 milioane de ani. Cercetătorii au scos la suprafaţă de la rămăşiţele unei girafe, până la fosile de maimuţă şi urs. Descoperirea antropologilor de pe Valea Olteţului a iscat de-a lungul deceniilor o serie de controverse, dar nu din cauza fosilelor animale, ci ca urmare a scoaterii la suprafaţă a trei fragmente de os despre care s-a spus că aparţin unui humanoid: omul de Bugiuleşti.
Prezentant drept strămoşul europenilor, „omul de Bugiuleşti” a ajuns rapid în toate cărţile de istorie din scoala generală, dar şi în cursurile studenţeşti. Propaganda comunistă a funcţionat perfect în anii 60’, iar despre “Pescarul de la lacul Getic” sau “Australanthropus Oltenesis” s-a vorbit în toate mediile ştiinţifice internaţionale. Oasele despre care s-a spus că aparţin unui humanoid au ajuns la Institutul de Arheologie din Bucureşti, în timp ce restul fosilelor animale au fost expuse la Muzeul Olteniei din Craiova.
Încă din perioada comunistă au existat voci care şi-au exprimat îndoiala că cele trei fragmente de oase din Bugiuleşti au aparţinut strămoşului europenilor, dar cercetătorii respectivi nu au fost lăsaţi să cerceteze fosilele. Pentru a-i convinge pe specialiştii care au pus la îndoială autenticitatea fosilelor umane găsite la Bugiuleşti, autorităţile române au apelat la ajutorul specialistului în antropologie Raymond Dart, cel care a descoperit în 1921, în Africa de Sud, fragmente osoase ce au aparţinut unui australopitec (strămoşul hominid al omului, ce semăna cu un cimpanzeu n.r). Raymond Dart s-a deplasat în Tetoiu, dar nu a putut compara fragmentele de os găsite în Vâlcea cu cele descoperite în Africa de Sud.
Reprezentanţii Muzeului Olteniei care au studiat fenomenul de la Bugiuleşti spun că antropologul a infirmat că cele două femure şi tibia găsite în zona Lacului Getic au aparţinut celui mai vechi hominid de pe continentul european, la scurt timp după ce a părăsit România.
O civilizație foarte veche (cu 1000 de ani mai veche decât cea sumeriana, localizată la Cucuteni.
Pe teritoriul României s-au păstrat urmele uneia dintre cele mai strălucite civilizaţii ale preistoriei europene: Civilizația Cucuteni, o cultură insuficient cunoscută la noi, dar care a lăsat în urmă mii de vase şi figurine de ceramică pictată, unice în Europa. Civilizația Cucuteni, una dintre cele mai misterioase culturi ale preistoriei, cu o vechime mai mare decât cea mesopotamiană, a lăsat în urmă vestigii impresionante, care ar putea fi scoase la lumină în sute de situri arheologice din România.
Enigmatica dispariție a acestei civilizații este și mai impresionantă. Din cele peste 4.000 de așezări descoperite, 90% au fost distruse de foc. Specialiștii nu pot stabili dacă a fost un cataclism sau o incendiere intenționată și nici motivul care a dus la această extincție.
Tăblițele cu scrierea de la Tărtăria, cu 1000 de ani mai vechi decât cele sumeriene.
Tăblițele de la Tărtăria sunt trei obiecte mici și străvechi de lut. În Transilvania, în localitatea Tărtăria din județul Alba, între Alba Iulia și Orăștie, echipa cercetătorului clujean Nicolae Vlassa a descoperit, în anul 1961, trei tăblițe de lut.
La Tărtăria, în Alba, se află una dintre cele mai importante zone arheologice din România. Aici au fost descoperite cele trei tăbliţe din lut care conţin semne pictografice de acum 7.000 de ani şi despre care se spune că reprezintă cel mai vechi scris din lume. Tot aici s-a mai descoperit o tăbliţă care ar avea o vechime de circa 6.000 de ani şi care ar conţine semne sacre. Tăblițele, care au fost datate în jurul anului 5.300 î.Hr., de cercetătorul german Harald Haarmann, au simboluri similare culturii Vinča, fiind subiectul a numeroase și controversate polemici printre arheologii de pretutindeni, întrucât (în opinia unora) tăblițele ar prezenta cea mai veche formă de scriere din lume.
Două dintre ele sunt găurite și sunt acoperite cu semne, iar a treia folosește o modalitate de scris pur pictografică, respectiv reprezentarea stilizată a unui animal (capră), un simbol vegetal și un altul neclar. Cea de formă discoidală, cuprinde patru grupuri de semne, despărțite prin linii. Este considerată ca fiind cea mai apropiată de o scriere adevărată. O bună parte din semnele conținute pe ea se regăsesc în literele conținute în inscripțiile arhaice grecești (dar și la scrierile feniciană, etruscă, italica veche, iberică).
Descoperirea din Masivul Șureanu, din 1990
Aici ar fi munte ticsit cu filoane de aur pur, de un metru lungime (se spune că dacii cunoșteau taina spirituală a aurului, care este de fapt o lumină condensată). Din punct de vedere geologic nu există nicio explicație al acestui fenomen, cauză pentru care cei mai mulți dintre geologi susțin că filoanele de aur, lungi de câțiva metri, de sub masivul Şureanu au fost plantate cu un scop precis.
Chiar la începutul anilor ’90 s-a dezvoltat un program arheologic fără precedent în zona munților Orăștie pentru identificarea anumitor verigi lipsă cu privire la strămoșii noștri. După ce arheologii au săpat diverse situri, numeroase lucrări științifice au fost publicate, dar niciuna nu pomenea despre muntele de aur pur din zonă. Lucrările s-au oprit brusc, motivul fiind lipsa de fonduri, dar anumite voci susțin că adevăratul motiv l-a constituit aurul din zonă.
Secretul trebuia păstrat cu orice preț și nimeni nu trebuia să afle ceea ce se petrece zonă. Diverse fenomene inexplicabile s-au petrecut în timpul operațiunilor arheologice și imediat după descoperirea celei mai mari comori din lume.
Locuitorii din satele adiacente muntelui, susțin că le-a fost povestit fie de părinți sau de către bunici cum diverse evenimente ciudate se petreceau în zona respectivă. De-a lungul timpului s-au descoperit peșteri pline de aur, care apoi, din motive necunoscute, au fost închise sau ținute la secret. Cei mai mulți dintre oamenii care vedeau acest aur înnebuneau pur și simplu, sau chiar dispăreau inexplicabil. Aceste relatări par de domeniul fantasticului, dar cu toate acestea Muntele Şureanu este învăluit într-un mister aparte care încă nu poate fi explicat de mintea omului.
Descoperirea din Muntii Bucegi
O descoperire din Masivul Bucegi pe 11 august 2003 când americanii și românii pătrund sub masivul Bucegi și descoperă o așa-zisă sală a proiecțiilor cu holograme care au arătat istoria adevărată a Terrei, și de asemenea descoperă „amfora cu aur monoatomic”, care duce la o mare longevitate (o persoană poate trăi mii de ani în același corp fizic, dacă ar consuma așa ceva in anumite perioade de timp).
Mai jos amintim si alte descoperiri enigmatice de pe teritoriul României care continua sa trezească multe controverse și discuții.
Cel mai vechi cuptor de pe planetă, folosit pentru topit metale, găsit la Câmpeni; ( 6000 de ani î.Hr).
BBC relatează că s-ar afla niște artefacte fabuloase sub amplasamentul cetății Sarmizegetusa (arhiva atlanților!?).
Artefactul de sub Masivul Ceahlău, similar celui din Bucegi.
Pădurea Baciu, de lângă Cluj-Napoca, „paranormală”.
Iată și părerile unor specialiști:
„Civilizația s-a născut acolo unde trăiește astăzi poporul român… răspândindu-se apoi atât spre Răsărit, cat si spre Apus(…) acum 13-15 mii de ani!” – William Schiller, arheolog american.
„Carpații se află într-o regiune a lumii unde este situat centrul european al celei mai vechi culturi cunoscute la ora actuala.” – dr. Daniel Ruzo, arheolog peruan.
Cercetarile legate de aceste descoperiri continua atat in tara cat si in strainatate.
Surse: adevarul.ro
Stramosii nostri…, de-ar sti ce pericole asteapta mosetnirea lor…. poate s=ar razbuna. Cu orice pret Romania trebuie sa arate ca ‘pe aici nu se trece’…