Connect with us

INFO ȘTIRI

Marile supermarket-uri nu vor să ȘTII ASTA despre merele pe care le vând. O să te crucești

Published

on

Dacă vrei mere proaspete, cel mai bine ar fi sa mergi chiar tu si sa le culegi din pom. Doar asa poți fi sigur de originea si “vechimea” fructului. Ce vei vedea în imaginile de mai jos te va face sa te crucești!

In America, merele pe care le cumperi de la supermarket pot fi vândute si la un an de când au fost culese. In Europa perioada este putin mai scurta. Intre trei și sase luni.

Merele sunt culese, spălate bine cu apa, săpun si clor. Ceara naturala de pe fructe este îndepărtata si se aplica un strat de ceara comestibila, pentru ca fructele sa reziste mai mult, sa fie lucioase si sa para cat mai apetisante. Apoi, un computer le “fotografiază” pentru a se asigura ca toate au forma si mărimea “potrivita”.

Se impart in mai multe categorii, iar cele care nu corespund standardelor sunt aruncate! Imediat se bagă la rece, unde rămân intre sase luni si chiar un an. In aceste camere frigorifice nu doar temperatura este scăzuta, se controlează pana si nivelul de oxigen, care trebuie sa fie mai mic pentru a preveni îmbătrânirea merelor!!!

In Statele Unite ale Americii, in aceste frigidere in care sunt conservate merele se baga si un gaz care anihileaza producerea de etilena, responsabila de îmbătrânirea merelor si stricarea lor. Substanta se numeste SmartFresh si, se pare, a fost aprobata si in Europa.

Merele arata la fel si dupa un an de depozitare, însa studiile arata ca nu mai au aceleași calități nutritive. Dupa mai multe luni in care au stat la rece, merele pierd din antioxidanți!

VIDEO AICI

RECOMANDARE
Gheata se retrage rapid din zona arctica si iese la iveala un peisaj nevazut de 120.000 de ani. Au inceput sa creasca si plante!

Sursa: supertari.ro

loading...
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Rent a car Bucuresti

    feb. 16, 2017 at 11:42 am

    Nu imi imaginam ca putem manca fructe ce au o vechime de un an.

Lasă un răspuns

INFO ȘTIRI

Chiar credeati ca in pizza si merdenele se pun cascaval si branza? Cum isi bat joc de noi patiseriile si cofetariile

Published

on

By

Patiseriile, pizzeriile si cofetariile isi bat joc de clienti, pacalindu-i in privinta continutului produselor lor. Ministerul Agriculturii avertizeaază că, în urma controalelor care au vizat 180 de magazine şi unităţi de producţie din Bucureşti şi din alte 12 muncipii, s-a constatat că 40% dintre acestea utilizează în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate şi informează eronat consumatorii prin sistemul de etichetare că utilizează produse obţinute din lapte.

„Au fost verificate 180 de unităţi (din care 85 patiserii, 17 Cofetării – laboratoare cofetărie, 47 pizzerii, 15 restaurante/catering, 11 unităţi de Fast Food, 5 magazine alimentare). Controalele s-au desfăşurat în Bucureşti şi in municipiile reşedinţă de judeţ precum Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Vaslui. Dintre acestea 73 de unităţi, reprezentând un procent de 40,5%, utilizează în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate şi informează eronat consumatorii prin sistemul de etichetare că utilizează produse obţinute din lapte (brânză, caşcaval, unt, etc)”, anunţă Ministerul Agriculturii, care, împreună cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a reluat din 21 ianuarie activităţile de control desfăşurate în anul 2018, pentru a evalua corectitudinea practicilor comerciale privind utilizarea grăsimilor hidrogenate în locul produselor exclusiv pe bază de lapte, informarea corectă a consumatorilor, depistarea, sancţionarea şi diminuarea fraudelor în domeniu.

Acţiunile se desfăşoară atât în Municipiul Bucureşti cât şi în toate municipiile reşedinţă de judeţ şi urmăresc în principal verificarea conformităţii denumirii produselor alimentare ce se comercializează, în raport cu înscrisurile de compoziţie din sistemul de etichetare.

„Chiar dacă se constată o diminuare a fenomenului de substituire a produselor lactate cu specialităţi obţinute din grăsimi hidrogenate, în comparaţie cu amploarea fenomenului din anul 2018, neregulile majore persistă în detrimentul producătorilor autohtoni de lapte şi produse derivate din lapte şi pe linia informării corecte a consumatorilor”, subliniază ministerul.

Au fost depistate şi alte abateri precum comercializarea aşa-zisei „Specialitate Bulgaria” drept Telemea de Bivoliţă, Telemea de Capră şi Telemea de Vacă, la preţuri cuprinse între 8,5 lei şi 11 lei/kg, fenomen de substituire care, pe lângă faptul că afectează imaginea producţiei autohtone, autentice şi sănătoase, reprezintă practic şi „o sfidare a consumatorilor”, conform Ministerului Agriculturii.

Pentru nereguli precum dezinformarea consumatorilor şi substituirea produselor procesate din lapte cu specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate, dar şi cele privind încălcarea normelor igienico-sanitare şi siguranţă alimentară, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 661.219 lei.

RECOMANDARE
Ne-ar fi putut ajuta in lupta cu gripa? Din ce cauză a dispărut vaccinul Polidin

sursa digi24

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***