joi, aprilie 11, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Medic Terapie Intensivă: „Fără Dumnezeu nu există nicio vindecare… Întotdeauna, medicina rămâne uimită în fața puterii dumnezeiești”

În secția de Terapie Intensivă găsim cei mai mulți oameni care de obicei, luptă pentru viață. Ei își pun nădejdea în mâinile medicilor, dar și în ajutorul lui Dumnezeu, căci „fără El nu există vindecare”. Asta o spune și medicul Radu Ţincu, medic primar la secția Terapie Intensivă la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, într-un interviu acordat Ziarului Lumina.

Acesta spune că sunt diferite cazuri unde observă o însănătoşire miraculoasă datorită rugăciunilor. Tânărul medic susține cu toată convingerea că rugăciunile către Dumnezeu nu rămân niciodată fără răspuns.

Dr.Radu Țincu vede zi de zi pacienți la Reanimare care doresc să vină preotul la ei, însă el spune că prezența preotului nu trebuie percepută neapărat ca aşteptare a ultimului moment. Preotul este prezent nu pentru ca viața se sfârşeşte, ci pentru a-i alina suferința bolnavului.

Dincolo de durerea fizică pe care medicii încearcă să o aline cu ajutorul tratamentelor, preotul aduce alinarea sufletului acestor oameni. Mulți pacienți, care poate nu erau atât de aproape de Dumnezeu, ajunși în spital și trecând prin momente de cumpănă, si-au schimbat perspectiva asupra vieții, în sensul că s-au întors la credința în Dumnezeu.

Mulți dintre pacienți cad în depresie și nu mai vor să accepte niciun tratament, alții nu acceptă diagnosticul și posibilitatea unui final nefericit. Iar cei dragi suportă mult mai greu adevărul. Am observat la pacienții care beneficiază de suport moral şi religios că există, în primul rând, o cooperare mai bună cu ei. Cred că omul bolnav conştientizează mult mai abrupt bolile sufleteşti pe care le-a avut până în acel moment.

Foarte interesant și..  Lumea de Dincolo explicată de un medic neurolog. „Nu Dumnezeu ne pedepsește, ne pedepsim singuri, aici, pe pământ”.

Este foarte impresionant momentul acele, când în secția de Terapie Intensivă, vin preoții să țină Sfantul Maslu şi se strâng în jurul unui pacient familia, medicii, asistentele şi toți se roagă pentru acel om. Atunci se întâmplă ceva ce depăşeşte ştiința, cunoaşterea medicală, puterea de înțelegere a omului. Rugăciunile către Dumnezeu nu rămân niciodată fără răspuns.

Prezența preotului în spital, la căpătâiul omului bolnav, este foarte importantă pentru vindecarea sufletului. Poate că omul bolnav are pe suflet păcate pe care până acum nu le-a mărturisit niciodată și crede că acum este momentul.

Citeşte mai mult AICI!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.