Connect with us

Diverse

Cancerul se datorează unui virus care se găsește într-un aliment mâncat de toată lumea. Avertismentul unui medic, laureat al premiului NOBEL

Published

on

Harald zur Hausen  este un medic german, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină în 2008, pentru că a descoperit că virusii papilomului uman cauzează cancer cervical. Dr. Zur Hausen a împărțit premiul cu Françoise Barré-Sinoussi și cu Luc Montagnier.

În urmă cu 32 de ani, el a publicat un amplu studiu în care a arătat că anumite tipuri ale virusului papilomului au un rol important în cancerul cervical.

Pe Terra, 5% dintre cancere sunt cauzate de infecţia persistentă cu virusul HPV. El a declarat ca virusul întâlnit in rândul vacilor poate duce la apariția cancerului de colon.

Ulterior, mai mulți oameni de știință au avertizat cu privire la consumul de carne roșie deoarece poate fi provocatoare de cancer de colon. Doctorul Harald a susținut ca si laptele de vaca poate fi periculos.

Experimentul s-a realizat prin prepararea cărnii pe grătar, deoarece in aceasta formă apar carcinogenii. Tot el a spus ca problema se pune si la carnea de pește sau de pui pe grătar. Dădea ca exemplu contrat Mongolia, unde, carnea roșie nu este consumată, de aceea cancerul de colon este extrem de rar.

În general, în Asia cancerul de colon des semnalat deoarece lumea nu consuma nici lapte de vacă sau alte produse lactate. Un risc crescut pentru cancerul colorectal a fost raportat în mod constant pentru consumul îndelungat de carne roșie fiartă si prelucrată.

Agenții cancerigeni chimici apar în timpul procesului de preparare a cărnii.

Consumul de pește sau de carne de pasăre, aparent nu crește riscul, deși au concentrațiile similare sau mai mari de substanțe cancerigene.

Psihologul Hausen a publicat in International Journal of Cancer un raport care a demonstrat depistarea unui virus carcinogen necunoscut în laptele de vacă.

RECOMANDARE
Stephen Hawking: „Raiul nu există. Este o poveste inventată pentru oamenii care se tem de moarte”

„Eu cred că animalele domestice poate fi o cauză directă a cancerului de colon la om. Avem date experimentale care sustin aceasta ipoteza. Cu toate acestea, acest lucru rămâne să fie confirmat “, a declarat Hausen.

RECOMANDARE
Stephen Hawking: „Raiul nu există. Este o poveste inventată pentru oamenii care se tem de moarte”

Sursa: ampress.ro

loading...
Loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Diverse

Stephen Hawking: „Raiul nu există. Este o poveste inventată pentru oamenii care se tem de moarte”

Published

on

Într-un interviu acordat cotidianului britanic The Guardian, omul de ştiinţă Stephen Hawking a împărtăşit gândurile sale despre moarte.

Credinţa în rai sau în viaţa după moarte este doar o poveste necesară oamenilor care se tem de moarte, afirmă Stephen Hawking. Cel mai cunoscut om de ştiinţă din Marea Britanie a declarat că nu există nimic dincolo de momentul în creierul «pâlpâie» pentru ultima dată.

Hawking a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică laterală la vârsta de 21 de ani, o boală incurabilă. Doctorii nu se aşteptau ca acesta să trăiască mai mult de câţiva ani de la apariţia primelor simptome.

„De 49 de ani trăiesc cu perspectiva unei morţi timpurii, aşa că nu mă tem de moarte. Dar nu mă grăbesc să mor, mai am atâtea de făcut până atunci”, a declarat el.

„Privesc creierul ca pe un computer care va înceta să funcţioneze atunci când componentele sale se vor strica. Nu există rai sau viaţă după moarte pentru computere. Aceasta este doar o poveste pentru oamenii ce se tem de întuneric”, a adăugat Hawking.

Ultimele comentarii făcute de Hawking sunt mai incisive decât afirmaţiile făcute în cartea publicată de el 2010, The Grand Design, în care acesta susţinea că nu este nevoie de un creator pentru a explica existenţa universului. Cartea a provocat o reacţie din partea unor lideri religioşi, printre care şi Marele Rabin, Lord Sacks, care l-a acuzat pe Hawking de „erori elementare de logică”.

Hawking respinge noţiunea de viaţă dincolo de moarte, subliniind necesitatea de a ne îndeplini potenţialul nostru pe Pământ printr-o bună utilizare a vieţii noastre. Întrebat cum ar trebui să trăim, Hawking a răspuns: „Trebuie să căutăm cea mai mare valoare pe care o putem obţine din acţiunile noastre”.

Întrebat dacă existenţa oamenilor se datorează exclusiv norocului, fizicianul a explicat: „Ştiinţa prezice că mai multe tipuri de universuri vor fi create spontan din nimic. Este o chestiune de şansă că ne aflăm în acesta”.

Celebrul fizician britanic s-a stins din viaţă pe 14 martie 2018, la vârsta de 76 de ani, în locuinţa sa din Cambridge. Potrivit familiei, cel care a revoluţionat gândirea ştiinţifică şi filosofică din ultimii 50 de ani, a murit împăcat, în somn. Omul de ştiinţă comparat cu Einstein şi Newton suferea de scleroză amiotrofică laterală, boala care l-a paralizat şi i-a răpit capacitatea de a vorbi. Dar suferinţa nu l-a împiedicat să desfăşoare o activitate ştiinţifică extraordinară

RECOMANDARE
Stephen Hawking: „Raiul nu există. Este o poveste inventată pentru oamenii care se tem de moarte”

Sursa: descopera.ro

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***