luni, aprilie 15, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Mesaj dur pentru liderii Bisericii: „Iisus nu a intrat în Ierusalim cu Mercedes şi haine de zeci de mii de euro, ci doar călare pe un măgar”

Invitat la B1 TV, în emisiunea moderată de Sabin Orcan, filosoful Gabriel Liiceanu a comentat apariţia cântecului „Despre smerenie”, al trupei Taxi, şi cu această ocazie a transmis mai-marilor Bisericii Ortodoxe Române că românii simt nevoia unor altfel de exemple din partea prelaţilor.

Reputaltul filosof şi scriitor a semnalat şi un alt aspect liderilor BOR, cel legat de numele catedralei care se ridică lângă Palatul Parlamentului.

“Nu înţeleg… când spui Catedrala Mântuirii Neamului, accepţi că mântuirea se poate face pe neamuri. Iisus nu a venit să mântuie un neam sau altul, ci a venit pentru omenire. A venit pentru a descărca omenirea de păcat.

Nu se face mântuirea în turmă. Catedrala nu poate fi a mântuirii neamului. Povestea asta a fost considerată la un conciliu din 1892 ca erezie. Aş dori să mă lumineze cei din partea Bisericii, cum am ajuns noi să ne mântuim pe neamuri.

Dumnezeu nu preferă nimic, pentru că oamenii nu au acces la preferinţele lui Dumnezeu. Cântecelul vine pe o anumită înflăcărare din ultimii ani: credincioşii de la noi aşteptat un anumit fel de a fi călăuziţi. Iisus nu a intrat în Ierusalim cu Mercedes şi haine de zeci de mii de euro, ci doar călare pe un măgar.

Foarte interesant și..  Purtător de cuvânt al Bisericii despre mașinile luxoase ale preoților. „Ştiu, sunteţi invidioşi că nu apucaţi şi voi o tură cu ele"

Cu acest cântec,  intelectualitatea a dat glas nemulțumirii pe care oamenii au simţit-o în aceşti ani, au dat glas faţă de trufia prelaţilor noştri. Nu a tuturor, pentru că sunt şi preoţi de la ţară care dimineaţa dau covrigii săracilor, dar altminteri, senzaţia este de trufie. A venit timpul ca biserica să înţeleagă că a venit momentul unei discuţii cu noi”, a spus Liiceanu la B1 TV. conform evz.ro.

Intreagul interviul il puteti urmări aici

Articole asemănătoare

6 COMENTARII

 1. Preotii sunt niste profitorii care au facut şi fac avere de pe urma inocentilor !
  Biserica din România este un SRL mizerabil de care trebuie să scăpăm !

 2. S-a omis mentionarea unui aspect extrem de IMPORTANT referitor la Iisus…Iisus NU a OMORAT nici un miel…Iisus NU a mancat MIEL la ultima lui CINE…Iisus a spus : „Mila vreau, NU sacrificiu ” ( Matei 9:18 )
  Daca BOR ar urma invataturile lui Iisus…cred ca nu ar fi prea multi preoti in Romania…
  Ce-a facut cu Iisus Hristos BOR ?

 3. majoritatea covarsitoare a membrilor actualei BOR sunt echivalentul fariseilor din vremea lui ISUS
  daca vreti sa stiti ce faceau ei si ce-a zis ISUS ca-i asteapta cititi BIBLIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.