de către terţi şi va trece la un aşa-numit model de „note comunitare”, după modelul celui folosit de platforma X a lui Elon Musk, a anunţat marţi şeful Meta, Mark Zuckerberg, anunță France24.
Compania nu intenţionează să pună capăt verificării faptelor în UE
„Ne vom întoarce la origini şi ne vom concentra pe reducerea greşelilor, simplificarea politicilor noastre şi restabilirea libertăţii de exprimare pe platformele noastre”, a declarat Zuckerberg într-o declaraţie video publicată pe site-ul corporativ al Meta.
„Mai precis, vom renunţa la sistemul fact-checkers şi îl vom înlocui cu notele comunitare, similare cu X, începând cu SUA”, a adăugat Mark Zuckerberg.
Compania nu intenţionează să pună capăt verificării faptelor în UE, a clarificat compania, la solicitarea POLITICO, şi îşi va revizui obligaţiile de moderare a conţinutului în UE înainte de a face schimbări.
Mişcarea vine în contextul în care Meta, precum şi alţi giganţi tehnologici, încearcă să se apropie de noua administraţie a preşedintelui ales al SUA, Donald Trump. Meta a numit, de asemenea, un republican vechi la conducerea politicii globale şi pe Dana White, un apropiat al lui Trump, în consiliul său de administraţie.
Brendan Carr,…
Citește continuarea pe b1.ro