Acasă Sănătate Metoda „4-7-8”, care garantează că alungă insomnia în 60 de secunde

Metoda „4-7-8”, care garantează că alungă insomnia în 60 de secunde

0

Pentru cei care au probleme cu somnul, acest lucru este unul dintre cele mai frustrante, iar majoritatea oamenilor ar încerca aproape orice ca să reușească să ațipească măcar un pic. Așadar, oricine nu a reușit să adoarmă cu trucuri obișnuite ar trebui să încerce meteoda „4-7-8”, scrie Mediafax.

Adepții acestei metode susțin că durează mai puțin de un minut și este extrem de simplă, potrivit MedicalNewsToday.

Andrew Weil, specialist în medicină integrativă, de la Universitatea din statul american Arizona, a explicat că această tehnică de respirație este împrumutată de la yoghinii din India, care o folosesc în timpul meditației.

Este cea mai bună metodă pentru a reuși să adormi din nou atunci când te trezești în mijlocul nopții. Pur și simplu inspiri pe nări timp de patru secunde, îți ții respirația timp de șapte secunde, iar apoi expiri încet timp de alte opt secunde
, a spus Weil.

Metoda trebuie repetată de câte ori este nevoie până când persoana reușește să adoarmă.

În afară de faptul că îi ajută pe oamenii care suferă de insomnie, această metodă mai poate fi folosită și pentru calmare în situații stresante, dar și pentru aplanarea momentelor de conflict.

Metoda funcționează atât de bine pentru că forțează încetinirea bătăilor inimii. Weil recomandă folosirea acestei tehnici de două ori pe zi pentru a putea observa cu adevărat beneficiile sale, dar și completarea ciclului doar de patru ori la început, scrie digi 24.ro

Foarte interesant și..  Neurochirurg român - „Dormiţi fără telefonul mobil în apropiere, priviţi dimineaţa cerul, vinul roşu curăţă vasele de sânge…”

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentZeci de mii de refugiaţii forţeaza traseul Balcanilor. ,,Vor trece prin România în drumul lor către Occident”
Articolul următorProfesor universitar, mesaj tăios pentru cei care îşi expun copiii pe Facebook. ,,Suntem mândri de copiii noștri. Chiar trebuie să-i arătăm lumii întregi?”