marți, mai 21, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Metoda prin care aparatele pentru returnarea ambalajelor pot fi păcălite. Aşa poţi primi bani şi pentru cele care nu sunt incluse în program

Inovația și creativitatea românilor nu cunosc limite, mai ales când vine vorba de oportunități de a câștiga bani suplimentari. Recent, pe rețelele de socializare a apărut un filmuleț care demonstrează cum se pot obține bani din reciclarea ambalajelor care inițial nu erau eligibile pentru a primi garanția în cadrul Sistemului Garanție-Returnare (SGR), lansat oficial în România la 30 noiembrie 2023.

Cum funcționează sistemul?

La fiecare achiziție de sticlă de plastic, doză de aluminiu sau sticlă de sticlă care conține logo-ul SGR, cumpărătorilor li se reține o garanție de 50 de bani, destinată stimulării returnării ambalajelor la punctele special amenajate. Aceste automate recunosc produsele prin scanarea codurilor de bare asociate cu sistemul.

Exploatarea unei breșe în sistem

Un videoclip recent de pe platforma TikTok a arătat cum un utilizator a reușit să „păcălească” un astfel de aparat. Acesta a xeroxat codul de bare de pe un produs eligibil și l-a lipit peste codul de pe o sticlă care nu avea garanția reținută la achiziție. Urmând acești pași simpli, a introdus sticla în aparat și a primit în schimb un voucher de 50 de bani.

Verificarea metodei

Ziarul Libertatea a decis să testeze această metodă. Utilizând…

Continuarea articolului pe playtech.ro

Foarte interesant și..  Pompa de căldură - soluția eficientă de încălzire a caselor pe timp de iarnă. Bate centrala termică pe gaze, lemne sau peleți

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.