vineri, aprilie 12, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Metode de curăţare rapidă a PETELOR de POLEN şi de IARBĂ

Sezonul estival vine la pachet şi cu nelipsitele pete. Printre petele cel mai dificil de curăţat se numără cele de polen şi de iarbă. Dacă polenul este de la crini, iar hainele sunt din bumbac şi de culoare deschisă, petele pot compromite definitiv hainele.

Cum se curăţă petele de polen

Polenul pătează orice, de la haine, la covoare, încălțăminte de piele sau mobilă.

Scutură bine haina, dacă a căzut polen pe ea, sau folosește o bandă adezivă să cureți firele subțiri de polen. Tamponează ușor cu banda adezivă zona pătată pentru a îndepărta cât mai mult din polen, fie că este pe tricou, pe covor sau pe mobilă. La fel de bună este banda adezivă și în cazul încălțămintei.

Ferește-te să umezești zona pătată cu polen. Culoarea acestuia se intensifică dacă este umezit și intră mai adânc în țesătură.

Dacă polenul este deschis la culoare, este suficient să lași haina la înmuiat în puțină apă rece cu puțină sare sau puțin clor timp de o oră și apoi să o speli cu un detergent de calitate.

Dacă polenul este închis la culoare, portocaliu sau chiar maroniu, cum este cel de crini, tamponează pata cu o soluție din apă rece și detergent lichid de vase. Polenul, fiind o substanță organică și având grăsime în componența lui, poate fi curățat cu detergentul de vase care este un bun degresant.

După ce pata a dispărut, spală haina în mod obișnuit și las-o să se usuce la soare.

Cum se curăţă petele de iarbă

Vremea frumoasă ne îmbie în parcuri și la iarbă verde, dar ne putem păta ușor hainele și încălțămintea cu seva verzuie.

Cea mai bună soluție să scapi de petele verzi este un acid, precum oțetul sau sucul proaspăt de lămâie.

Foarte interesant și..  Puțini români știu că o adolescentă din Galați a inventat un dispozitiv ce poate salva viețile militarilor plecați în război

Diluează o ceașcă de oțet sau de zeamă de lămâie cu 100 ml de apă rece și freacă bine petele cu un burete sau cu o lavetă până când dispar.

Folosește clor să scapi de petele de iarbă doar în cazul hainelor de bumbac, care sunt mai rezistente.

Sursa: libertateapentrufemei.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.